GENEL - 25 Kasım 2017 Cumartesi 10:22

Antalya Emniyetinden Çallı Kavşağı açıklaması

A
A
A
Antalya Emniyetinden Çallı Kavşağı açıklaması

Antalya’da UKOME tarafından alınan karar gereği Vatan (Çallı) Kavşağı içerisinde hem araç trafiğinin akışında hem de yaya trafiği akışında gözlemlenen sıkıntılar nedeniyle yeniden geometrik düzenleme projesi çalışmalarına 22 Kasım itibariyle 1 ay sürecek şekilde başlanıldı.

Antalya’da UKOME tarafından alınan karar gereği Vatan (Çallı) Kavşağı içerisinde hem araç trafiğinin akışında hem de yaya trafiği akışında gözlemlenen sıkıntılar nedeniyle yeniden geometrik düzenleme projesi çalışmalarına 22 Kasım itibariyle 1 ay sürecek şekilde başlanıldı.


Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından Çallı Kavşağ için alınan karar ve geometrik proje çalışmasına göre, Gazi Bulvarı üzerinden doğudan batıya, batıdan doğuya trafik sirkülasyonu sadece 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden yapılacak. Proje bittikten sonra ise hemzeminden de geçiş olabilecek. Kuzeyden güneye, güneyden kuzeye ise hem çalışma esnasında hem de çalışma bittikten sonra alt geçitten trafik akışı sağlanabilecek.


Kavşağın tüm kollarında çalışma esnasında ve çalışma sonrasında sağ ve U dönüşler trafiğe açık olacakken, Asayiş Kavşağı istikametinden gelen bir araç, hem çalışma esnasında hem de çalışma bittikten sonra Vatan Bulvarı’na dönebilecek.


Namık Kemal Bulvarı’ndan gelen bir araç, havalimanı istikametine seyretmek için, kavşağa girmeden U dönüşü yaparak, Mehmet Akif Caddesi ve Rasih Kaplan Caddesi’ni takip ederek Gazi Bulvarına çıkabilecek. Aynı araç, tekrar Vatan kavşağının altından U dönüşü yaparak Demokrasi Kavşağı istikametine yönelebilecek. Çalışma bittikten sonra ise, doğrudan kavşağın içerisinde aynı istikamete geçiş sağlanabilecek. Çalışma esnasında ve sonrasında Vatan Bulvarı’na geçişler alttan sağlanabileceği gibi sağa dönüşler kavşak içerisinden sağlanabilecek.


İller Bankası, tarafından gelip Namık Kemal Bulvarı’na dönecekler (dokuma-otogar-kepez istikameti tarafı) Köprü altı Kavşağı’na U dönüşü yapıp, 3006 Sokağı takiben Hasan Tahsin Caddesi’ne dönerek Namık Kemal Bulvarı’na katılabilecekler. Çalışma bittikten sonra direkt kavşak içerisinden sola dönebilecek araçlar, çalışma öncesi ve sonrasında sağa dönüşler kavşak içerisinden yapılabilecek.


