GÜNDEM - 01 Ağustos 2025 Cuma 16:04

Sağlık-Sen Genel Başkanı Doğan: "Hekimin yoğun bakımda ıslatmış olduğu o formanın hakkını almak için mücadele edeceğiz"

A
A
A
Sağlık-Sen Genel Başkanı Doğan: "Hekimin yoğun bakımda ıslatmış olduğu o formanın hakkını almak için mücadele edeceğiz"

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, "Hekimin yoğun bakımda ıslatmış olduğu o formanın hakkını almak için hekimin, hemşirenin poliklinikte bir bebeği muayene ederkenki o hassasiyeti nasıl yaklaşıyorsa biz de burada aynı hassasiyetle toplu sözleşme masasında onların hakkı için mücadele edeceğiz" dedi.


Yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisinin 2026-2027 yıllarını kapsayan 11 iş kolundaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 8’inci dönem Kamu Toplu Sözleşmesi’nde süreç 28 Temmuz’da yapılan toplantı ile başlamıştı. Bu çerçevede 1 Ağustos tarihi itibarıyla Büro, Bankacılık ve Sigortacılık Hizmetleri Kolu Sağlık ve Sosyal Hizmetler Kolu Toplu ve Yerel Yönetim Hizmetleri Kolu Toplu Sözleşme tekliflerinin ön müzakeresi gerçekleştirildi. Görüşmelerde 850 binden fazla sağlık ve sosyal hizmet çalışanını temsil eden Sağlık-Sen, talep ettiği 77 madde için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıda yer aldı. Toplantıda sağlık ve sosyal hizmet kolu teklifleri tek tartışılarak, tasnif edildi.


Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, "Bugün toplantıda tasnif müzakereleri yapıldı. Tasnif müzakeresi neydi? Hizmet kolunun içine giren genel tüm devlet memurlarını kapsayan veya toplu sözleşme içerisinde girmemesi gereken maddeler olarak tasnif edildi. 850 bin sağlık ve sosyal hizmet çalışanı, bunların arasında 250 bin hekim, 450 bini aşkın ebe, hemşire ve bütün sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının hakları için bir mücadele masasına oturduk" ifadelerini kullandı.



"Bütün sağlık çalışanlarının hakkını aramak için mücadeleyi birlikte yürüteceğiz"


Toplantının masadaki ilk mücadeleleri olduğuna dikkati çeken Doğan, "Hekimin, hemşirenin, bütün çalışanların, paramediğin, ATT’nin hakkını aramak için mücadeleyi sağ olsun genel merkez olarak şube başkanlarımız, teşkilatımızla hep birlikte yürüteceğiz. Önümüzdeki günlerde süreç devam edecek. Bu süreçte yine hem bakanlık Kamu İşveren Heyeti ile hem de sendikalarla müzakereler devam edecek. İnşallah biz elimizden geleni ne kadar fazla yapabilirsek onu yapmak için gayret edeceğiz" diye konuştu.



"Sürece çok ciddi şekilde çalıştık"


Bu sürecin 2 yılda bir geldiğini belirten Doğan, "Bu süreci çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Bizim bu süreçte 10 aylık bir çalışmamız var. Bu sürece gelmeden önce çalıştaylarımızla anketlerimizle, şube başkanlarımızın yaptığı çalışmalarla, temsilcilerimizin yaptığı çalışmalarla, yönetim kurulumuzun yaptığı çalışmalarla çok ciddi bir şekilde çalıştık" şeklinde konuştu.



"Hekimin yoğun bakımda ıslatmış olduğu o formanın hakkını almak için mücadele edeceğiz"


Doğan, sağlık çalışanlarının hakkını almak için mücadele etmeye devam edeceklerini belirterek, "İnşallah burada hekimin yoğun bakımda ıslatmış olduğu o formanın hakkını almak için hekimin, hemşirenin poliklinikte bir bebeği muayene ederken o hassasiyeti nasıl yaklaşıyorsa biz de burada aynı hassasiyetle toplu sözleşme masasında onların hakkı için mücadele edeceğiz. Zaten geçmiş dönemlerdeki kazanımlarımız ortada. Bu dönemde de Sağlık-Sen olarak elimizden gelen mücadelenin hepsini gerçekleştireceğiz. Bu süreçte de her şeyi içeride ne oluyorsa kamuoyuyla, çalışanlarla paylaşacağız. Şeffaf bir şekilde teşkilatımızla paylaşarak bu süreci değerlendireceğiz" açıklamasında bulundu.


