POLİTİKA - 30 Kasım 2023 Perşembe 15:21

Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Canpolat’tan Özgür Özel’e tepki: “Osmanlı Ocakları ile ilgili ifadeleriniz yanlış, özür dileyin"

A
A
A
Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Canpolat’tan Özgür Özel’e tepki: “Osmanlı Ocakları ile ilgili ifadeleriniz yanlış, özür dileyin"

Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in parti grup toplantısında Osmanlı Ocakları ile ilgili yaptığı açıklamaya ilişkin, “Osmanlı Ocakları ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir ilişkisi yok. Özel, bu durum neden zoruna gidiyor bilemem ama Osmanlı Ocakları Cumhurbaşkanlığı makamının emrindedir. İfadeniz yanlış bunu düzeltin, özür dileyin” dedi.


Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in CHP grup toplantısında Osmanlı Ocakları ile ilgili yaptığı açıklamaya tepki gösterdi. Canpolat, “Özgür Özel, Osmanlı Ocakları’nı ağzınıza alıyorsunuz. Bizim bir tane emniyet birimlerinden izinsiz yapmış olduğumuz gösteri yok. Osmanlı Ocakları’nın yaptığı gösterilere bakıyorum; Filistinli kardeşlerimizin yanında ‘Hamas’a selam’ şeklinde slogan atıyorlar. Yani Hamas’ın tarafında olduğunu ve oradaki mazlumlara sahip çıktığını gösteren başka bir açıklamamız yok. Bu açıklamayı Özel neden çok gördü? Özel, ‘Siz isteyin yarın Ülkü Ocakları sokağa çıkabilirler, Tayyip Bey istesin Osmanlı Ocakları sokağa çıkabilir’ şeklinde açıklama yaptı. Biz Cumhurbaşkanımızdan böyle bir talimat almıyoruz. Biz sayın Cumhurbaşkanımızın kolluk kuvveti değiliz. Cumhurbaşkanımız ile bizim bir ilişkimiz yok. Cumhurbaşkanımızın Osmanlı Ocakları ile ne geçmişte ne de şu an bir ilişkisi yok. Neyi ifade etmeye çalışıyorsunuz? Siz buradan ne çıkarmaya çalışıyorsunuz? Kaldı ki Osmanlı Ocakları Erdoğan’ın emrinde neden olmasın. Sonuçta Türkiye Cumhuriyeti’nin cumhurbaşkanı. Bu Özel’in zoruna neden gidiyor bilemem ama Osmanlı Ocakları Cumhurbaşkanlığı makamının emrindedir. Özel de bu milletin taktirini ve kalbini kazanabilir. Cumhurbaşkanı olursa Osmanlı Ocakları onun da emrinde olabilir. Bunu bu şekilde emir komuta işine çevirmenin anlamı yok. Özel yanlış yerden geliyor" diye konuştu.



“Özür dileyin”


Osmanlı Ocakları’nın değerli bir kurum olduğunu dile getiren Canpolat, "Osmanlı Ocakları çok değerli bir kurum. Ama Cumhurbaşkanımız ile bir ilgisi yok. Niye bunu bu şekilde algılarla Osmanlı Ocakları ile Erdoğan’ı bir karede göstermeye çalışıyorsunuz? Bakın bir ifadede bulundunuz. Ülkü Ocakları ile MHP’yi ifade ettiniz. Diğer taraftan Osmanlı Ocakları ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir ilişkisi yok. İfadeniz yanlış, bunu düzeltin; özür dileyin. Yeni bir siyaset oluşsun diye Ocak Partisi’ni kurduk. Ne Millet İttifakı’ndan ne de Cumhur İttifakı’ndan yana tavrımızı koyuyoruz” ifadelerini kullandı.



Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Canpolat’tan Özgür Özel’e tepki: “Osmanlı Ocakları ile ilgili ifadeleriniz yanlış, özür dileyin"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Cinsel saldırı sanığına iyi hal indirimi Adana’da yüzde 70 zihinsel engelli akrabası 19 yaşındaki kıza cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla yargılanan 42 yaşındaki M.T.’ye verilen 18 yıl hapis cezası iyi hali nedeniyle 15 yıla indirildi. Engelli kızın avukatları, sanığa yapılan iyi hal indirimine tepki gösterip karara itiraz edeceklerini söyledi. Sarıçam ilçesine bağlı Baklalı Mahallesi’nde geçen yıl 5 Aralık’ta iddiaya göre, zihinsel engelli G.G.S.’yi (19), koyunları ahıra koyduğu sırada akrabası M.T. (42) kendisine el işareti yaparak zeytin bahçesine çağırdı. Yanına gelen genç kıza kıyafetlerini çıkarmasını söyleyen M.T., genç kızın bu isteğini reddetmesi üzerine "Seni burada öldürürüm" diye tehdit etti. Korkan genç kızın kıyafetlerini çıkarması üzerine M.T., kıza cinsel istismarda bulundu. Ardından kıyafetlerini giymesini söyleyip, eve gönderdi. Genç kızın durumu anlatması üzerine annesi T.S. polise giderek şikayetçi oldu. Polis ekiplerince yakalanıp tutuklanan M.T. hakkında ’kendisini savunamayacak durumda olan kişiye karşı nitelikli cinsel saldırı’ suçundan Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Davanın karar duruşması yapıldı. Sanık M.T. son savunmasında, kalp ve şeker hastası olduğunu öne sürerek "Bana iftira atıyorlar. Ben hiçbir şey yapmadım" dedi. Sanık daha önceki savunmasında da aleyhe olan hususları kabul etmediğini söylemiş, iddia edilen olay saatlerinde kendisinin uyuduğunu söyleyerek, "Ben uyuyordum. Eşim gelip beni kaldırdı ve sonra karakola beraber gittik. Yapmadığım bir işten dolayı tutukluyum" diyerek tahliyesini istemişti. İyi hal uygulanarak cezası 15 yıla indirildi Mahkeme heyeti tutuklu sanık M.T.’ye önce 18 yıl hapis cezası verdi. Heyet daha sonra sanığın duruşmadaki iyi hali nedeniyle cezasını 15 yıla indirip, tutukluluk halinin devamına karar verdi. Karar sonrası açıklama yapan engelli kızın avukatları, cinsel saldırı zanlısına iyi hal indirimi uygulanmasına tepki gösterip karara itiraz edeceklerini söyledi.