POLİTİKA - 08 Şubat 2026 Pazar 20:22

Keçiören Belediye Başkanı Özarslan CHP’den istifa etti

A
A
A
Keçiören Belediye Başkanı Özarslan CHP’den istifa etti

Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) istifa ettiğini açıkladı.

Keçiören Belediye Başkanı Özarslan konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Aziz hemşehrilerim, 31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Keçiören halkı teveccüh göstererek büyük bir oy oranı ile şahsımı belediye başkanlığına layık görmüştür. Keçiören halkının bu teveccühü beni onore etmiştir. Mazbata alma töreninde de açıkladığım üzere, ilk günden itibaren parti rozetimi çıkartarak tüm Keçiören'e şeffaf ve eşit hizmet etmeye başladım. Bu kapsamda parti ayrımı gözetmeksizin her kapıyı aşındırarak Keçiören'imize hizmet getirmeye gayret gösterdim" dedi.

"Şahsımı parti içinde itibarsızlaştırma çabasına girişmiştir"

CHP'nin içinde kendisine yönelik algı faaliyeti başlatıldığını iddia eden Özarslan, "Son zamanlarda Keçiören'imizin belli başlı büyük yatırım ve sorunlarına çözüm bulmak amacı ile yapmış olduğum ziyaretlerin artmış olması ve bu ziyaretlerimi şeffaf bir şekilde sosyal medyadan halkımıza duyurmam sonrasında CHP içerisinde bazı klik ve odaklar tarafından sistemli bir dedikodu ve algı faaliyeti başlatılmıştır. Temsil ettiğim milli ve manevi değerlere mesafeli olanlar ile bu değerleri parti içi hesaplaşmalarında araçsallaştırmak isteyenler, gerçek dışı spekülasyonlarla kamuoyunu yanıltma ve şahsımı parti içinde itibarsızlaştırma çabasına girişmiştir" ifadelerini kullandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'a yaptığı ziyaretin parti içinde aldığı eleştirilere değinen Özarslan, "Ancak şahsımla ilgili iftiralar, spekülasyonlar, ‘halka hizmet Hakk'a hizmettir' anlayışı ile tarafımca umursanmamış ve 6 Ocak 2026 tarihinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Murat Kurum ile Keçiören'imizin sorunlarının çözümü amacıyla görüşme gerçekleştirilmiştir. Bu ziyaret sonrasında CHP içerisindeki bazı klikler; bu dedikodu ve algıların dozunu artırmıştır. Ancak bir belediye başkanının özellikle deprem bölgesinde yürütmüş olduğu etkin ve hızlı hizmetleri ile halkımızın gönlünde taht kuran Çevre, Şehircilik ve İklimlendirme Bakanını ziyaret etmesi ve ilçesine hizmet etmek için ziyarette bulunmasının altında başka bir gaye aranması tarafımca anlaşılamamıştır. Ayrıca sayın bakan ile ilişkimiz, okul ve mesai arkadaşlığına dayanan, yıllara sari bir dostluk olmasına rağmen; bu ziyaret sonrasında bu kliklerin sayısı ve şahsıma yönelik baskısı artmıştır" açıklamasında bulundu.

"Bir genel başkan belediye başkanına küfür eder mi?"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in kendisine yönelik sözleri kabul edemeyeceğini belirten Özarslan, şunları kaydetti:
"Baskı, dedikodu ve iftiralara karşı sessizliğimi korumama ve hizmetlerime devam etmeme rağmen 7 Şubat 2025 tarihinde saat 23.59'da CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel tarafından şahsıma yönelik Whatsapp mesajları gelmeye başlamıştır. Bu mesajlar, siyasi nezaketle, parti ahlakıyla, kamu sorumluluğu ve insanlıkla bağdaşmayacak hakaret, tehdit ve iftiralar içermektedir. Soruyorum, bir genel başkan belediye başkanına küfür eder mi? Bir genel başkan, ailevi değerleri hedef alıp hakaret eder mi? Bir genel başkan, ağıza alınmayacak kelimelerle tehdit eder mi? Özellikle aile değerlerimi ve kutsal varlığım annem ve merhum babamın dahi karıştırıldığı mesajlar karşısında Cumhuriyet Halk Partili seçmene olan saygım ve sevgim baki kalmak kaydı ile artık Cumhuriyet Halk Partisi saflarında hizmet etmem söz konusu dahi olamaz. Benim tek önceliğim Keçiören'e hizmet olmasına rağmen mesajlarda yer alan üslubun ve anlayışın hâkim olduğu bir zeminde enerjimi ve mesaimi ilçemin sorunlarına odaklayarak sağlıklı bir şekilde görev yapmamın mümkün olmadığı kanaatine varmış bulunuyorum."

