ASAYİŞ - 13 Aralık 2017 Çarşamba 15:42

Erkek kılığına giren kız kardeşler, motosikletle kadınları gasp etti

A
A
A
Erkek kılığına giren kız kardeşler, motosikletle kadınları gasp etti

Antalya’da 2 kız kardeş, uyuşturucu parası için kadınların çantalarını kapkaç yöntemiyle çaldığı iddiasıyla polis tarafından gözaltına alındı.

Antalya’da 2 kız kardeş, uyuşturucu parası için kadınların çantalarını kapkaç yöntemiyle çaldığı iddiasıyla polis tarafından gözaltına alındı. 2 kardeşin, tanınmamak için sürekli kıyafet değiştirdiği, bere takarak da erkek kılığına girdiği öğrenildi.


Edinilen bilgiye göre, Isparta’dan 2 gün önce Antalya’ya gelen R.E. (18) ve B.E. (17), ismi öğrenilemeyen bir motosiklet sürücüsüyle birlikte 11 Aralık günü Kepez ilçesi Gündoğdu Mahallesi’nde saat 16.30 sıralarında bir kadının çantasını çalıp kaçtı. Olayın bir gün sonrası ise yine aynı şahıslar ile motosiklet sürücüsü, Şafak Mahallesi’nde saat 14.45 sıralarında pazar alışverişi yapmak için giden bir kadının cüzdanını alarak ara sokaklardan kayboldu. Yeşildere Mahallesi’ne giden 3 şahıs, iddialara göre burada bir miktar eroin almak istedi ancak çaldıkları cüzdandan 50 lira çıkınca paraları yetersiz kaldı. Şahıslar bu sefer de diğer olayın 2 saat sonrası Yeni Emek Mahallesi’nde bir başkasının da çantasını aldı.


Bu sırada ihbarları değerlendiren Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, 2 kız kardeş ile erkek motosiklet sürücüsünü yakalamak için çalışma başlattı. Çevredeki güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, Gündoğdu Mahallesi’nde 2 kız kardeşi kıskıvrak yakalarken, motosikleti ise terk edilmiş vaziyette buldu.


Öte yandan, gözaltına alınan 2 kız kardeşin tanınmamak için sürekli kıyafet değiştirdiği, saçlarını gizlemek için bere takarak erkek kılığına girdikleri öğrenildi. Kardeşlerden 18 yaşındaki R.E. Gasp Büro Amirliğindeki ifadesinin ardından adliyeye sevk edilirken, 17 yaşındaki B.E.’nin Çocuk Şubesi Müdürlüğündeki ifade işlemleri ile kaçan diğer erkek şüphelinin arama çalışmaları devam ediyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara İçişleri Bakanlığından Ankara İl Emniyet Müdürlüğü iddialarına ilişkin açıklama İçişleri Bakanlığı, mahkeme süreci devam eden bir organize suç örgütüyle ilgili sosyal medyadaki iddiaların açıklığa kavuşturulabilmesi için Bakanlık mülkiye müfettişlerinin görevlendirildiğini bildirdi. İçişleri Bakanlığı, Ankara İl Emniyet Müdürlüğünce daha önce soruşturması yapılan ve mahkeme süreci devam eden Ankara’daki bir organize suç örgütüyle ilgili sosyal medyadaki iddiaların açıklığa kavuşturulabilmesi için Bakanlık Mülkiye Müfettişlerinin görevlendirildiğini duyurdu. İçişleri Bakanlığı son 10 ay içerisinde 15’i uluslararası, 40’ı ulusal, 78’i bölgesel, 336’sı yerel olmak üzere toplam 469 organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu. Konuya ilişkin Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “22 yıldır Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Yeniden Büyük ve Güçlü Türkiye için büyük bir gayretle çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımızın Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda vermiş olduğu büyük destek ve ‘Türkiye’nin Huzuru’ için hukuktan aldığımız güçle son 10 ay içinde; 15’i’i Uluslararası, 40’ı Ulusal, 78’i Bölgesel, 336’sı Yerel olmak üzere toplam 469 organize suç örgütü çökertildi” ifadelerine yer verildi. Müfettiş görevlendirildi Öte yandan, organize suç örgütleriyle mücadelenin devam edildiğine vurgu yapılan açıklamada, “Organize suç örgütleri ile mücadelemiz devam ederken bazı sosyal medya hesaplarından Ankara İl Emniyet Müdürlüğü ile ilgili iddiaları içeren paylaşımlar yapılmaktadır. Ankara İl Emniyet Müdürlüğünce daha önce soruşturması yapılan ve mahkeme süreci devam eden Ankara’daki bir organize suç örgütüyle ilgili sosyal medyadaki iddiaların açıklığa kavuşturulabilmesi için İçişleri Bakanlığımızca Mülkiye Müfettişleri görevlendirilmiştir” ifadelerini kullandı.