YEREL HABERLER - 28 Ekim 2016 Cuma 15:54

Kumluca’da gaziler tek tip elbise giyecek

A
A
A
Kumluca’da gaziler tek tip elbise giyecek

Antalya’nın Kumluca Kaymakamı Polat Kara, Kıbrıs ve Kore Gazileri ile bir araya geldi.
Kumluca Kaymakamı Polat Kara, ilçedeki Kıbrıs ve Kore Gazileri ile Öğretmen Evi bahçesinde bir araya geldi. Kıbrıs ve Kore Gazilerine önce kalpak ve tek tip elbise hediye edildi. Değişik ikramlar yapılan gaziler Kaymakam Polat Kara’ya, bir araya gelmekten ve elbiseler için teşekkür ettiler. Kaymakam Polat Kara; “Kutladığımız Cumhuriyet bayramımıza gazilerimizi de ortak etmek istedik. Elbiseler vücutlarına uymayabilir. Belli bir tamirden geçmek zorunda kalınabilir. Elbiselerin terziler tarafından elden geçirilir de Bayrama yetişirse gazilerimiz tek tip elbise ile bayram kutlamalarına katılacaklar. Küçükte olsa bu etkinliklerle gazilerimize minnet borcumuzu göstermiş olduk” dedi.
Gaziler buluşmasına katılan Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Gürcan Yıldırım, İlçe Emniyet Müdürü Deniz Yılmaz, Belediye Başkan Vekili İsmail Değirmenci ve gaziler hep birlikte Cumhuriyet meydanındaki çelenk koyma törenine katıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gümüşhane Gümüşhane’nin yüksekleri 5 Mayıs’ta beyaza büründü Gümüşhane il genelinde dün etkili olan yağmur yağışı yüksek kesimlerde gece yerini kar yağışına bıraktı ve günler sonra yüksek kesimler yeniden beyaza büründü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerinde sarı uyarı verdiği Gümüşhane’de beklenen kar yağışı gerçekleşti. Kentin yüksek kesimleri beyaz gelinliğini yeniden giydi. Dün akşama kadar devam eden ve kent merkezinde metrekareye 26 kilogram yağışın düştüğü Gümüşhane’de sabaha karşı yağmur yağışı yerini kar yağışına bıraktı. Bazı noktalarda kar kalınlığı 5 santimetreyi geçerken, kar yağışının bu gece de devam etmesi bekleniyor. Merkeze bağlı Yağmurdere Vadisi’nde yer alan köylere ulaşımı sağlayan 2 bin 280 metre rakımlı Kostan Dağı geçidinde kar ve tipi etkili olurken denizden 2 bin 24 metre yükseklikte yer alan Limni Gölü Tabiat Parkı’nda ise kar kalınlığı 5 santimetreye ulaştı. Torul ilçesine bağlı Zigana köyü sınırlarındaki “Zigana’nın nazar boncuğu” olarak nitelendirilen Limni Gölü’nde yağışın ardından gölün etrafını sarmalayan çam ağaçları beyaz örtüyle kaplanırken eşsiz bir manzara oluştu. Tesis işletmecisi Mustafa Eroğlu, her yıl olduğu gibi Hıdırellez gününe denk gelen 5 Mayıs tarihinde yine kar yağışı gerçekleştiğini belirterek, “Akşamdan itibaren şiddetli yağışın ardından gerçekleşen kar yağışıyla beyaz örtüye büründü. Her yıl Gümüşhane’nin yüksek kesimleri ve Limni Gölü böyle bir kar yağışı gerçekleşiyor. Bu yıl da yine aynısı oldu. Kar yağışının ardından ortaya çıkan güzel görüntüyü gelen turistler görebiliyor” dedi.