GENEL - 15 Nisan 2019 Pazartesi 13:14

Manavgat 8’inci Yağlı Pehlivan Güreşleri başlıyor

A
A
A
Manavgat 8’inci Yağlı Pehlivan Güreşleri başlıyor

Manavgat Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşlerinin 8’incisi, bu yıl 5 Mayıs Pazar günü Ilıca Er Meydanında yapılacak.

Manavgat Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşlerinin 8’incisi, bu yıl 5 Mayıs Pazar günü Ilıca Er Meydanında yapılacak. Akdeniz’in Kırkpınar’ı olarak adlandırılan Manavgat Belediyesi güreşlerinde bu yıl 60’ı başpehlivan olmak üzere toplam 750 güreşçi kol bağlayacak. Tarihi Edirne Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde daimi altın kemeri 2 defa kazanarak adını tarihe yazdıran efsane başpehlivan Ahmet Taşçı’nın da katılacağı Manavgat Belediyesi güreşlerini 10 bini aşkın güreşseverin izlemesi bekleniyor.



Ünlü başpehlivanlardan davet klibi


Bu yıl ünlü başpehlivanlar İsmail Balaban, Ali Gürbüz, Recep Kara, Şaban Yılmaz, Fatih Atlı, Osman Aynur, Serhat Gökmen, sezonun ilk güreşlerinden olan Manavgat Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin başlayacak olması sebebiyle gönderdikleri görüntülü davet mesajları ile bir de klip hazırladı. Önümüzdeki günlerde yayınlanacak klibin tüm Türkiye’den güreş severleri Manavgat’a çekeceği düşünülüyor. Ata sporunun Manavgat halkıyla ve güreş severlerle buluşmasına öncülük eden Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, bu yıl 8’incisi düzenlenecek olan Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin tarihe ve kültüre sahip çıkmanın yanı sıra bölge turizmine de katkıda bulunduğunu ifade etti.


