GENEL - 18 Mayıs 2018 Cuma 13:26

Başkan Uysal, öğrencilerle bir araya geldi

A
A
A
Başkan Uysal, öğrencilerle bir araya geldi

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) İletişim Fakültesi’nde düzenlenen ‘Yerel Yönetimler ve Halkla İlişkiler’ söyleşisine katıldı.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) İletişim Fakültesi’nde düzenlenen ‘Yerel Yönetimler ve Halkla İlişkiler’ söyleşisine katıldı.


Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, AÜ İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen ‘Yerel Yönetimler ve Halkla İlişkiler’ başlıklı söyleşiye konuşmacı olarak katıldı. Dekan Prof. Dr. Ahmet Ayhan, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ayşad Güdekli’nin yanı sıra öğretim üyesi ve görevlileriyle birlikte çok sayıda öğrenci de söyleşide yer aldı.



“500 bin patronumuz var”


Başkan Uysal, “500 bin patronumuz var ve gerek sivil toplum örgütleri, gerek basın ve yayın organları gerekse sosyal medya üzerinden bizi denetliyor. Bu nedenle her türlü iletişim içinde olmalıyız” ifadelerine yer verdi. Bununla birlikte bu denetimlerin her 5 yılda oy verme davranışıyla eylemsel bir hal aldığının altını çizen Başkan Uysal, “Böyle baktığımızda işimiz interaktif. Sürekli bir iletişim olma içinde zorunluluğumuz var” dedi.


Belediyecilik hizmetleri anlamında 4 yılı dolu dolu yaşadıklarını kaydeden Başkan Uysal, “2017’de planlanmış bütçemizi yüzde 99.83 oranında uygulamışız. Özel kuruluşlarda bile gerçekleşmeyecek bir oran. Yani bizde gelecek yıl harcanacak her bir liranın nereye harcanacağı bellidir. Öyle olmasa zaten yüzde 99.83 oranında bütçe gerçekleşmesi söz konusu olamaz. Emsal kuruluşların çoğu 60-70’lerin üzerinde değildir.”


Söyleşinin sonunda Dekan Prof. Dr. Ayhan, Başkan Uysal’a teşekkür plaketi takdim etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Yenilebilir yabani otları bu eğitimde tanıdılar Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği “Yenilebilir yabani otlar” eğitimine katılanlar, bilmedikleri bir çok otu tanıdı ve nasıl tüketebileceklerini öğrendi. Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği “Yenilebilir Yabani Otlar Eğitimi” büyük ilgi gördü. Karaman Dernekler Yerleşkesi’nde gerçekleşen eğitimi ziraat mühendisi Kemal Özdemir verdi. Katılımın yoğun olduğu eğitimde Özdemir, katılımcılara hem yenilebilir yabani otlar grubundaki bitkileri tanıttı, hem de tüketilebilirliği hakkında bilgiler verdi. Yabani otların yüzyıllardır insan beslenmesinde önemli rol oynadığını kaydeden Özdemir, “Baharın gelişiyle doğada çıkmaya başlayan yabani otlar gastronomik ve bitkisel zenginlik açısından ülkemizde önemli bir yere sahiptir. Ülkemizde yaklaşık 12 bin bitki türü bulunmakta ve bunların 4 bine yakını endemiktir. Yenilebilir yabani otlar grubunda yer alan bitkiler aynı zamanda düşük bütçeli gıdalar arasında yer almaktadır. Tatlarının nasıl olduğunu ya da ne yemekler yapıldığını göstermek için Hasanağa Gıda Merkezi’nde uzman ekiple 6 farklı tarif uyguladık. Hem düşük bütçeli hem de sağlık açısında faydalı yabani otları iyi tanıyıp tüketebilirsiniz” diye konuştu. Eğitim sonunda yabani otlardan yapılan yiyecekler de tanıtıldı. Katılımcılar gelincik şerbeti, çiriş otu böreği, semiz otu-sebzeli arpa şehriye salatası, balık otu turşusu, balık otu kavurması, ısırganlı kiş ve gelincik köftesi yiyeceklerin tadına bakarak yabani otlarla neler yapabileceklerini de öğrendi.