EĞİTİM - 30 Aralık 2025 Salı 10:37

KEÇMEK’te okuma yazma kursları sürüyor

A
A
A
KEÇMEK’te okuma yazma kursları sürüyor

Ankara Keçiören Belediyesi, Keçiören Sanat ve Meslek Edindirme Kursları (KEÇMEK) bünyesinde açılan okuma yazma kursları, örgün eğitim imkanı bulamayan vatandaşlara ücretsiz eğitim desteği sunuyor.


Keçiören Belediyesi, Keçiören Sanat ve Meslek Edindirme Kursları (KEÇMEK) aracılığıyla her yaştan vatandaşa yönelik eğitim desteğini sürdürüyor. Belediyenin sosyal sorumluluk anlayışıyla hayata geçirdiği okuma yazma kursları, özellikle örgün eğitim imkanlarından çeşitli nedenlerle yararlanamayan vatandaşlardan da talep görüyor.


Yaş sınırı olmaksızın düzenlenen kurslar, temel eğitim almamış bireylerin okuma yazma becerisi kazanmasını hedefliyor. Program kapsamında kursiyerler; harfleri tanımadan günlük hayatta karşılaşılan metinleri okuyup yazabilmeye, resmi belgeleri anlayabilmeye kadar uzanan kapsamlı bir eğitimden geçiyor. Alanında uzman eğitmenler tarafından verilen dersler, katılımcıların bireysel ihtiyaçları dikkate alınarak yürütülüyor.



Programı tamamlayanlara okuryazarlık belgesi


Eğitim süresince kurslara düzenli olarak devam eden vatandaşlar, dönem sonunda yapılacak değerlendirmelerin ardından okuryazarlık belgesi almaya hak kazanıyor. Kursiyerler, okuma yazma öğrenmenin hayatlarını önemli ölçüde kolaylaştırdığını belirterek; adlarını yazabilmekten hastane ve resmi kurumlarda işlemlerini tek başına yapabilmeye kadar pek çok alanda daha özgüvenli hale geldiklerini ifade ediyor. Eğitim sürecinde yeni dostluklar


kurduklarını da dile getiren kursiyerler, Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan’a ve eğitmenlere teşekkürlerini iletiyor.


KEÇMEK bünyesinde ücretsiz olarak sunulan okuma yazma kurslarına katılanların büyük bölümünü kadınlar oluşturuyor. Yıllardır içlerinde kalan okuma yazma hayalini gerçeğe dönüştürmenin mutluluğunu yaşayan kadınlar, kurslar sayesinde hem öğrenmenin sevincini hem de sosyalleşmenin keyfini bir arada yaşıyor.



"Azimleriyle örnek oluyorlar"


Özarslan, Keçiören’deki tüm vatandaşların kişisel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla eğitime her zaman öncelik verdiklerini belirterek, "Okuma yazma kurslarımız, hemşehrilerimizin günlük yaşamlarını kolaylaştırmanın yanı sıra, sosyal hayata daha aktif katılmalarına da katkı sağlıyor. Eğitim, hayat boyu devam eden bir süreçtir. Özgüvenleriyle bu kurslarımıza katılan ve azimleriyle herkese örnek olan kıymetli hemşehrilerimi tebrik ediyorum"


Kapılarının herkese açık olduğunu vurgulayan Başkan Özarslan, okuma yazma öğrenmek isteyen vatandaşları KEÇMEK okuma yazma kurslarına başvurmaya davet etti.



KEÇMEK’te okuma yazma kursları sürüyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Başkan Gülsoy: "2026 hasat yılı olacak" Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy; 2026 yılı dolayısıyla yayımladığı mesajında, iş dünyasının fedakarlıkla geçen bir dönemi geride bıraktığını belirterek, "2025 yılı yüksek maliyetler ve finansmana erişim zorluklarıyla verdiğimiz büyük bir sınav yılı oldu. Artık 2026’yı, ödediğimiz bedellerin karşılığını alacağımız bir ‘Hasat Yılı’ olarak görüyoruz" dedi. Başkan Gülsoy, mesajında geride kalan yılın ekonomik zorluklarına dikkat çekerek; "Umutla başladığımız 2025 yılını, sıkı para politikaları, daralan iç talep ve küresel ticaret savaşlarının gölgesinde tamamlıyoruz. Üyelerimiz; enflasyonun baskısı ve finansal kaynaklara erişimin kısıtlı olması nedeniyle yılı yatırım anlamında temkinli geçirdi. Ancak bizim devletimize ve ekonomimizin direncine güvenimiz tamdır. Bu zorlu süreçte enseyi karartmadan üretmeye, istihdam sağlamaya devam ettik. 2026’yı, ödediğimiz bedellerin karşılığını alacağımız bir ‘Hasat Yılı’ olarak görüyoruz" dedi. "2026: akıllı üretim ve dijital ihracat yılı" 2026 yılına dair beklentilerini de aktaran Gülsoy; "Dünya artık ‘akıllı’ üretiyor ve ‘dijital’ satıyor. 2026 yılında şirketlerimizin maliyet yönetimine odaklanması, esnek stratejiler geliştirmesi ve yapay zeka başta olmak üzere teknolojik yatırımlara öncelik vermesi artık bir tercih değil, zorunluluktur. Kayseri Ticaret Odası olarak biz de 2026 vizyonumuzu teknoloji, inovasyon ve Ar-Ge eksenine oturttuk. Şehrimizi ‘Orta Anadolu Üretim Havzası’nın merkezi yapacak adımları kararlılıkla atacağız" ifadelerini kullandı. Ekonomi yönetimine ve iş dünyasına seslenen Gülsoy, sözlerini şöyle sürdürdü; "2026’da enflasyonun kademeli olarak yüzde 25’in altına inmesini ve büyümenin tekrar ivme kazanmasını bekliyoruz. Ancak enflasyonla mücadele ederken üretim kaslarımızı eritmemeli, hastayı iyileştirmeye çalışırken kaybetmemeliyiz. Finansmana erişim kolaylaştırılmalı, özel sektörün küresel rekabet gücü korunmalıdır. Unutulmamalıdır ki; kendini yenileyemeyen, verimsiz yapılar sistemden çekilirken; taşın altına elini koyarak ticaret yapanlar bu yeni dönemin kazananı olacaktır." Mesajının sonunda toplumsal huzura değinen Başkan Gülsoy; "MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli’nin ifade ettiği ‘Terörsüz Türkiye’ vizyonuyla pekişecek huzur ikliminin, ticaretimizin en büyük teminatı olacağına inanıyorum. 2026 yılının başta üyelerimiz ve hemşehrilerimiz olmak üzere ülkemize ve tüm insanlığa sağlık, barış ve bereket getirmesini diliyorum" diye konuştu)