Başkan Şükrü Sözen, Manavgat Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin, Türkiye’nin en büyük güreş organizasyonlarından biri olduğunu ifade ederek, sezonun ilk güreşleri olması nedeniyle büyük ilgi göreceğine inandığını kaydetti. Sözen, "Organizasyonun düzgünlüğü, gelen konuklarımızı ve güreşçilerimizi sahiplenme, çok güreşçiyi buraya davet etme gibi yönlerden ele alındığında güreşlerimiz her zaman ilk planda gelmeye başladı. Bizler tarihimize ve kültürümüze sahip çıkarak gelecek nesilleri bu tür organizasyonlarla bir araya getiriyoruz ve bölgemizin ticari ve turizm hayatına da katkı sağlamış oluyoruz. 5 Mayıs Pazar günü Ilıca Er Meydanı’nda 8’ncisini gerçekleştireceğimiz Manavgat Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri’mize bütün Manavgat halkımızı ve tüm Türkiye’den güreş severlerimizi davet ediyorum" ifadelerinde bulundu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Beyoğlu’nda Hıdırellez coşkusu yaşandı Beyoğlu Belediyesi tarafından “Beyoğlu’nda Bahar” temasıyla düzenlenen Hıdırellez şenlikleri vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti. Alanı dolduran kalabalık yapılan gösterilerle Hıdırellez’i coşkuyla kutladı. Beyoğlu Belediyesi tarafından düzenlenen Hıdırellez şenlikleri Kızılay Meydanı’nda düzenlendi. Vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirilen şenliklerde sihirbaz, jonglör, ateşbaz, palyaço ve Roman dansı grubu sahne alırken Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney de açıklamalarda bulundu. Güney alanı dolduran kalabalığın Hıdırellez şenliklerini kutlarken şu sözleri sarf etti, “Bütün milli bayramlarımızı, dini bayramlarımızı, manevi bayramlarımızı böyle coşkuyla, bir arada, kaynaşarak kutlayacağız. Her seferinde farklı mahallelerde bir araya geleceğiz. Belediyenin hizmetlerini farklı mahallelerdeki çocuklarımız hissetsin, farklı mahallelerde yaşayan komşularımız hissetsin diye tek bir noktada değil Beyoğlu’nun değişik mahallelerinde bu faaliyetlere devam edeceğiz. Bugün Hıdırellez bahar bayramı doğanın yeniden canlanması demek. Aynı 31 Martta olduğu gibi. 31 Martta da Beyoğlu yeniden canlandı. 31 Martta Beyoğlu’nu hep beraber rengârenk yaptık. Hıdırellez duaların edildiği, darda kalanların çare aradığı, hasta olanların şifa bulmak için dua ettiği, yardıma muhtaç insanların dua ettiği dolayısıyla dileklerin kabul olduğuna inanılan bir gün. Bugün karada darda kalanlara yardım eden Hızır ile denizde zorda kalanlara yetişen İlyas’ın 5 Mayısı 6 Mayısa bağlayan gece gül ağacının dibinde buluşmasına istinaden kutladığımız Hıdırellez bayramı. Bizler Beyoğlu’nda tüm kimliklere ait bayramları kutlayalım” dedi. Konuşmasının sonlarında Gazze’de zulüm gören insanlara dua eden Güney şunları söyledi, “Bizler Beyoğlu’nun renkliliğini el ele verip birlikte geleceğe taşıyalım. Yine dualarla dileklerle kapatalım. Özellikle Gazze’deki mazlumlara inşallah zulmün son bulduğu günler olsun diyorum. Hastaların şifa bulduğu günler olsun, darda kalanların darına Hıdırellez’in yetişmesini diliyorum. Hepinize buraya katıldığınız için, bu coşkuya destek verdiğiniz için bayramı bizlerle birlikte el ele kutladığınız için çok teşekkür ediyorum. Sağ olun var olun” ifadelerini kullandı. Güney’in konuşmasının ardından Hıdırellez balonu uçurulurken, etkinlik müzik ve dans gösterileriyle devam etti. (AU-
İstanbul Şişli’de Hıdırellez coşkuyla kutlandı Şişli’de Hıdırellez Şenliği kapsamında birbirinden renkli etkinlikler ve konserler düzenlendi. Şişli Belediyesi tarafından Hıdırellez Şenliği düzenlendi. Etkinliğe, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlik alanı, renkli ışıklarla aydınlatıldı ve süslendi. Konser, yarışma, karaoke, dans gösterileri, kına yakma, taç yapım ve çiçek yapım atölyesi, yüz boyama, saksıda toprağa gül fidesi dikimi ve kontrollü ateş yakma alanı yapıldı. “Şişli için çalışacağım” Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, “Hepinizin Hıdırellez’i, baharı, bahara merhabası kutlu olsun. Hıdırellez bize birliğimizi beraberliğimizi, hoşgörüyü, kardeşliği ve barışı hatırlatır. Hepimizin bahara yakışır bir şekilde kardeşçe, hoşgörü ile birlikte nice güzel günler yaşarız. Ben Şişli’de her günü bahar gibi yaşayacağımız bir Şişli için çalışacağım. Bunun için söz verdim. Hepinizin dilekleri kabul olsun” ifadelerini kullandı. Hıdırellezde huzur ve mutluluk dileyen Lerna Aker isimli vatandaş, "Toplum olarak hepimize mutluluk ve huzur diliyorum. Mutlu olmadıkça huzurlu olamıyoruz. Hepimize huzur diliyorum. Geleceğe güzel baka bilelim ki hayatlarımız aydınlansın” diye konuştu. Hıdırellez etkinliklerine katılan Ayşen Korhan isimli vatandaş, “Hıdırellez güzel bir vesile. İnanç olarak inanmanın ötesinde herkesin güzel şeyler dilediği, güzel bir gün. Baharın gelişi herkese kutlu olsun” dedi.