Vatan Bulvarı’ndan Vatan Kavşağı’na gelen bir araç, çalışma esnasında ve sonrasında sağa dönebilecek, Namık Kemal Bulvarı’nı alttan geçebilecekler. Sola, yani İller Bankası istikametine yönelecek araç, çalışma esnasında kavşağa girmeden U dönüşü yaparak 281. Sokak devamından Kazım Karabekir Caddesi ve Gazi Bulvarı’na katılacak, yine Vatan Kavşağı’nın altından U dönüşü yaparak devam edebilecek. Trafik akışı çalışma bittikten sonra direkt kavşak içerisinden İller Bankası istikametine devam edebilecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Niğde Şehirdeki sorunlara yapay zeka ile çözüm ürettiler Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ve Niğde Teknopark iş birliğinde düzenlenen "HackNiğde Geleceğin Çözümleri Hackathan" genç yetenekleri bir araya getirdi. 27-28 Nisan tarihlerinde Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Geleceğin Çözümleri Hackathan’unda yazılım alanına ilgi duyan gençler, şehir teması ile 24 saati aşkın sürede projelerini geliştirerek seçici kurula sundular. 24 takım ve 85 yarışmacının katıldığı yapay zeka yazılım yarışmasında şehirde önce bir sorun belirleyen gençler, ardından bu soruna yapay zeka destekli çözüm projesi geliştirdi. Ödül töreninde konuşan Niğde Valisi Cahit Çelik, "Bugün üç takıma ödül vereceğiz ama kazanan aslında programa katılan tüm takımlar. Sadece şehirlerle ilgili değil, yapay zekanın etki ettiği birçok alan var. Güvenlikten eğitime, sağlığa kadar artık dijitalleşme ile birlikte yapay zeka her alanda var. Bu anlamda gençlerimizin geliştirdiği her projede ülkemiz kazanacak. Bugün gururla söylüyoruz ki Türkiye havacılık anlamında altın yıllarını yaşıyor ve sizler gibi on sene önce, 20 sene önce kendisini bu işe adayan kişilerin sayesinde yaşıyor. İnşallah sizlerin de çabaları, katkıları ile ülkemizi daha ileri taşıyacak" dedi. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Hasan Uslu ise katılımcılara teşekkür ederek, üniversitelerinin siber güvenlik ve yapay zeka alanında fakülte açacak altı üniversiteden birisi olduğunu ifade etti. Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi Genel Koordinatörü ve Savunma Sanayi Müşaviri Alpaslan Kesici ise genç mühendislerin projeleri ile önemli ürünlerin ortaya çıktığını söyledi. Kesici, "Savunma sanayii alanında ülkemiz bu coğrafyada zoru başardı. Şu an savunma sanayii alanında bir marka değeri, patenti olan ve dünyada devler ligi içinde önemli başarılar elde eden bir ülke olarak şu anda karşınızdayız. Kaan uçağımızın prototipini uçurduk, tanklarımız, sihalarımız var ve elektronik harp anlamında da çok iyi bir yerdeyiz. Savunma sanayiinde bu ülke sizler gibi gençlere güvenerek, inanarak aslında bu işi başardı. Bilişim ve güvenlik sistemi alanında da ülkemizin genç mühendisleri inşallah bunu başaracak, emin adımlarla ilerliyoruz. Harikulade ürünlerimiz ortaya çıkmaya başladı. Yakında sizler de kendi bilişim sistemlerinizde kullanıyor olacaksınız ve bunu birlikte yine taçlandıracağız, dünya markası haline getireceğiz" diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından HackNiğde Geleceğin Çözümleri Hackathan’unun kazananları belli oldu. Çukur Takip Sistemi projesi ile Ehl-i Hack takımı birinci, PatiNet projesi ile YeniCherry takımı ikinci, SSW projesi ile ByteBenders takımı üçüncü oldu. Jüri Özel Ödülü’nü ise Gezdir projesi ile Team EMKA takımı kazandı.
Ankara YTP lideri Yılmaz: “AK Parti iktidarda, CHP belediyelerde yıpranır” Yeni Türkiye Partisi (YTP) Genel Başkanı Ahmet Reyiz Yılmaz, 2028 Genel Seçimleri’ne kadar kimsenin erken seçim beklememesi gerektiğini vurgulayarak, “AK Parti iktidarda, CHP belediyelerde yıpranır. Bu millet tarumar olur. ’Bizi kurtaracak biri yok mu?’ der” dedi. Yılmaz, Nejat Uygur Tiyatro ve Konferans Salonu’nda düzenlenen partisinin İl ve İlçe Başkanları 2’nci İstişare Toplantısı’na katıldı. Burada konuşan Yılmaz, 2028 Genel Seçimleri’ne kadar kimsenin erken seçim beklememesi gerektiğini ifade ederek, “Bu şartlar altında erken seçim olmaz. AK Parti iktidarda, CHP belediyelerde yıpranır. Bu millet tarumar olur. ’Bizi kurtaracak biri yok mu?’ der. O kadar ağır travmaların neticesiyle olacak işler bunlar. Büyük bir savaş var. Bir taraftan İran-İsrail, bir taraftan Çin, ABD’yi yok etmek istiyor. ABD bizi yok etmek istiyor. Rusya bizden toprak kopartmak istiyor. Batı, Kürt kardeşlerimizin içerisine soktuğu Ermeni unsurlarla kendi nüfusları yetmediği için Kürt kardeşlerimizi kullanarak Kürdistan projesi hayali kuruyor” değerlendirmesinde bulundu. Yılmaz, Türkiye şehirlerinin güvenlik altında olduğuna inanmadığını dile getirerek, “Bize bu konuda siyasetin diğer alanlarındaki gibi yalan söylendiyse bu Haçlı zihniyeti bizi tarumar etmeden gitmez” dedi. “AK Parti her iktidar döneminde bir Türkiye yemiş” AK Parti hükümetinin 21 yıllık dönemde yaklaşık 3 trilyon dolar vergi aldığını belirten Yılmaz, Türkiye’nin Gayrisafi Milli Hasılası’nın 800 milyar dolar olduğunu ifade ederek, “4 tane Türkiye eder. Bugün bütün varlıklarımızı satsak bizim ederimiz 800 milyar dolar. Bunlar her iktidar döneminde bir Türkiye yemiş” dedi.
Konya Polis memuru mesai sırasında kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti Konya’nın Akşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli 29 yıllık polis memuru, mesai sırasında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybettti. Akşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Ender Duran, dün akşam saatlerinde görev başında emniyet müdürlüğü bahçesinde aniden fenalaşıp yere yığıldı. Mesai arkadaşları tarafından çağrılan ambulansla Akşehir Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Duran’ın kalp krizi geçirdiği anlaşıldı. Polis memur Ender Duran, doktorların tüm müdahalesine rağmen hayatını kaybetti. Duran için Akşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi. Törene Duran’ın ailesi, Konya İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut, Akşehir Kaymakamı Mehmet Özel, Garnizon Komutanı Albay Tolga Yuvalı, Konya İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Uğur Yıldırım, Akşehir Cumhuriyet Başsavcısı Abdülhamit Durgut, Akşehir Emniyet Müdürü Erdinç İnce, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Muhammet Fazlı Cavlı, Akşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Cevat Nuri Bozoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Muammer Sağlam ve mesai arkadaşları katıldı. Ender Duran’ın cenazesi, törenin ardından defnedilmek üzere memleketi Ordu’ya gönderildi. Polis memuru Ender Duran’ın 29 Nisan Pazartesi günü öğle namazını müteakip Ordu’nun Perşembe ilçesine bağlı Çaytepe köyünde defnedileceği öğrenildi.