"Tepkim devlet ciddiyetini yitirmiş mevcut yönetim anlayışınadır"

Tepkisinin CHP'ye değil mevcut parti yönetimine olduğunu söyleyen Özarslan, "Tepkim Cumhuriyet Halk Partisi'nin kurumsal kimliğine, Atatürkçü ve Cumhuriyetçi seçmenlerine değil; siyasi nezaketi ve devlet ciddiyetini yitirmiş mevcut yönetim anlayışınadır. Bu çerçevede Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğimden istifa ediyorum. Her şeye rağmen birlikte yol yürüdüğüm Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş başta olmak üzere Ankaralı diğer belediye başkanı arkadaşlarıma emekleri için teşekkür ediyorum. Hizmet odaklı siyasetin parti içi gerilimlere ve kırıcı üsluba kurban edilmemesi gerektiğine inanıyor; bu üsluba sahip bir yönetimin olduğu yerde siyaset yapma zemininin herkes tarafından yeniden değerlendirilmesi gerektiğini ifade ediyorum" dedi.

"Özel ve yakın çalışma arkadaşlarında tüm mukaddesiyetler yerle yeksan olmuştur"

Ankaralı diğer belediye başkanlarına teşekkür etme sebebini açıklayan Özarslan, "Ayrıca belirtmek isterim ki beraber yol yürüdüğüm başta Sayın Mansur Yavaş olmak üzere Ankaralı diğer belediye başkanlarına teşekkür etmem sebebi ile CHP içerisinde yer alan ve bu sürecin buraya gelmesine sebep olan kliklerin ‘teşekkür' etmemi de başka yerlere çekeceğini de düşünerek belediye başkanı arkadaşlarımdan helallik istiyorum. Ancak kardeşleri, dostları ve mesai arkadaşları olarak bir hatırlatma yapmak istiyorum; biz ‘Allah yolunda millete hizmet gayesi ile vatanın birliğini, bütünlüğünü koruyarak' yol yürümek için kader birliği yapmıştık. Ancak geldiğimiz noktada maalesef ki CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel ve yakın çalışma arkadaşlarında ne Allah yolu, ne vatan, ne aile ne de kutsal saydığımız değerlerden hiçbir şey kalmamış, tüm mukaddesiyetler yerle yeksan olmuştur" ifadelerini kullandı.

"Keçiörenli hemşehrilerimin emanetini layıkıyla taşımaya devam edeceğim"

Keçiören'e hizmet etmeye devam edeceğini vurgulayan Özarslan, "Yola çıktığım ve birlikte yol yürüdüğüm arkadaşlarımın vicdanlarına sesleniyorum; dava insanlık davasıdır. Kuruluş kodlarından uzaklaşmış, gayri ahlaki bir şekilde idare edilen bu yapıdan kendilerini kurtarmaya, şahsıma yapılan ahlaksızlığın içerisinde yer almamaya ve tepkilerini göstermeye davet ediyorum. Bugün şahsıma ve aileme yapılanlar, unutulmasın ki tepki gösterilmezse bir gün kendilerine de yapılacaktır. Keçiörenli hemşehrilerimin emanetini layıkıyla taşımaya ve parti ayrımı gözetmeksizin ilçemiz için çalışmaya kararlılıkla devam edeceğim" dedi.
Öte yandan, Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan'ın istifasının ardından Keçiören Belediyesi Meclis Üyesi Azra Ceylan Öztürk, Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Serkan Bedirhanoğlu ve Keçiören Belediyesi Meclis Üyesi Cihan Ayhan da CHP'den istifa ettiklerini açıkladı.

