ASAYİŞ - 04 Haziran 2025 Çarşamba 14:42

Yeni aldığı Peugeot marka arabası önce 4 kere servise girdi sonra otoparkta alev aldı

A
A
A
Yeni aldığı Peugeot marka arabası önce 4 kere servise girdi sonra otoparkta alev aldı

Ankara'da bir vatandaşın yeni aldığı Peugeot marka Rifter model aracı önce yoğun mazot kokusuyla çekici eşliğinde 4 kere servise girdi. Ardından ise bir alışveriş merkezinin otoparkında alev aldı.

Ankara'da 5 Şubat'ta Peugeot marka bir araç satın alan Burak Kaldırımcı, aracını aldığı günden bu yana 2 ay içerisinde araçla ilgili büyük sorunlar yaşadığını kaydetti. Kaldırımcı, 4 kere servislere aracını götürdüğünü ancak hiçbir yerde çözüm bulunamadığını aktardı. 10 Mayıs tarihinde bir alışveriş merkezine giden Kaldırımcı, aracını kapalı otoparka bıraktığını söyledi. İşini bitirip aracına bindiği sırada ise aracın alev aldığını ifade eden Kaldırımcı, insanlara bir şey olacağından korkarak herkesi uzaklaştırdığını ifade etti.

Yeni aldığı Peugeot marka arabası önce 4 kere servise girdi sonra otoparkta alev aldı

"1 ay içinde 4 kez aracımı servise götürdüm"

5 Şubat'ta Peugeot marka Rifter model aracı satın aldığını belirten Burak Kaldırımcı, 2 ay içinde araçla ilgili sorun yaşamaya başladığına değinerek, "Ankara, Göral, Ümitköy ve Balgat servislerine gittim. Aracım servislere her seferinde çekiciyle ve yoğun mazot kokusuyla giriş yaptı. Her seferinde ustalar ilgilendi ancak benim sorunum bir türlü çözülmedi. Yaklaşık 1 aylık bir servis sürecim oldu. 1 ay içinde 4 kez aracımı servise götürdüm" diye konuştu.

Yeni aldığı Peugeot marka arabası önce 4 kere servise girdi sonra otoparkta alev aldı

"Panikle kaputu açtım ve yoğun bir duman yüzüme geldi"

Aracının bir alışveriş merkezinin kapalı otoparkında alev aldığını ifade eden Kaldırımcı, "Alışveriş merkezi kapandığı için aracıma bindim. İlk seferinde aracım çalışmadı. İkinci seferde de çalıştırmak istediğimde önden çıkan bir duman gördüm. Ardından panikle kaputu açtım ve yoğun bir duman yüzüme geldi. Daha sonraysa aracın yandığını anladım ve çevredeki insanları uzaklaştırmaya çalıştım. Tahmin ediyorum ki o süreç 30 saniyelik bir süreçti. Ben insanları uzaklaştırırken alışveriş merkezi güvenlikleri yangın söndürme tüpüyle aracı söndürdü. Ardından polis ve itfaiye çağırdık. Soğutma çalışmaları başladı. Polis geldi rapor tuttu. Saat 03.00 sularında alışveriş merkezinden ayrılabildik" ifadelerini kullandı.

Yeni aldığı Peugeot marka arabası önce 4 kere servise girdi sonra otoparkta alev aldı

"3 farklı müşteri temsilcisine bağlanmama rağmen 3'ü de aynı cevabı verdi"

Peugeot asistanı arayarak aracını kapalı otoparktan çektirmek istediğini söyleyen Kaldırımcı, "3 farklı müşteri temsilcisine bağlanmama rağmen 3'ü de aynı cevabı verdi. Kapalı garajdan çekiciyle aracı çıkaramayacaklarını bu sebeple de yardım edemeyeceklerini söylediler. Ardından ben internet üzerinden araştırma yaptım. Bir çekici buldum. Arabanın altına tekerlek koyarak kaydırmalı şekilde alışveriş merkezinden çıkartabiliyorlarmış. Yaklaşık 2 buçuk saatlik bir uğraşın sonunda sabah 03.00 gibi aracı çıkarttık" açıklamasında bulundu.
Mağduriyetiyle ilgilenilmeyen Kaldırımcı, bir an önce sorununun çözülmesini istedi.

Fazlı Çolak - Hakan Karaduman

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Her Yaşta Sanat Çalıştayı’nda ’sanatın yaşı yok’ mesajı verildi Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ev sahipliğinde 60+ Tazelenme Üniversitesi öğrencilerinin katılımıyla düzenlenen "Her Yaşta Sanat Çalıştayı"nda sanat aracılığıyla kuşaklar arası etkileşim güçlendirilirken, paylaşım ve üretim odaklı bir ortam oluşturuldu. Yaşlılar Haftası kapsamında hayata geçirilen etkinlik, ileri yaş bireylerin sosyal hayata aktif katılımını destekleyen önemli bir adım olarak dikkat çekti. Etkinliğe Proje Yöneticisi ve Çalıştay Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Ali Eroğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Aydan Ünal, Yaşlılık Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Gülüşan Özgün Başıbüyük ile fakülte yönetimi ve çok sayıda öğrenci katıldı. 60+ Tazelenme Üniversitesi öğrencileri de etkinliğe yoğun ilgi gösterdi. Çalıştay, üniversite bünyesindeki Kültür Sanat Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Yaşlılık Çalışmaları Araştırma Merkezi iş birliğiyle düzenlendi. Bu yönüyle etkinlik, Akdeniz Üniversitesi’nin bilimsel ve sosyal projelerdeki öncü rolünü bir kez daha ortaya koydu. "Sanatın yaşı yok" mesajı verildi Çalıştayın koordinatörlüğünü yürüten Prof. Dr. Mehmet Ali Eroğlu, projenin üniversite bünyesinde geliştirildiğini belirterek, ileri yaş bireylerin üretkenliğini artırmayı hedeflediklerini ifade etti. Sanatın evrensel bir değer olduğuna vurgu yapan Eroğlu, her yaştan bireyin sanatla buluşmasının önemine dikkat çekti. İleri yaş grubundaki bireylerin aktif ve üretken bir yaşam sürmelerini desteklemeyi amaçladıklarını vurgulayan Eroğlu, "Yaşlılar bizim kıymetli büyüklerimizdir. Onların hayatın içinde aktif şekilde yer almalarını sağlamak amacıyla ’Her Yaşta Sanat’ sloganı ve ’Gelenekselimiz Geleceğimizdir’ ilkesiyle etkinlik düzenliyoruz" dedi. Geleneksel sanatlar uygulamalı tanıtıldı Etkinlikte hat, tezhip, minyatür, ebru ve çini gibi geleneksel Türk sanatları katılımcılara uygulamalı olarak tanıtıldı. Selçuklu’dan Osmanlı’ya uzanan kültürel mirasın deneyimlendiği çalıştayda, katılımcılar hem öğrenme hem de üretme fırsatı buldu. Keçe ve dokuma çalışmaları ise nostaljik anların yaşanmasına katkı sağladı. Yaklaşık 50 öğrencinin eğitici olarak görev aldığı organizasyona 200’e yakın kişi katıldı. Farklı yaş gruplarını bir araya getiren etkinlikte, sanat aracılığıyla kuşaklar arası etkileşim güçlendirilirken, paylaşım ve üretim odaklı bir ortam oluşturuldu.
Samsun İlkadım Belediyesi’nde en düşük maaş 45 bin TL oldu Samsun’un İlkadım Belediyesi ile yetkili sendika arasında imzalanan sözleşme ile 2026 yılı için en düşük işçi maaşı 45 bin TL olarak belirlendi. İlkadım Belediyesi ile Hizmet-İş Samsun Şubesi arasında devam eden maaş sözleşmesi görüşmeleri sona erdi. Karşılıklı mutabakata varılan görüşmeler sonucunda İlkadım Belediyesi’nde çalışan işçi personelin maaşı mesailer hariç, ikramiyeler ve ek ödemelerle birlikte en düşük 45 bin TL olarak belirlendi. Sahada çalışan personelin maaşları ise yine mesailer hariç, ikramiyeler ve ek ödemelerle birlikte 49 bin TL olarak belirlendi. İlkadım Belediyesi Başkanlık Makamında gerçekleştirilen imza töreni sonrası konuşan İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, "Çalışanlarımızın yeni ücretleri kendileri ve aileleri için hayırlı olsun" dedi. "İşçilerimize hayırlı olsun" İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, "Belediyemizde gece gündüz demeden çalışan işçi kardeşlerimizin maaş artışları için Hizmet-İş Sendikası Samsun Şubesi ile görüşmelerimizi tamamladık. Sendika ile yapılan görüşmeler neticesinde işçi kardeşlerimizin maaşlarını 2026 yılı için en düşük 45 bin TL olarak belirledik. Sahada çalışan personellerimizin maaşlarını ise en düşük 49 bin TL olarak belirledik. İşçi kardeşlerimizin maaşları, mesailer hariç görev tanımına göre 55 bin TL’yi bulacak. Yapılan maaş düzenlemesinin belediyemize, tüm personelimize hayırlar getirmesini diliyorum. İşçilerimiz adına görüşmelere katılan Hizmet-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Ziya Uzun’a da teşekkür ediyorum. Yapılan maaş düzenlemelerinin tüm personellerimize ve kıymetli ailelerine ve İlkadım ilçemize hayırlı olsun" diye konuştu.