GÜNDEM - 05 Ağustos 2025 Salı 15:37

Genelkurmay Başkanlığına Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu atandı

A
A
A
Genelkurmay Başkanlığına Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu atandı

Genelkurmay Başkanlığına Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu atandı.


2025 yılı Yüksek Askerî Şûra Toplantısı, 05 Ağustos 2025 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında icra edildi. 30 Ağustos 2025 tarihinden geçerli olmak üzere; Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak kadrosuzluk nedeniyle emekliye sevk edildiğinden, Genelkurmay Başkanlığına Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu getirildi.


Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu kimdir?


Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, 1981 yılında Kara Harp Okulundan Muhabere Teğmen olarak mezun olmuş; 1982 yılında sınıf okulu eğitimini tamamlamıştır. 1982-1991 yılları arasında, çeşitli muhabere birliklerinde takım ve bölük komutanlığı görevlerinde bulunan Orgeneral Bayraktaroğlu, 1993 yılında Kara Harp Akademisinden, 1997 yılında Silahlı Kuvvetler Akademisinden mezun oldu.


Kurmay Subay olarak, 1993-2009 yılları arasında muhtelif kıta ve karargâh görevlerini icra etmeyi müteakip 2009 yılında Tuğgeneralliğe terfi etti. Tuğgeneral rütbesiyle; 2009-2011 yılları arasında 9’uncu Komando Tugay Komutanlığı, 2011-2013 yılları arasında Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığında Mühimmat Komutanlığı görevlerini yürüttü ve 2013 yılında Tümgeneralliğe terfi etti. Tümgeneral rütbesiyle; 2013-2014 yıllarında Genelkurmay MEBS ve Siber Savunma Komutanlığı, 2014-2016 yılları arasında ise 3’üncü Ordu Kurmay Başkanlığı görevlerinde bulundu ve 2016 yılında Korgeneralliğe terfi etti.


Korgeneral rütbesiyle 2016-2020 yılları arasında Genelkurmay Personel Başkanlığı görevini icra etti. 09 Ocak 2020 tarihi itibarıyla Genelkurmay 2’nci Başkanlığı görevini üstlendi; 2021 yılı Yüksek Askerî Şûra kararlarıyla Orgeneral rütbesine terfi etti.


Orgeneral Bayraktaroğlu; 03 Ağustos 2023 tarihinde onaylanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Kara Kuvvetleri Komutanlığı görevine atandı. 5 Ağustos’ta gerçekleştirilen Yüksek Askerî Şûra kararlarıyla Genelkurmay Başkanlığına atandı. Hürriyet Bayraktaroğlu ile evli olan Orgeneral Bayraktaroğlu iki çocuk babasıdır.



Genelkurmay Başkanlığına Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu atandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep DEİK/Türkiye-Irak İş Konseyi Kerkük temasları olumlu geçti DEİK/Türkiye-Irak İş Konseyi Başkanı Halit Acar, T.C. Bağdat Büyükelçisi Anıl Bora İnan’ın başkanlığındaki heyet kapsamında Kerkük’te çeşitli temaslarda bulunduklarını belirterek, Kerkük’ün ekonomik potansiyelinin Türk özel sektörü tarafından yakından takip edildiğini ifade etti. Kerkük’e yeni atanan Valisi Mehmet Seman Ağa’yı resmi ziyaretle başlayan program, Kerkük Ticaret Odası ve özel sektör temsilcileriyle gerçekleştirilen toplantılar ile devam etti. Programın ardından değerlendirmelerde bulunan Acar, Türkiye ile Irak arasındaki ekonomik ilişkilerin gelişiminde özel sektörün belirleyici rol oynadığını vurguladı. Acar, "Kerkük, enerji, tarım, lojistik, sanayi ve ticaret alanlarında önemli fırsatlar barındıran stratejik şehirlerden biridir. Türk firmaları, Irak’ın yeniden imar ve kalkınma sürecine katkı sunmaya hazırdır. Bugün gerçekleştirdiğimiz toplantıda da karşılıklı yatırım imkanları, ticari iş birlikleri ve sektör bazlı fırsatlar ele alınmıştır" dedi. Toplantıya katılan Türk iş heyetinin, inşaat ve altyapı, sağlık ve medikal, taşımacılık ve lojistik, depolama ve antrepo hizmetleri, yapı malzemeleri, finans, bankacılık, tarım ve seracılık gibi farklı alanlarda faaliyet gösteren firmalardan oluştuğunu belirten Acar, Kerkük ile Türk özel sektörü arasında doğrudan temasların artırılmasının önemine dikkat çekti. Türkiye ile Irak arasındaki ticaret hacmini daha ileri seviyelere taşımak için yoğun şekilde çalıştıklarını ifade eden Acar, Kalkınma Yolu Projesi’nin de bölgesel ticaret ve lojistik açısından önemli fırsatlar oluşturduğunu kaydetti. Acar ayrıca, iş dünyasının daha etkin hareket edebilmesi adına vize süreçleri, ödeme sistemleri, gümrük uygulamaları ve taşımacılık alanlarında yaşanan sorunların çözümünün önem taşıdığını belirterek, DEİK/Türkiye-Irak İş Konseyi olarak bu konuları ilgili makamlarla sürekli gündemde tuttuklarını ifade etti. Gerçekleştirilen temasların Türkiye ile Irak arasındaki ekonomik iş birliklerine katkı sağlaması bekleniyor.
Samsun Yaşlı kadına şiddet uyguladığı iddia edilen hasta bakıcı gözaltına alındı Samsun’un İlkadım ilçesinde baktığı 88 yaşındaki kadına şiddet uyguladığı iddia edilen Azerbaycan uyruklu kadın, polis tarafından gözaltına alındı. Olay, İlkadım ilçesi Derebahçe Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, hasta bakıcı olarak çalışan Azerbaycan uyruklu S.G. (63) adlı kadının baktığı Parkinson hastası 88 yaşındaki S.D. adlı kadına şiddet uyguladığı iddiası üzerine polis ekipleri harekete geçti. Gözaltına alınan şüpheli bugün Samsun Adliyesi’ne sevk edildi. "Kasten yaralama" suçundan Samsun Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanması talebiyle nöbetçi mahkemeye çıkarılan S.G., suçlamaları kabul etmedi. Mahkemede ifade veren S.G., yaklaşık 2 aydır yaşlı kadının yanında kaldığını ve bakımını üstlendiğini belirterek, yaşlı kadının zaman zaman geceleri yataktan düştüğünü söyledi. Son olarak 3 Mayıs gecesi yere düştüğünü gördüğünü anlatan şüpheli, yaşlı kadının yüzündeki morlukların düşmeden kaynaklandığını ileri sürdü. Şüpheli, yaşlı kadına kötü muamelede bulunmadığını savunarak, serbest bırakılmasını talep etti. Mahkeme, şüpheli hakkında yurt dışına çıkış yasağı getirerek, haftada bir gün karakola imza verme şeklinde adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.