Toplantıya, Sağlık-Sen adına Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, Genel Başkan Yardımcıları Sinan Kuluöztürk, Yasin Barutcu, Mustafa Irgatoğlu, Abdullah Duman, Sağlık-Sen hukuk danışmanları, mevzuat uzmanları ile Kamu İşveren Heyeti temsilcileri katıldı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun Şehir Hastanesi Başhekimi Ulubay’dan MHRS randevuları için uyarı Samsun Şehir Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mahmut Ulubay, MHRS üzerinden alınan randevularda yaşanan karışıklık nedeniyle vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Başhekim Doç. Dr. Mahmut Ulubay yaptığı açıklamada, Aralık ayı itibarıyla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ana Bina, Atakum Polikliniği, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları ile Onkoloji Ek Hizmet Binalarının MHRS randevularının Samsun Şehir Hastanesi bünyesi üzerinden verilmeye başlandığını belirtti. MHRS randevu ekranında randevu alınan kurumun "Samsun Şehir Hastanesi" olarak göründüğünü, muayene olunacak yer bölümünde ise ilgili ek hizmet binasının yer aldığını ifade etti. Ancak randevu ekranındaki harita bölümünde ek hizmet binalarında alınan randevular için de konum olarak ana hastane olan Samsun Şehir Hastanesinin gösterilmesi nedeniyle, bazı vatandaşların Atakum’daki ek hizmet binaları yerine Canik ilçesinde yeni hizmete giren ana binaya gittiği bilgisinin kendilerine ulaştığını aktaran Ulubay, bu durumun mağduriyete yol açabildiğini söyledi. Başhekim Ulubay, şu an itibarıyla Canik ilçesindeki Samsun Şehir Hastanesinde yalnızca Göğüs Hastalıkları Kliniğinin hizmet verdiğini, diğer ek hizmet binalarının ise taşınma süreci tamamlanana kadar kendi mevcut binalarında hizmet vermeye devam edeceğini kaydetti. Vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için MHRS üzerinden randevu aldıktan sonra randevu ekranında muayene olacakları hizmet binasını mutlaka kontrol etmeleri ve muayene için belirtilen ek hizmet binasına gitmelerinin büyük önem taşıdığını vurgulayan Ulubay, süreçle ilgili yeni gelişmeler oldukça kamuoyunun bilgilendirileceğini de sözlerine ekledi.
Ankara Ankara’da tek kişilik yol çalışması Ankara’nın Keçiören ilçesindeki köprü çalışmasında tek bir işçinin çalışması, iş çıkış saatlerinde uzun araç kuyruklarına sebep oluyor. Keçiören ilçesinde bulunan Fatih Köprüsü’nde yol genişletme çalışmaları nedeniyle trafik yoğunluğu yaşanıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından, Keçiören’in önemli geçiş noktalarından biri olan köprüde trafiği rahatlatmak amacıyla başlatılan çalışmalar sebebiyle 4 şeritli köprüde bazı şeritlerin kapatılması, özellikle iş çıkış saatlerinde uzun araç kuyruklarına sebep oluyor. Uzun süre trafikte beklemek zorunda kalan sürücüler ve bölge sakinleri, köprüde çalışmaların tek bir mini ekskavatör ile yürütülmesi nedeniyle sürecin uzadığını belirterek, çalışmanın bir an önce tamamlanması için yetkililere çağrıda bulundu. "Bu köprü gerçekten trafiğe darbe vuruyor" Fatih Köprüsü’nde yürütülen çalışmaların sabah ve akşam saatlerinde uzun araç kuyruklarına neden oluğunu belirten Cavit Eğitmenoğlu, "Bu köprü gerçekten trafiğe darbe vuruyor. Ufacık bir kepçeyle iki ay sürdürmeden, yol iki günlüğüne kapatılsa veya başka yan yollardan verilse, isteyen burayı iki günde çözer. Bu yapılan