SPOR - 25 Şubat 2018 Pazar 16:42

Tour Of Antalya sona erdi

A
A
A
Tour Of Antalya sona erdi

Antalya’da dört gündür devam eden ve Uluslararası Bisiklet Birliği’nin (UCI) 2.

Antalya’da dört gündür devam eden ve Uluslararası Bisiklet Birliği’nin (UCI) 2.2 kategorisinde gerçekleştirilen Tour Of Antalya, 146.2 kilometrelik Side-Lara etabı ile tamamlandı. Etabı Polartech-Kometa takımından Matteo Moschetti 3 saat 9 dakika 3 saniye ile aldı.



Tour Of Antalya, Side-Lara etabı ile sona erdi. Etabı Polartech-Kometa takımından Matteo Moschetti 3 saat 9 dakika 3 saniyelik derecesiyle kazandı. Etabın ikinciliğini tekerlek farkı ile Monkey Town Contınental Takımı’dan Andre Looij, üçüncülüğü ise CCC Sprandi Polkowice Takımı’ndan Piotr Brozyna elde etti. Genel Ferdi Klasmanda birinci olan Marathon-Tula Takımı’ndan Artem Oveckhin ise Tour Of Antalya’yı kazanan isim oldu ve Magenta mayoyu ülkesine götürmeye hak kazandı.



Sprint pirimi Wıldauer’in


Etabın 66.6 kilometresi geçilirken ilk prim kapısı da geride kaldı. Sprint Primini Tirol Cycling takımından Markus Wildauer kazandı. İkinciliği Leopard Pro Cycling’ten Luc Wirtgen, üçüncülüğü de Monkey Town Takımı’ndan Jordy Buskermolen elde etti. Belek’e yaklaşılırken ilk kez önde 5 bisikletçi kaçış grubu oluşturdu. Prim kapısından geçen üçlüye CCC Sprandi Polkowice’den Adrian Kurek ile Synergy Baku Cycling’ten Elgun Alizada eklendi. Bu grubun arkasından iki bisikletçi yetişmeye çalıştı. Bu ikilinin hemen arkasına da peloton (Ana Grup) yerleşti. Peloton biraz sıkı pedal basınca grup yine birleşti.



İlk ciddi ark oluştu


85’inci kilometreden sonra etabın ilk ciddi kaçış grubu oluştu. 6 sporcu önce 20 ardından 32, son olarak da 1 dakikanın üzerine çıkmayı başardı. Leopard Pro Takımından Gaetan Pons, Tirol Cycling’ten Johannes Schinnagel, Akros-Renfer Sa takımından Justin Paroz, Danimarka Milli Takımı’ndan Andreas Madsen, Eri-Tel’den Michael Habtom ve Apple takımından Yuriy Chsherbinin tempo yapmaya başladı. Bu esnada Bike Aid takımından Adne Van Engelen rahatsızlanarak önce ambulansa alındı, sonra hastaneye kaldırılarak tedavisine başlandı.


Etabın 108.7’inci kilometresinde tırmanış primi gerçekleşti. Prim kapısını ilk geçen sporcu Tirol Cycling Takımından Johannes Schinnagel oldu. 2’inci olarak Eri-Tel’den Micheal Habtom geçti. Prim kapısı geçildikten sonra peloton iyice hızlandı ve öndeki 6’lı grupla farkı 31 saniyeye kadar indirdi. Etabın 121.1’inci kilometresinde geçilen Yenilebilir Enerji Primi’ni Tirol Cycling takımından Johannes Schinnagel kazandı. Leopard Pro Cycling’ten Gaetan Pons geçen ikinci sporcu olurken, üçüncülüğü de Akros-Renfer Sa takımından Justin Paroz aldı.



Üstte uçak altta bisikletçiler


Tour of Antalya’nın son gününde bisiklet dünyası eşine az rastlanan bir görüntüye sahne oldu. Turun sponsorlarından Corendon’a ait bir uçak pistin üzerinden geçerken alt geçitten de bisikletçiler pedal bastı.


Sarı Mayoyu (Sprint) Polartech -Kometa Takımı’ndan Matteo Moschetti, Turuncu (Tırmanış) Felbermayr Sımplon Takımı’ndan Daniel Lehner, Yeşil mayoyu ise (Yenilenebilir Enerji) Polartech-Kometa Takımı’ndan Awet Haptom kazandı. Genel Takım Birinciliğini ise Tirol Cycling Takımı elde etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Yerde yuvarlanması tepki çeken AK Partili meclis üyesi görevinden istifa etti İzmit Belediyesi ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çalışanları arasında çıkan kargaşada bir kişinin ittirmesi sonucu yere düşen AK Parti İzmit Belediyesi Meclis Üyesi İbrahim Efe, yerde yuvarlanmasının abartılı bulunması ve tepki görmesi sonrasında görevinden ve partiden istifa ettiğini duyurdu. Şehir hastanesinin çevresinde yapılan düzenlemeler sırasında 25 Mayıs tarihinde İzmit Belediyesi ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çalışanları karşı karşıya gelmişti. İddiaya göre İzmit Belediyesi ekipleri, şehir hastanesi yanında bulunan ve Tavşantepe Mahallesi’nde kalan sokağın asfalt çalışması için bölgeye gitti. Bu sırada aynı sokakta çalışma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile İzmit Belediyesi çalışları arasında kavga çıktı. Olay sebebiyle İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet de bölgeye gitti. İzmit Belediyesi ekibi ile gelen grupta yer alan bir kişi, İzmit Belediyesi Meclis Üyesi İbrahim Efe’yi ittirdi. Yere düşen Efe’nin yuvarlanması abartılı bulunup tepki çekti. İstifa etti AK’ Parti Kocaeli İl Başkanlığı, dün İbrahim Efe hakkında disiplin süreci başlattığını duyurmuştu. Bugün ise AK Parti İzmit Belediye Meclis Üyesi İbrahim Efe, görevinden ve partiden istifa ettiğini duyurdu. Efe sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, "Herkes sonuca baktı. Sebebi kimse sormadı olsun varsın sormasınlar. Arsızlık etmedim, yüzsüzlük etmedim, hırsızlık yapmadım. Sevgili dostlarımızın yüzünü yere düşürecek hiçbir işin içinde olmadım. Bölge parti etnik köken gözetmeksizin herkesin iyi ve kötü gününde her haline ve her şeyine rağmen zaman mefhumu gözetmeden her şartta hizmet ettim. Her zaman olduğu gibi vatandaşımıza hizmet adına gelişen bir olayda anlık öfke kontrolüne yenik düştüm, düşürüldüm. Sonrasında gelişen olaylar şahsıma özellikle ailemi hakikaten çok etkiledi. Bizimde insan olduğumuzu unutulduğu, hislerimiz duygularımızı hiçe sayıldığı, kamuoyunda bu denli linç girişiminin yapılması bizi derinden yaraladı. Yaşanan olaylar bizleri asla Yolumuzdan döndüremez kimseye kırgın ya da kızgın değilim ama süreçte duruş gösteren dost ve arkadaşlarımıza ayrıca teşekkür ederim. Ne kadar gariptir başka başka videoların yayınlandığı konular bile bu kadar gündem olmadı. Bu sebeple ailemin ve partimin daha fazla zarar görmemesi adına İzmit Belediyesi meclis üyeliğinden ve gönül verdiğim partimden istifa ediyorum" dedi.