ASAYİŞ - 11 Şubat 2024 Pazar 18:46

Otomobil, tır dorsesine çarptı: 2 ölü, 4 yaralı

A
A
A
Otomobil, tır dorsesine çarptı: 2 ölü, 4 yaralı

Ankara Bala Beynam Mahallesi Bala yolu üzeri Verem Çeşmesi mevkiinde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybederken, 4 kişi ise yaralandı.



Edinilen bilgiye göre, kaza saat 15.33 sıralarında Ankara Bala Beynam Mahallesi Bala yolu üzeri Verem Çeşmesi mevkiinde trafik kazası meydana geldi. C.G. idaresindeki içerisinde 6 kişinin bulunduğu 06 AG 7289 plakalı otomobil, 78 ABP 662 plakalı Y.A. kontrolündeki tıra arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle otomobil tırın arka dorsesine sıkıştı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin uzun uğraşı sonucunda otomobil sıkıştığı yerden çıkarıldı. Sağlık ekiplerinin müdahalesi sonrasında otomobil içerisindeki Zülbiye G. (70) ve Meryem G. (14) hayatını kaybederken, C.G., T.G., İ.G ve İ.G. yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Öte yandan, Jandarma ekiplerinin kazayla ilgili incelenme başlattı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ağrı Kar ve tipi nedeniyle Tendürek’te yolda kalanlara Kızılay yardım ulaştırdı Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesi ile Van’ın Çaldıran ilçesini birbirine bağlayan yüksek rakımlı Tendürek Geçidi’nde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi, ulaşımı durma noktasına getirdi. Geçidin 2 bin 400 rakımlı Somkaya köyü mevkisinde çok sayıda ağır tonajlı araç yolda mahsur kalırken, Türk Kızılay Doğubayazıt Şubesi ekipleri bölgeye giderek sürücülere kumanya dağıttı. Bölgede gün boyunca aralıklarla etkisini gösteren kar yağışı, gece saatlerinde şiddetini artırarak tipiye dönüştü. Görüş mesafesinin yer yer birkaç metreye kadar düştüğü Tendürek Geçidi’nde ilerleyemeyen tırlar ve kamyonlar yol kenarında beklemek zorunda kaldı. Zorlu hava şartları nedeniyle sürücüler saatlerce araçlarında mahsur kaldı. Doğubayazıt Kaymakamlığı koordinesinde harekete geçen Türk Kızılay Doğubayazıt Şubesi ekipleri, olumsuz hava şartlarına rağmen bölgeye ulaşarak mahsur kalan sürücülere sıcak kumanya ikramında bulundu. Soğuk hava ve uzun bekleyiş nedeniyle zor anlar yaşayan sürücüler, yapılan yardımlarla bir nebze olsun rahatladı. Kızılay ekipleri, bölgede mahsur kalan bir vatandaşı da güvenli alana tahliye ederek kurtardı. Yardımlar sırasında sürücülerin temel ihtiyaçları karşılanırken, sağlık durumu yakından takip edildi. Jandarma ekipleri bölgede çalışmalarını sürdürürken, karla mücadele ekipleri de yolu yeniden ulaşıma açmak için yoğun mesai harcıyor. Edinilen bilgilere göre, hava şartlarının zaman zaman daha da ağırlaşabileceği Tendürek Geçidi’nde sürücülerin dikkatli olmaları ve zorunlu olmadıkça yola çıkmamaları istendi.