POLİTİKA - 30 Kasım 2023 Perşembe 15:21

Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Canpolat’tan Özgür Özel’e tepki: “Osmanlı Ocakları ile ilgili ifadeleriniz yanlış, özür dileyin"

A
A
A
Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Canpolat’tan Özgür Özel’e tepki: “Osmanlı Ocakları ile ilgili ifadeleriniz yanlış, özür dileyin"

Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in parti grup toplantısında Osmanlı Ocakları ile ilgili yaptığı açıklamaya ilişkin, “Osmanlı Ocakları ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir ilişkisi yok. Özel, bu durum neden zoruna gidiyor bilemem ama Osmanlı Ocakları Cumhurbaşkanlığı makamının emrindedir. İfadeniz yanlış bunu düzeltin, özür dileyin” dedi.


Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in CHP grup toplantısında Osmanlı Ocakları ile ilgili yaptığı açıklamaya tepki gösterdi. Canpolat, “Özgür Özel, Osmanlı Ocakları’nı ağzınıza alıyorsunuz. Bizim bir tane emniyet birimlerinden izinsiz yapmış olduğumuz gösteri yok. Osmanlı Ocakları’nın yaptığı gösterilere bakıyorum; Filistinli kardeşlerimizin yanında ‘Hamas’a selam’ şeklinde slogan atıyorlar. Yani Hamas’ın tarafında olduğunu ve oradaki mazlumlara sahip çıktığını gösteren başka bir açıklamamız yok. Bu açıklamayı Özel neden çok gördü? Özel, ‘Siz isteyin yarın Ülkü Ocakları sokağa çıkabilirler, Tayyip Bey istesin Osmanlı Ocakları sokağa çıkabilir’ şeklinde açıklama yaptı. Biz Cumhurbaşkanımızdan böyle bir talimat almıyoruz. Biz sayın Cumhurbaşkanımızın kolluk kuvveti değiliz. Cumhurbaşkanımız ile bizim bir ilişkimiz yok. Cumhurbaşkanımızın Osmanlı Ocakları ile ne geçmişte ne de şu an bir ilişkisi yok. Neyi ifade etmeye çalışıyorsunuz? Siz buradan ne çıkarmaya çalışıyorsunuz? Kaldı ki Osmanlı Ocakları Erdoğan’ın emrinde neden olmasın. Sonuçta Türkiye Cumhuriyeti’nin cumhurbaşkanı. Bu Özel’in zoruna neden gidiyor bilemem ama Osmanlı Ocakları Cumhurbaşkanlığı makamının emrindedir. Özel de bu milletin taktirini ve kalbini kazanabilir. Cumhurbaşkanı olursa Osmanlı Ocakları onun da emrinde olabilir. Bunu bu şekilde emir komuta işine çevirmenin anlamı yok. Özel yanlış yerden geliyor" diye konuştu.



“Özür dileyin”


Osmanlı Ocakları’nın değerli bir kurum olduğunu dile getiren Canpolat, "Osmanlı Ocakları çok değerli bir kurum. Ama Cumhurbaşkanımız ile bir ilgisi yok. Niye bunu bu şekilde algılarla Osmanlı Ocakları ile Erdoğan’ı bir karede göstermeye çalışıyorsunuz? Bakın bir ifadede bulundunuz. Ülkü Ocakları ile MHP’yi ifade ettiniz. Diğer taraftan Osmanlı Ocakları ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir ilişkisi yok. İfadeniz yanlış, bunu düzeltin; özür dileyin. Yeni bir siyaset oluşsun diye Ocak Partisi’ni kurduk. Ne Millet İttifakı’ndan ne de Cumhur İttifakı’ndan yana tavrımızı koyuyoruz” ifadelerini kullandı.



Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Canpolat’tan Özgür Özel’e tepki: “Osmanlı Ocakları ile ilgili ifadeleriniz yanlış, özür dileyin"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ağrı Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet TFF Kadınlar 2. Ligi’nde mücadele eden Ağrı Kadın Futbol Takımı, yoğun kar yağışı ve dondurucu soğuklara rağmen sahasında Kahramanmaraş Anadolu Spor Kadın Futbol Takımı’nı 4-1 mağlup etti. Ağrı’da dünden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle Vali Lütfü Yiğenoğlu Stadı karla kaplandı. Maçın oynanabilmesi için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Hizmetleri Müdürü Cemil Budak koordinesinde sabah erken saatlerde başlatılan çalışmalarla saha zemnindeki kar kütlesi temizlendi. Yaklaşık 3 saat gecikmeli başlayan karşılaşma, olumsuz hava şartlarına rağmen oynandı. Kar yağışının ardından etkisini artıran dondurucu soğuk, futbolcuları zorladı. Karşılaşma boyunca sahadaki oyuncular kadar yedek kulübesindeki futbolcular da soğuktan korunmak için battaniyelere sarıldı. Zorlu hava şartlarında oynanan mücadelede ev sahibi ekip, oyunun kontrolünü elinde tutmayı başardı. Ağrı Kadın Futbol Takımı’na galibiyeti getiren golleri İrem, Esma, Müjde ve Hasret (penaltıdan) kaydetti. Konuk ekip Kahramanmaraş Anadolu Spor Kadın Futbol Takımı’nın tek golü ise birinci yarıda geldi. Karşılaşmayı Şeker Fabrikası Müdürü Kürşat Erdoğan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Çelebi, Ticaret Borsası Başkanı Ömer Yıldırım ve Ağrı 1970 Spor Kulübü Asbaşkanı Tekin Yuşan tribünden takip etti. Maçın ardından açıklamada bulunan Ağrı Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Önder Tunay, zorlu şartlara rağmen sahada mücadeleyi bırakmayan futbolcularını tebrik etti. Tunay, hava koşullarının oyunu zorlaştırdığını ancak takımının gösterdiği performanstan memnun olduğunu ifade etti. Futbolcular ise karşılaşma sonrası yaptıkları açıklamada, havanın çok soğuk olduğunu ancak sahadan galibiyetle ayrıldıkları için mutlu olduklarını dile getirdi.