ASAYİŞ - 12 Ocak 2026 Pazartesi 11:00

FETÖ/PDY silahlı terör örgütü soruşturmasında 12 şüpheli gözaltına alındı

A
A
A
FETÖ/PDY silahlı terör örgütü soruşturmasında 12 şüpheli gözaltına alındı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturmalar kapsamında, FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik operasyonda 12 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.


FETÖ/PDY’nin Emniyet Genel Müdürlüğünü hedef alarak, kurum içerisinde yuvalanma, eleman kazanma, Emniyet personelini örgüt içi sisteme göre kodlama ve örgütsel bağlılıklarını takip ederek kaydetme faaliyetleri yürüttüğü belirlendi. Bu kapsamda örgüt tarafından "mahrem sorumlu" olarak görevlendirilen, aynı zamanda örgüt mensubu polislerin eşlerini örgütsel olarak takip ettikleri tespit edilen şüpheliler hakkında çalışma başlatıldı.


"12 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı"


Başsavcılık tarafından yürütülen soruşturmada bir kısmının ByLock kullanıcısı olduğu ortaya çıkarılan, aralarında halen çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında aktif olarak görev yapan 6 kamu personelinin de bulunduğu "Emniyet Mahrem Sorumlusu" toplam 23 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Şüphelilerin, 12 Ocak 2026 tarihinden itibaren Ankara merkezli 3 ilde eş zamanlı operasyonla yakalanmalarına karar verildi. Operasyon kapsamında 12 şüpheli yakalanarak gözaltına alınırken, 11 şüphelinin ise yurt dışına kaçtığı tespit edildi. Firari şüpheliler hakkında yakalama emri çıkarılması için talepte bulunulacağı öğrenildi.


Gözaltına alınan şüphelilerin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına sevk işlemlerine Ankara İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince devam edildiği bildirildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kars Kars’ta kar kaplanlarının 2 bin 100 rakımda zorlu mesaisi Kars’ta kar kaplanlarının 2 bin 100 rakımlı köy yollarında karla mücadelesi gece gündüz demeden devam ediyor. Kars’ın Akyaka ilçesine bağlı İbiş köyünde bölgede "Kar Kaplanları" olarak bilinen İl Özel İdaresi’ne bağlı Akyaka Özel İdaresi ekipleri, kapalı köy yollarını açmak için seferber oldu. Yer yer 2 metreyi bulan kar kalınlığı ve dondurucu soğuklar, çalışmaları güçleştirse de ekipler ulaşımın aksamaması için yoğun bir çaba sarf ediyor. "Yüksek rakımda çetin şartlar" Deniz seviyesinden 2 bin 100 metre yükseklikte bulunan Akyaka’nın İbiş köyünde, tipi nedeniyle görüş mesafesi zaman zaman sıfıra kadar düşüyor. Ekipler, sadece yolları açmakla kalmayıp, yoğun kış şartlarında mahsur kalan araçlara ve hastalara ulaşmak için de zamanla yarışıyor. Özel İdare ekiplerinin her zaman canla başla mücadele ettiğini ifade eden İbiş köyünden Memet Toptaş, "Akyaka Özel İdaremiz sağ olsun gece gündüz demeden yollarımızı açıyor. Gece saat 01.00-02.00 hastamız olur, öğrencimiz sabah okula gider, hiç bu güne kadar mağdur olmadık. 24 saat bizlerin hizmetindedir. 2 metre kar var ama ne zaman arasak sisli olsun, kar yağışlı olsun, gece gündüz demeden, her türlü imkanı bize sunuyorlar. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim. Allah devletimize zeval vermesin" dedi. Yoğun kış şartlarında vatandaşların mağdur olmaması için karla mücadele çalışmaları yürüttüklerini belirten Akyaka Özel İdare Şefi Murat Çelik, "Şuan Akyaka İbiş köyündeyiz, İbiş Akyaka’ya 32 kilometre uzaklıkta, 2 bin 100 rakımı var. Yollarımızı açtık, vatandaşlarımızı mağdur etmedik. Hizmetimiz devam ediyor. Allah devletimize zeval vermesin. Bundan sonra da çalışmalarımız devam edecek" diye konuştu. Öte yandan, Akyaka’nın bazı bölgelerinde kar kalınlığı 2 metreyi buluyor. Hava sıcaklığının gece saatlerinde sıfırın altında 20 dereceye kadar düştüğü bölgede kar kaplanlarının karla mücadelesi sürüyor. Kar kaplanları yolları sürekli açık tutabilmek için aralıksız çalışıyor.
Erzurum ERKON’un yeni Başkanı Murat Şahsuvaroğlu oldu Erzurum Konfederasyonu’nun (ERKON) kuruluşunun 8. yılı dolayısıyla düzenlenen 3. Olağan Genel Kurulu, İstanbul’da geniş katılım ve büyük bir coşku içerisinde gerçekleştirildi. Genel kurulda Murat Şahsuvaroğlu, delegelerin oybirliğiyle ERKON’un yeni Genel Başkanı seçildi. Pendik’te bulunan Marriott Otel’de gerçekleştirilen genel kurula; İstanbul Valisi Davut Gül, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İstanbul Milletvekilleri Şengül Karslı ve Yahya Çelik, Erzurum Milletvekili Selami Altınok, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Zafer Tarıkdaroğlu, AK Parti Erzurum İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, MHP Erzurum İl Başkanı Adem Yurdakul, Aşkale, Oltu, Narman, Yakutiye ve Horasan ilçe belediye başkanları, siyasi parti il ve ilçe başkanları, bürokratlar, akademisyenler ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı. Kurucu Genel Başkan Ali Murat Alatepe’nin yeniden aday olmadığı genel kurulda, Erzurum camiası arasında yapılan istişareler sonucunda Murat Şahsuvaroğlu seçime tek aday olarak girdi. Yapılan oylamada Şahsuvaroğlu, tüm delegelerin oyunu alarak ERKON Genel Başkanlığı görevine seçildi. Genel kurulda birlik ve beraberlik mesajları ön plana çıkarken, ERKON’un yeni dönemde Erzurum kültürünün yaşatılması, hemşehri dayanışmasının güçlendirilmesi ve sivil toplum faaliyetlerinin artırılması yönünde çalışmalarını sürdüreceği ifade edildi.