GENEL - 15 Nisan 2019 Pazartesi 15:57

"Gençlerden Ecdada Mektup 1919" yarışmasında ilk üç Kumluca’nın

A
A
A
"Gençlerden Ecdada Mektup 1919" yarışmasında ilk üç Kumluca’nın

Milli mücadelenin 100.

Milli mücadelenin 100. yılı etkinlikleri kapsamına düzenlenen "Gençlerden Ecdada Mektup 1919" yarışmasında Kumlucalı öğrenciler ilk üçe girdi.


Gençlik ve Spor Bakanlığınca daha önce "Çanakkale ve Sarıkamış’ın 100. Yılında 100 Bin Mektup" sloganıyla "Gençlerden Ecdada Mektup" adıyla düzenlenen yarışma bu kez Gençlerden Ecdada Mektup 1919’ için düzenlendi. Milli mücadelenin 100. yılı etkinlikleri kapsamına düzenlenen "Gençlerden Ecdada Mektup 1919" yarışmasının Antalya ayağı tamamlandı. Yarışmaya Kumluca’dan bin, Antalya genelinde ise yaklaşık 20 bin mektup katıldı. 13-17 yaş kategorisinde binlerce mektup arasından Kumluca Havva Sedat Avcıoglu Fen Lisesinden Sude Naz Acar birinci, Kumluca Sosyal Bilimler Lisesi’nden Destan Sara Aras ikinci, Kumluca Havva Sedat Avcıoglu Fen Lisesinden Zeynep Hilal Bodur ise Antalya üçüncüsü oldu.


Ankara’daki yarışmada Kumlucalı öğrencilerin üç mektubu Antalya’yı temsil edecek. Kumluca Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Erol Koca, gençleri tebrik etti. Koca, Antalya il genelinde 13-17 yaş kategorisinde ilk üç derecenin Kumluca’dan çıkmasının mutluluğunu yaşadıklarını söyleyerek, "Bize büyük destek veren İlçe Milli Eğitim Müdürümüzü,Her üç öğrencimizin velilerini, öğretmen ve yöneticilerini tebrik ediyoruz. Antalya il genelinde binlerce mektubun içinden kızlarımızın mektupları birinci seçildi. seçilen bu mektuplar Ankara’da Antalya’yı temsil edecek. İnşallah Ankara’dan da derece alacağız" ifadelerinde bulundu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne gastronomi ödülü Bursa Büyükşehir Belediyesi, şehrin sahip olduğu zengin mutfak kültürünü turizme kazandırmak amacıyla yaptığı çalışmalar dolayısıyla Gastro Bursa Dergisi tarafından ödüle layık görüldü. Osmanlı saray mutfağının doğduğu şehir olan ve günümüz gastronomi lezzetlerinin önemli duraklarından olan Bursa’nın tescilli lezzetlerini dünyaya duyurmak amacıyla önemli çalışmalara imza atan Bursa Büyükşehir Belediyesi, sektörün bileşenlerine desteklerini de sürdürüyor. Gastro Bursa Dergisi tarafından düzenlenen ‘Dergiye Değer Katanlar’ töreninde, Bursa Büyükşehir Belediyesi de ödüle layık görüldü. Şehir yöneticileri, kamu kurumlarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gastronomi turizmi bileşenleri ve sosyal medya fenomenlerinin katıldığı geceye, Büyükşehir Belediyesi adına Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız katıldı. Genel Sekreter Yardımcısı Yıldız, ödülünü Gastro Bursa Dergisi Genel Yayın Yönetmeni İhsan Önder Uçar’ın elinden aldı. “Marmara’da ilk sıradayız” Bursa’nın, Türkiye’nin köklü tarihini ve kültürel zenginliğini en iyi şekilde temsil eden şehirlerden biri olduğunu söyleyen Mehmet Yıldız, “Şehrimizin lezzetli yemekleri, tarih boyunca yaşanan göçler ve kültürel etkileşimlerle birleşerek benzersiz bir çeşitliliğe dönüşmüştür. Bursa kebabı, İnegöl köfte, Mustafakemalpaşa tatlısı, pideli köfte, cevizli lokum, tahinli pide, cendere baklavası, Bağdat hurma tatlısı ve kestane şekeri Bursa ile anılan lezzetlerden bazıları. Şehrimizde coğrafi işaretle tescil edilmiş 30 farklı kategoride ürün ve yemek bulunması, Bursa’mızın tarım ve gıda alanındaki zenginliğini ve kalitesini de gözler önüne sermektedir. Bir lokmanın içinde binlerce yılın hikâyesi gizlidir. Sahip olduğumuz coğrafi işaret sayısıyla Marmara Bölgesi’nde ilk sırada yer alıyoruz. Şehrin marka değerini yukarılara taşıyan çalışmalarımızı Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak devam ettireceğiz. Bursa’yı dünyanın önemli gastronomi merkezlerinden birisi hâline getirmek istiyoruz” dedi. Gastro Bursa Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve Araştırmacı-Yazar İhsan Önder Uçar ise, gastronomi turizmiyle ilgili bütün birleşenleri bir araya getirmek ve Bursa’daki gastronomi turizminin sıkıntılarının konuşulması amacıyla dergiyi kaleme aldıklarını ifade etti. Bursa mutfağının çok zengin olduğunu dile getiren Uçar, dergiyle Bursa gastronomisine ve gastronomi turizmine değer katmak istediklerini belirtti.