GÜNDEM - 04 Eylül 2024 Çarşamba 15:19

Merkezi Ankara’da bulunan Muhabirler Derneği kuruldu

A
A
A
Merkezi Ankara’da bulunan Muhabirler Derneği kuruldu

Merkezi Ankara’da bulunan Muhabirler Derneği kuruldu.


Kısa adı MUHABİR-Der olan Muhabirler Derneği Ankara’da kuruldu. Dernek yetkilileri tarafından yapılan açıklamada derneğin temel amacının “kamunun bilgi alma hakkı için haber hizmeti veren ve ürettikleri haberleri gazete, dergi, televizyon, internet gibi yazılı, sesli, görüntülü ve elektronik iletişim araçlarında yayınlayan muhabirleri, mesleki geleneklerini ve ahlak ilkelerini korumak” olduğu kaydedildi.


29 Ağustos tarihinde faaliyete geçen MUHABİR-DER’in Yönetim Kurulu Başkanlık görevini Berrin Yücesan yürütecek. Derneğin Başkan Yardımcılığını ise meslekte 30 yılını dolduran ve 26 yıldır İhlas Haber Ajansında görev yapan Demet Keser Soyuçok üstlendi.


Derneğin diğer kurucu üyeleri ise şöyle:


Teoman Korkmaz (32 yıldır mesleğin içinde. TRT’den emekli, hâlihazırda savunmasanayi.org internet haber sitesinde Genel Yayın Yönetmeni-Muhabir olarak mesleğini sürdürüyor.)


İsmail Hakkı Demirbaş (28 yıldır mesleğin içinde. TRT’de montajcı, kameraman, yönetmen, muhabir, programcı ve editör görevlerini yürüttü. Hâlihazırda Medya Yöneticisi olarak görev yapıyor.)


Sevim Taşdelen (27 yıldır mesleğin içinde. TRT Haber kanalında Editör-Muhabir olarak görev yapıyor)


İlknur Atalay Özdemir (23 yıldır mesleğin içinde. TRT İç Yapımlar Dairesinde Yapımcı-Yönetmen görevlerinde bulundu. Hâlihazırda TRT Haber kanalında teknoloji programının yapımcılığını yönetiyor.)


Hilal Türkmenoğlu (7 yıldır mesleğin içinde. TRT Haber kanalında Haber Prodüktörü olarak görev yapıyor.)


MUHABİR-DER üye kayıtlarını toplamaya başladı.



Merkezi Ankara’da bulunan Muhabirler Derneği kuruldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun’da gece yarısı korku dolu anlar: Kırsal mahallede iki ev alevlere teslim oldu Samsun’un Vezirköprü ilçesine bağlı Kızılkese Mahallesi’nde gece saatlerinde çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek iki ahşap evi küle çevirdi. Yangın, mahalle sakinlerinin ve itfaiye ekiplerinin yoğun çabasıyla çevredeki evlere sıçramadan kontrol altına alındı. Vezirköprü’ye yaklaşık 59 kilometre uzaklıktaki Kızılkese Mahallesi’nde, henüz belirlenemeyen nedenle bir evde yangın çıktı. Gece geç saatlerde başlayan yangın, hızla büyüyerek çevresinde bulunan ve kullanılmayan başka bir eve sıçradı. Ahşap evleri saran yangında alevler göğe yükseldi, geceyi aydınlattı. Alevleri fark eden vatandaşlar, tankerlerle yangına müdahale ederek büyümesini önlemeye çalıştı. Yangın vanası yardımıyla yapılan ilk müdahale sayesinde alevlerin diğer evlere yayılması engellendi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek söndürme ve soğutma çalışması gerçekleştirdi. Ekiplerin yoğun çalışması sonucu yangın saat 03.00 sıralarında kontrol altına alındı. Kızılkese Mahallesi Muhtarı Ramazan Karataş, yangının İsmail Ay’a ait evde başladığını, oturulmayan ve Ahmet Öztürk’e ait olan eve sıçradığını belirtti. Karataş, vatandaşların tankerlerle müdahalesinin ardından itfaiye ekiplerinin olay yerine gelerek yangını tamamen söndürdüğünü ve çevredeki evlerin zarar görmesinin önüne geçildiğini ifade etti. Yangın sonucu iki ahşap ev tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.