2011 yılı başvuruları sonucunda AKTS ve DE Etiketlerini almaya hak kazanan yükseköğretim kurumları için Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Nuri Yaşar’ın katılımıyla Bahçeşehir Üniversitesi’nde ’Teşekkür Belgesi Töreni’ düzenlendi.
Törende Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Nuri Yaşar tarafından Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe’ye Diploma Eki Etiketi Ödülü için ’Teşekkür Belgesi’ takdim edildi. Rektör Kurtcephe konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Dünya üniversitesi olma yolunda Avrupa Komisyonu tarafından üniversitemize verilen ödülle Avrupa yükseköğretim alanında önemli bir aktör olarak yer alma hedefimize ne kadar yaklaşmış olduğumuzun bir göstergesidir. Bu çerçevede Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Nuri Yaşar tarafından üniversitemize teşekkür belgesi verilmiş olması bizi çok mutlu etmiştir” diye konuştu.
Akdeniz Üniversitesi Bologna Koordinatörlüğü tarafından koordine edilen ve üniversitenin tüm birimlerinde her bir eğitim düzeyinde yürütülen Bologna Süreci uyum çalışmaları sonucunda 15 Mayıs 2011 tarihinde Diploma Eki Etiketi almak için başvuruda bulunan Akdeniz Üniversitesi’ne, 7 Ekim 2011 tarihinde Avrupa Komisyonu tarafından ’Diploma Eki Etiketi Ödülü’ verildiği ilan edilmişti.
Akdeniz Üniversitesi’ne Avrupa Komisyonu tarafından verilen ’Diploma Eki Etiketi Ödülü’, 8 Mayıs 2012 tarihinde Kopenhang (Danimarka)´da yapılacak törenle takdim edilecek.








