YEREL HABERLER - 03 Ekim 2012 Çarşamba 16:52

3. ULUSLAR ARASI ANTALYA KONYAALTI KİTAP FUARI AÇILIYOR

A
A
A
3. ULUSLAR ARASI ANTALYA KONYAALTI KİTAP FUARI AÇILIYOR

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 5 Ekim Cuma Günü açılışı yapılacak olan 3. Uluslar arası Antalya Konyaaltı Kitap Fuarı`na tüm Antalyalıları davet etti.
5-14 Ekim tarihleri arasında Konyaaltı Belediyesi yanında düzenlenecek olan 3. Uluslar arası Antalya Konyaaltı Kitap Fuarı`nın hazırlıklarının tamamlandığını belirten Başkan Böcek, ``Belediyemizin yanında bulunan 4650 metre karelik alan üzerine 3 dev çadır kurduk. İlk 2 çadırımızda kültür, eğitim yayınlarından oluşan 100 stant, sanat galerileri, sivil toplum kuruluşları, engeliler ve çocuklar için okuma salonları oluşturduk. 3. çadırımızı ise, panel, söyleşi ve imza günlerinin yapılacağı konferans salonu olarak düzenledik`` dedi.
Konyaaltı`nın kültür ve sanat şehri olma yolunda önemli mesafeler kaydettiğini bildiren Başkan Böcek, bu seneki kitap fuarına 150 bin kitapseverin katılımını beklediklerini ifade etti. Fuarın ana temasının ``˜İnsanı Okumak` olduğunu vurgulayan Başkan Böcek, ``Okumak Lazım sloganıyla çıktığımız ilk kitap fuarımıza 22 bin ziyaretçi, Akdeniz`i Yazmak sloganıyla devam ettiğimiz ikinci kitap fuarımıza 93 bin ziyaretçi katılmıştı. Bu sene İnsanı Okumak sloganıyla üçüncüsünü düzenleyeceğimiz fuarımıza 150 bin ziyaretçinin katılmasını bekliyoruz`` diye konuştu.
Fuara yerli ve yabancı 63 yazarın katılacağını söyleyen Başkan Böcek, ``Bu seneki fuarımıza, Ahmet Şafak, Banu Avar, Ahmet Ümit, Buket Uzuner, Yekta Kopan, Cezmi Ersöz, Canan Tan, Emrah Serbes, Zeynep Oral, İlber Ortaylı, Ece Temelkuran, Sinan Yağmur, Füsun Önal, Kahraman Tazeoğlu, Mine Kırıkkanat, Erdal Sarızeybek, Sabiha Paktuna Keskin, Nihat Genç ve sevilen pek çok sevilen yazar okuyucuyla buluşacak`` dedi.
3. Uluslar arası Antalya Konyaaltı Kitap Fuarı`na 22 ülkenin katılacağını vurgulayan Başkan Böcek, fuarın her gün 10.00-21.00 saatleri arasında ziyaret edilebileceğini söyledi.
Başkan Böcek ayrıca 5 Ekim Cuma Günü Saat 11.00`de açılışı gerçekleştirilecek olan fuara tüm kitapseverleri davet etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir