SAĞLIK - 26 Temmuz 2023 Çarşamba 11:36

Yurt dışından gelen gazeteciler Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni ziyaret etti

A
A
A
Yurt dışından gelen gazeteciler Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni ziyaret etti

Türkiye’deki sağlık turizmini yerinde incelemek üzere yurt dışından gelen basın mensupları, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni gezdi.


’HealthTürkiye’ tanıtım faaliyetleri çerçevesinde Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) iş birliği ile Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde bir program düzenlendi. Programa Gazi Üniversitesi Baş Hekimi Hasan Bostancı’nın yanı sıra Azerbaycan, Bulgaristan, Karadağ, Makedonya ve Sırbistan’dan gelen gazeteciler katıldı. Programda Gazi Üniversitesinin gelişmiş teknolojiye sahip klinikleri tanıtıldı. Program, gazetecilerin üniversitenin kliniklerini ziyaret etmesiyle son buldu.


Yurt dışından gelen gazeteciler Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni ziyaret etti

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma serbest bölgesi için ilk adım Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından ilan edilen Güney Marmara Bölgesi Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Teknik Destek Programına, “Bandırma Serbest Bölgesi Fizibilite Raporu” konulu proje ile başvuru yapan Bandırma Ticaret Odası, teknik destek almaya hak kazandı. Bandırma Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adem Yılmaz ve Güney Marmara Genel Sekreteri Onur Adıyaman tarafından imzalanarak süreçleri başlayacak olan proje kapsamında alınacak teknik destek danışmanlığı sonucunda oluşturulacak rapor ile; son dönemde yatırımların arttığı, organize sanayi bölgelerinin kurulduğu, limanı olan ve yeni otoyol köprü yatırımları ile lojistik üs konumuna gelen Bandırma’nın Serbest Bölge ihtiyacı ortaya çıkarılacak. “Bandırma’ya gelecek yatırımlara yön verecek projeye imza atıyoruz” Bandırma Ticaret Odası Başkanı Adem Yılmaz, bölgenin çehresinin değişmesi için belki de ilk adım olacak bu projeyi çok önemsediklerini, bu düşüncelerinin Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından da kabul görmesinin sevindirici olduğunu söyledi. Potansiyeli göz önüne alındığında Türkiye’nin yatırım anlamında en gözde lokasyonu olan şehrimizin yapılacak çalışmalar neticesinde Serbest Bölge ihtiyacının ortaya çıkarılmasının önemli olduğunu; bu proje kapsamında alınacak danışmanlık sonrası oluşturulacak raporun, birçok yatırıma yön vermesini beklediklerini belirtti.
Balıkesir Hayatın Gerçeklerini sahneye taşıdılar Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle Ercan Kubaş Sanat Tiyatrosu tarafından sahnelenen “Hayatın Gerçekleri” isimli oyuna ilgi yoğun oldu. Ayvalık Belediyesi ile Ayvalık Müzik Derneği’nin katkılarıyla sahnelenen oyunda; “Bizi düşünmüyorsanız, engelli kim?” diye soruldu. Yönetmenliğini bedensel engelli Ercan Kubaş’ın üstlendiği oyunda; Aysun Kubaş, İpek Anaz, Cemal Uğral, Sermin Akyüz Erim, Yağmur Kubaş, Mustafa Erbaş, Emel Sönmez ve Vildan Bahtlı rol aldı. Ayvalık Belediyesi Vural Sineması Nejat Uygur Sahnesi’nde sergilenen oyun sonunda, sahnedeki oyuncular izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. Oyunla ilgili Ayvalık Belediyesi Başkan Vekili Dilek Saraçoğlu yaptığı açıklamada, “Biz her zaman engellilerimizin yanındayız. Engelli tiyatrocu kardeşlerimiz Ercan ve Aysun Kubaş önderliğinde Ayvalık Müzik Derneği’nin de desteklediği tiyatro oyununu engelliler haftasında sahnelemekten sonsuz gurur duyarız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bugün engelli tiyatrocularımız ve onlara destek verip, sahneye çıkarak rol alan Ayvalık Müzik Derneği üyeleri; ‘Bizi düşünmüyorsanız engelli kim?’ diye sordukları sorunun üst cümleyi oluşturduğu mizah içerikli tiyatro oyunuyla hem farkındalık oluşturdular, hem de engel tanımadan sanatın başrolünde yerlerini aldılar. Ben bu güzel gecenin gerçekleşmesinde emeği geçen başta Belediye Başkanımız Mesut Ergin olmak üzere Ayvalık Müzik Derneği ile izleyenlere sonsuz şükranlarımı sunuyorum” dedi.