GÜNDEM - 18 Aralık 2025 Perşembe 18:11

ÜNİPERSEN maaş zammı için Ankara’da eylem takvimi açıklandı

A
A
A
ÜNİPERSEN maaş zammı için Ankara’da eylem takvimi açıklandı

Üniversite İdari Personel Sendikası (ÜNİPERSEN), maaş zammı taleplerini gündeme taşımak için aralık ve ocak aylarında Ankara’da bir dizi eylem düzenleyecek.


ÜNİPERSEN, maaş zammı taleplerine dikkat çekmek amacıyla Ankara’da bir dizi eylem gerçekleştireceklerini duyurdu. Açıklanan eylem takvimine göre, çeşitli tarihlerde kamu kurumlarının önünde basın açıklamaları ve iş bırakma eylemi yapılacak.


Eylemler, 19 Aralık’ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde başlayacak. 26 Aralık’ta Hazine ve Maliye Bakanlığı, 2 Ocak 2026’da Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve 9 Ocak 2026’da Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dikmen Kapısı önünde, son olarak 16 Ocak 2026’da yeniden Hazine ve Maliye Bakanlığı önünde bir araya gelineceği bildirildi.


Eylemlerin saat 11.30’da yapılacağı ifade edilirken, 9 Ocak 2026 tarihinde memur ve emeklilerin iş bırakma eylemi gerçekleştireceği duyuruldu.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Gebze’de Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi Gebze’de 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında özel eğitim öğrencileri ve protokolün katılımıyla program gerçekleştirildi. Gebze Özel Eğitim Uygulama Okulu 2. Kademe ev sahipliğinde, Gebze Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen etkinliğe; Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenol Pekgöz, İlçe Sağlık Müdürü İlhan Kadıoğlu, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Programda konuşan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, otizmli bireylerin yaşam standartlarını artırmaya yönelik çalışmaların önemine dikkat çekti. Büyükgöz, geçmişte özel eğitim alanında önemli eksiklikler bulunduğunu hatırlatarak, bugün Gebze’de özel bireylere hizmet veren 5 okulun bulunduğunu ifade etti. Yakın zamanda hizmete girecek Engelsiz Yaşam Merkezi ile bu imkanların daha da genişleyeceğini belirten Başkan Büyükgöz, merkezin ailelere sosyal anlamda büyük kolaylık sağlayacağını vurguladı. Toplumsal sorumluluğa dikkat çeken Başkan Büyükgöz, bu çocukların yalnızca ailelerinin değil, tüm toplumun emaneti olduğunu ifade ederek, devletin şefkatli yaklaşımı ve toplumun ortak gayretiyle daha güçlü bir destek mekanizması oluşturulması gerektiğini dile getirdi. Eğitimciler ve ailelere de özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenol Pekgöz ise özel eğitim alanında yapılan yatırımların önemine değinerek her çocuğun eğitim hakkına erişiminin sağlanmasının temel öncelikleri olduğunu ifade etti. Öğretmenlerin özverili çalışmaları ve ailelerin desteğiyle önemli mesafeler kat edildiğini belirtti. Program kapsamında öğrencilerin hazırladığı gösteriler beğeni toplarken, aileler ve öğretmenler duygu dolu anlar yaşadı.
Bursa Otizmin zorluklarını yaşayarak öğrendiler Bursa’da otizmli bireylerin günlük yaşamda karşılaştıkları zorluklar, dikkat çeken bir çalışmayla gözler önüne serildi. Özel olarak hazırlanan bir kabine giren gençler, farklı çevresel uyarılar eşliğinde alışveriş yapmaya çalışarak özel ihtiyaç sahipleri empati kurdu. Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi Sağlık Çalışma Grubu ve BURFAŞ tarafından Dünya Otizm Farkındalık Günü ve Otizm Farkındalık Ayı kapsamında ’Bir Anlığına Benim Dünyam’ etkinliği düzenlendi. Otizmli bireylerin çevresel etkiler nedeniyle karşılaştıkları zorluklara, Atatürk Kültür Merkezi Merinos Yerleşkesi’nde özel olarak hazırlanan farkındalık kabiniyle dikkat çekildi. Etkinliğe katılan klinik psikolog, psikolog ve psikoloji öğrencileri, kabin içerisinde kulaklık, gözlük ve eldiven takarak otistik bireylerin yüksek ses, ışık ve dokunmaya karşı hissettikleri zorlukları deneyimledi. 4 dakika boyunca dış etkenlere maruz kalan gençler, özel ihtiyaç sahipli bireylerin sosyal hayatta yaşadığı sıkıntıları daha iyi anladı. "Hayatlarını kolaylaştırmak hepimizin sorumluluğu" Bursa Kent Konseyi Sağlık Çalışma Grubu Temsilcisi Furkan Özaltolmaz, Dünya Otizm Farkındalık Günü ve Otizm Farkındalık Ayı kapsamında farklı bir etkinliğe ev sahipliği yaptıklarını söyledi. Hazırladıkları kabinle otizmlilerin günlük hayatta karşılaştıkları duyusal zorluklara dikkat çekmeyi amaçladıklarını belirten Özaltolmaz, deneyim temelli farkındalık çalışmasının Türkiye’de ve Bursa’da ilk kez yapıldığını dile getirdi. Otizmlilerin her gün diğer insanların kurduğu dünyada dış etkenlere maruz kaldığını anlatan Özaltolmaz, "Otizmli bireylerin hayatın tam içinde, her yaşta yanımızda olduklarını unutmamalıyız. Onların sesleri ve dokunuşları bizden çok daha farklı hissettiğini unutmamalıyız. Hayatlarını kolaylaştırmak hepimizin ortak sorumluluğudur. Deneyim temelli çalışmamızı, 17 ilçeye de taşıyacağız. Dünyayı onların gözünden görmeli, engelleri birlikte aşmalıyız" dedi. Kabine girerek deneyim yaşayan gençler ise, otizmlilerin yaşadıkları zorlukları yakından görme imkanı bulduklarını ifade etti. Dikkat ve seçiciliğin azaldığını ve zorlandıklarını söyleyen gençler, deneyim sonucunda otizmli bireyleri daha iyi anladıklarını belirtti.