Furkan Doğan

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Nevşehir Nevşehir’de yolda oluşan çukurlar, 5 aracı yolda bıraktı Aksaray-Nevşehir karayolu Otogar Kavşağı yakınlarında yağış nedeniyle yolda oluşan çukurlar nedeniyle, aralarında Sivas Valisi Yılmaz Şimşek’in makam aracının da yer aldığı 5 aracın lastiği patladı. Edinilen bilgilere göre, Nevşehir istikametine seyir halinde olan araçlar, yol üzerinde oluşan ve sürücüler tarafından son anda fark edilen çukurlara düştü. Çukura giren araçlardan 5’inin lastikleri patlarken, araçlar yol kenarında ve yakında bulunan benzin istasyonunda durmak zorunda kaldı. Lastiği patlayan sürücülerden Gökhan Kuzu, yaşadığı durumu anlatarak, "Nevşehir istikametine geliyordum. Yolda oluşan çukuru bir anda fark ettim ancak kaçamadım. Aracımın iki lastiği birden patladı. Bizimle birlikte Sivas Valimizin içinde bulunduğu makam aracının da iki lastiği patladı" dedi. Sürücüler, karayolunda oluşan çukurların uzun süredir tehlike oluşturduğunu belirterek, gerekli bakım ve onarım çalışmalarının zamanında yapılmamasına tepki gösterdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, yolda oluşan çukurun çevresine dubalar yerleştirerek güvenlik önlemi aldı. Konya istikametinden geldiği ve Sivas’a gittiği öğrenilen Valisi Yılmaz Şimşek’in de içinde bulunduğu makam aracıda aynı çukura düşünce, makam aracının iki lastiği de patladı. Sivas Valisi Şimşek, Nevşehir Valiliği tarafından gönderilen yeni makam arabası ile yoluna devam ederken, Şimşek’in makam arabasının patlayan iki lastiği de olay yerine gelen lastik tamircisi tarafından değiştirildi. Lastiği patlayan diğer sürücüler ise kendi imkanları ile patlayan lastiklerini değiştirdi. Olayda yaralanan olmazken, araçlarda maddi hasar meydana geldi. Trafik ekipleri yolda oluşan çukurlar nedeniyle lastiği patlayan araçlara tutanak tuttu.
Aksaray Maddi hasarlı kaza sonrası 2 kişiyi öldürdü, "Pişman değilim, onur duyuyorum" dedi Niğde’de maddi hasarlı trafik kazasında 3 kişiye ateş açan eski muhtar, 2 kişiyi öldürüp 1 kişiyi de ağır yaraladıktan sonra cinayet büro ekiplerinin takibiyle yakalandığı Aksaray’da gazetecilerin "Pişman mısın?" sorusuna "Pişman değilim, onur duyuyorum" dedi. Olay, Niğde’nin Çiftlik ilçesinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Çiftlik ilçesinde alkol aldıktan sonra 31 APC 601 plakalı aracıyla direksiyon başına geçen ve eski muhtar olduğu öğrenilen Hamza C. (52), yolda Abdullah Gündoğdu yönetimindeki 51 AET 737 plakalı araçla çarpıştı. Araçların aynalarının kırıldığı küçük çapta maddi hasarlı trafik kazası sonrası araçtan inen Hamza C., Abdullah Gündoğdu ile tartışmaya başladı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüşünce belinde taşıdığı tabancasını çeken C. araç ve içerisinde bulunan 3 kişiye ateş açtı. Açılan ateşte Hakan Çelik, Abdullah Gündoğdu ve ismi belirlenemeyen 3 kişi vücudunun çeşitli yerlerine isabet eden kurşunlarla yaralandı. Silah seslerini duyan çevredeki vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Kısa sürede adrese gelen sağlık ekipleri 3 yaralıyı ambulanslarla Çiftlik Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırdı. Yaralılardan Hakan Çelik ve Abdullah Gündoğdu yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Diğer ismi belirlenemeyen yaralının ise hayati tehlikesi sürüyor. Aksaray polisinin takibiyle kıskıvrak yakalandı 2 kişiyi öldürüp 1 kişiyi de ağır yaraladıktan sonra aracına binip olay yerinden kaçan Hamza C., Aksaray istikametine yola çıktı. Şahsın Aksaray istikametine kaçtığını tespit eden Niğde Çiftlik İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri durumu Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü’ne bildirdi. Bunun üzerine Aksaray polisi adeta teyakkuza geçti. Plaka tanıma sistemlerine (PTS) kaydedilen aracın Kireçlik yolundan Aksaray’a giriş yaptığını tespit eden Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri şehir genelinde geniş çaplı araştırma başlattı. Arama tarama çalışmaları yapılırken Ankara yolundaki PTS kameralarından aracın Ankara istikametine geçtiği belirlenirken bu kez cinayet ekipleri o bölgeye yoğunlaştı. Resmi ekipler yolda güvenlik önlemi alarak uzun namlulu silahlarla aracı beklerken, cinayet ekipleri de şahsın köy yollarına girme ihtimali üzerine arazide tarama yaptı. Şahsın Ankara istikametine geçişi olmayınca ara yollarda yoğunlaşan Cinayet Büro Amirliği ekipleri aracı Cumhuriyet Mahallesi şehir çıkışındaki arazide buldu. Polisi görünce kaçmak isteyen şahıs cinayet büro ekiplerinin etrafını sarması sonucu yakalanarak gözaltına alındı. Hamza C. polis aracının kafesine bindirilirken, burada yapılan alkol muayenesinde 0.96 promil alkollü olduğu tespit edildi. Araçta arama yapan ekipler, suç aleti tabancayı da bularak muhafaza altına aldı. "Alenen vurdum. Pişman değilim, onur duyuyorum" Polis aracıyla sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’ne getirilen Hamza C. gazetecilerin sorularını yanıtladı. Basın mensuplarının "Neden vurdunuz?" sorusuna, "Önüme geçmeye çalıştı. Benim önüme geçeni vururum. Ben muhtar Hamza. Önüme geçtiler, alenen vurdum. O yüzde vurdum. 2 kişiyi vurdum. Pişman olur muyum? Onur duyuyorum. Benim önüme geçmeyeceklerdi" dedi. Sağlık kontrolünün ardından polis aracına bindirilen şahıs, emniyete götürüldü. Olay yerindeki aracı ise trafikten men edilerek emniyete çektirildi. Olayla ilgili cumhuriyet başsavcılığı tarafından tahkikat başlatıldı.