POLİTİKA - 17 Aralık 2025 Çarşamba 18:04

MHP’li Yıldız: "Yılbaşından sonra komisyon raporunu Meclis’e göndereceğiz"

A
A
A
MHP’li Yıldız: "Yılbaşından sonra komisyon raporunu Meclis’e göndereceğiz"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, "Yılbaşından sonra komisyon raporunu Meclis’e göndereceğiz" dedi.


TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’ndaki partilerin grup başkanı ve grup başkanvekilleri ile Meclis’te bir araya geldiği toplantı sona erdi. Toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, "Partilerle ortak yapacağımız raporla ilgili konuştuk. Arkadaşlarla uzun uzun yöntemleri konuştuk. Pazartesi bir araya geleceğiz. Önümüzdeki haftalar içerisinde müşterek rapor hazırlayacağız. Çerçeveyi çizeceğiz. Yılbaşından sonra da kanun teklifi değil ama bir çerçeve metin olarak Meclis’e göndereceğiz. Grubu olan partiler birer kişi verecek. Muhtemelen de şimdi toplantıya katılan arkadaşlarla devam edeceğiz gibi görünüyor. Partiler değişiklik yaparsa bilemeyiz tabii" ifadelerini kullandı.


Komisyon süresine ilişkin ise Yıldız, "Yetişir gibi düşünüyoruz, 31 Aralık’a kadar yetişmezse uzatırız tabii. Pazertesi grup koordinatörleri ile bir araya geleceğiz. Bakalım pazartesiden sonra koordinatör arkadaşlarla rapor hazırlayacağız" dedi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kilis Kilis’teki tatbikat gerçeği aratmayan görüntülere sahne oldu AFAD koordinasyonunda Organize Sanayi Bölgesi’nde gerçekleştirilen deprem tatbikatında, enkaz altında kalan vatandaşların kurtarılmasına yönelik yürütülen çalışmalar ve müdahaleler gerçeği aratmayan görüntülere sahne oldu. Yerel Düzey Sağlık Çalışma Grubu tarafından planlanan ve AFAD koordinasyonunda yürütülen 2025 yılı Yerel Düzey Saha Tatbikatı, Kilis Organize Sanayi Bölgesi’nde deprem senaryosu kapsamında gerçekleştirildi. Senaryo gereği il genelinde meydana gelen deprem sonrası, Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan bir fabrikada enkaz altında mahsur kalan 5 vatandaşın kurtarılması amacıyla AFAD, UMKE, Jandarma, Emniyet, OSB Müdürlüğü, Belediye ve İtfaiye ekipleri tarafından arama kurtarma çalışmaları yapıldı. Tatbikata 123 personel, 29 araç, 5 gönüllü, 3 dron ve 1 iz takip köpeği katıldı. Enkaz altında kalan vatandaşlar ekiplerin koordineli çalışmasıyla başarılı şekilde kurtarılırken, senaryo kapsamında çıkan ikinci yangın itfaiye ekiplerince kontrol altına alınarak söndürüldü. Kurtarılan 5 yaralı, 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça Devlet Hastanesi’ne sevk edilerek tedavi altına alındı. Deprem sonrası halk sağlığını korumaya yönelik çalışmalarda ise içme suyu ve tarımsal sulamada kullanılan sulardan numune alındı. Bu kapsamda İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri OSB içerisindeki sondaj kuyusundan, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri ise Seve Barajı’ndan su numuneleri alarak analiz sürecini başlattı. Tatbikatın ardından açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Kadir Söylemez, AFAD ile ortak yürütülen tatbikatta UMKE, emniyet ve jandarma ekiplerinin koordineli şekilde çalıştığını belirterek, "Enkaz altında kalan 5 vatandaşımız başarıyla kurtarılarak hastaneye sevk edildi. Tüm paydaş kurumlarımıza katkı ve destekleri için teşekkür ediyorum" diye konuştu.