hizmet değil, oyalanma. Bana göre bu çalışma hizmet yapıyormuş görünme gibi geliyor. Daha çok iş makinesiyle bir gün veya iki gün trafiği kapat, en azından yarısını yaparsın, yarısını da diğer güne bırakırsın. İki aşamalı da yapabiliyorsun ama öyle yapmıyorsun. Bir aydır, iki aydır devamlı oyalanma, göstermelik başka bir şey değil. Yetkililerden göstermelik değil de gerçekten vatandaşı rahatlatacak çalışmaların yapılmasını isterim. Akşam ve sabah çok trafik oluyor, buradan şehir hastanesine gitmek istiyorum ama tıkanıyor. Onun için bir an önce bu köprünün yapılmasını isterim" dedi. ABB sosyal medya hesabından Fatih Köprüsü’ndeki çalışmanın tek bir mini ekskavatör ile yürütülmesine ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Söz konusu bölgede yürütülen yol çalışmaları personel yetersizliğinden kaynaklanmamakta olup, mevcut köprü yapısına ve altyapıya herhangi bir hasar verilmemesi amacıyla kontrollü, aşamalı ve teknik zorunluluklar çerçevesinde sürdürülmektedir. Çalışma alanının aktif trafik akışı içinde bulunması ve hassas mühendislik yapıları içermesi nedeniyle sürecin yavaş ilerlemesi köprünün zarar görmesi ya da yıkım riski oluşmaması için can ve mal güvenliğini esas alan sorumlu bir kamu yönetimi anlayışının doğal sonucudur." Geçmiş dönemlerde, yapılan işler gece gündüz çalışılarak kısa sürede tamamlanıyordu.
İstanbul Pegasus Hava Yolları, Chelsea Futbol Kulübü’nün resmi havayolu partneri oldu Pegasus Hava Yolları, dünya futbolunun önde gelen kulüplerinden Chelsea ile gerçekleştirdiği global ortaklıkla uluslararası marka yolculuğunda yeni bir sayfa açtı. Pegasus Hava Yolları, global marka yolculuğunda önemli bir adım atarak, dünyanın en köklü ve en çok takip edilen spor kulüplerinden Chelsea Futbol Kulübü ile global bir iş birliği gerçekleştirdi. Anlaşma kapsamında Pegasus, Chelsea Futbol Kulübü’nün erkek ve kadın futbol takımlarının Resmi Havayolu Partneri oldu. Chelsea Futbol Kulübü’nün güçlü global erişimi ve dünya genelindeki geniş taraftar kitlesiyle desteklenen bu iş birliği kapsamında havayolu şirketi, öncelikli yurt dışı pazarlarda yenilikçi iletişim kampanyaları hayata geçirmeyi hedefliyor. Pegasus Hava Yolları Ticaret Genel Müdür Yardımcısı Onur Dedeköylü iş birliğine ilişkin şunları söyledi: "Bu iş birliğiyle yenilikçilik, küresel büyüme ve insanları birbirine bağlama vizyonunu paylaşan iki güçlü marka bir araya geliyor. Futbolun evrensel gücüyle, global marka yolculuğumuzu daha da ileri taşımayı hedefliyoruz. Chelsea’nin global taraftar kitlesi, bizim uluslararası erişimimizle güçlü bir şekilde örtüşüyor. Birleşik Krallık, beş farklı noktaya uçtuğumuz ve büyümeyi sürdürdüğümüz önemli pazarlarımızdan biri. Chelsea Futbol Kulübü iş birliğiyle taraftarlar ve misafirlerimiz için ilham veren deneyimler oluşturmayı sabırsızlıkla bekliyoruz." Chelsea Futbol Kulübü İş Ortaklıkları Satış Direktörü Oliver Boden; "Pegasus Hava Yolları’nın son yıllardaki büyüme performansı ve seyahati herkes için erişilebilir kılma vizyonu son derece etkileyici. Hava yolu sektörünü dönüştürme hedefleri ve filo yatırımları, ne kadar büyük düşündüklerini açıkça ortaya koyuyor. Şirket ile iş birliği yapmaktan gurur duyuyor; yolculuklarının bir sonraki aşamasında onları desteklemeyi ve birlikte benzersiz bir ortaklık inşa etmeyi hedefliyoruz" dedi.