SPOR - 10 Haziran 2022 Cuma 11:50

Gençler Türkiye Taekwondo Şampiyonası’nda Ankara’ya 5 madalya

A
A
A
Gençler Türkiye Taekwondo Şampiyonası’nda Ankara’ya 5 madalya

Muğla’da 26-31 Mayıs 2022 tarihinde düzenlenen Gençler Türkiye Taekwondo Şampiyonası’nda Ankara’ya 3 altın, 1 gümüş, 1 bronz madalya geldi.

Muğla’da 26-31 Mayıs 2022 tarihinde düzenlenen Gençler Türkiye Taekwondo Şampiyonası’nda Ankara’ya 3 altın, 1 gümüş, 1 bronz madalya geldi.


Ağustos ayında Bulgaristan’da yapılacak olan Gençler Dünya Taekwondo Şampiyonası’nda milli takımı temsil etmek için 3 bin 500 sporcu, 26-31 Mayıs 2022 tarihinde Muğla’da düzenlenen Gençler Türkiye Taekwondo Şampiyonası’nda kıyasıya mücadele etti.


Toplam 20 sıklette yapılan müsabakalarda Ankara Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü sporcuları, 55 kilo erkeklerde Cüneyt Gökalp altın, 68 kilo kadınlarda Büşra Öztürk altın, +68 kilo kadınlarda Sude Yaren Uzunçavdar altın, 46 kilo kadınlarda Zehra Gürbüz gümüş, 59 kilo erkeklerde Sefa Can Ateş bronz olmak üzere turnuvayı 3 altın, 1 gümüş, 1 bronz madalya ile tamamladı.


Durum değerlendirmesi yapan Ankara Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Tekvando Teknik Direktörü Ali İhsan Negiz, “Sporcularımız için çok başarılı geçen bir şampiyonayı geride bıraktık. Üç sporcumuz milli takımla dünya şampiyonasına katılma hakkı elde etti. Sporcularımız dünya sıralamalarında üst sıralarda bulunuyor, hedefimiz dünya şampiyonasında bayrağımızı dalgalandırıp, İstiklal Marşı’mızı okutmak” dedi.


Ankara Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkan Vekili Mehmet Atak ise şunları söyledi:


“Turnuvayı takımımızla beraber takip ettim. Tüm kategorilerde çok zorlu maçlar oldu. Dünya sıralamasında önemli yerlerdeki sporcuların rekabetleri bu branşta yurt içinde ve yurt dışında madalya almanın çok zor olduğunu bizlere gösterdi. Türk sporuna yıldızlar kazandırma amacı ile kurduğumuz takımın turnuvayı lider kapatması bizlere onur verdi. Yapılacak olan dünya şampiyonasında da sporcularımız altın madalyaların en büyük adayları olacak. Teknik ekibimizi kutluyorum.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara MHP Lideri Bahçeli: "Türk dili; millet olma şuurunu besleyen, tarih bilincini diri tutan ve kültürel sürekliliği temin eden temel sütundur" Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "15 Aralık Dünya Türk Dili Ailesi Günü; kökü mazinin derinliklerine uzanan, istikbale yönelen büyük Türk milletinin müşterek hafızasını, irfanını ve tarihi yürüyüşünü idrak etmeye imkan sunan müstesna bir gündür" dedi. MHP Genel Başkanı Bahçeli, 15 Aralık Dünya Türk Dili Ailesi Günü dolayısıyla yazılı mesaj yayımladı. "15 Aralık Dünya Türk Dili Ailesi Günü; kökü mazinin derinliklerine uzanan, istikbale yönelen büyük Türk milletinin müşterek hafızasını, irfanını ve tarihi yürüyüşünü idrak etmeye imkan sunan müstesna bir gündür" diyen Bahçeli, mesajında bugünün önemine değinerek şu ifadeleri kullandı: "Türk dili; millet olma şuurunu besleyen, tarih bilincini diri tutan ve kültürel sürekliliği temin eden temel sütundur. Altaylar’dan Balkanlar’a, Hazar havzasından Akdeniz’e uzanan geniş coğrafyada Türkçenin taşıdığı anlam dünyası; birlik fikrini pekiştiren, dirliği esas alan ve kardeşlik hukukunu muhafaza eden bir medeniyet tasavvurunu yansıtmaktadır. Bu itibarla, Türkçenin tarihi derinliğini ve ifade kudretini tahkim etmek; onu yozlaşmadan, yabancılaşmadan ve anlam kaybından uzak tutarak gelecek nesillere güçlü, sahih ve köklü bir miras halinde intikal ettirmek, kültürel sürekliliğin teminatı olmanın yanında milli varlığın korunmasına yönelik stratejik bir sorumluluk mahiyeti taşımaktadır. 15 Aralık Dünya Türk Dili Ailesi Günü vesilesiyle; Türk diline emek veren ilim insanlarını, münevverleri ve gönül erlerini selamlıyor; Türk milletinin diliyle, kültürüyle ve ülküsüyle ilelebet var olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum."