ASAYİŞ - 15 Eylül 2019 Pazar 17:18

Yıldırım düşmesi sonucu 60 küçükbaş hayvan telef oldu

A
A
A
Yıldırım düşmesi sonucu 60 küçükbaş hayvan telef oldu

Antalya’da 2 bin 200 rakımlı yaylada hayvancılık ile uğraşan bir kişinin koyun sürüsüne yıldırım isabet etti.

Antalya’da 2 bin 200 rakımlı yaylada hayvancılık ile uğraşan bir kişinin koyun sürüsüne yıldırım isabet etti. Olay sonrasında sürüde bulunan 60’a yakın küçükbaş hayvan telef oldu.


Mersin’in Anamur ve Antalya’nın Gazipaşa ilçesinin ortaklaşa kullandığı, 2 bin 200 rakımda bulunan Kaşpazarı Yaylası’nda dün gök gürültülü yağmur etkili oldu. Kötü hava nedeniyle düşen yıldırımlar yaylada hayvancılık ile geçimini sürdüren Mustafa Tetik isimli vatandaşın hayvanlarına isabet etti.


Bölgede bulunan “Tepesidelik” mağarasında bulunan 60’a yakın küçükbaş hayvan yıldırım düşmesi sonucu telef oldu. Hayvanlarının cansız bir şekilde yerde yattığını gören Tetik, durumu jandarmaya ve diğer çobanlara haber verdi. Jandarma ekipleri olayla ilgili rapor tuttu. Konu ile ilgili açıklama yapan Kaşpazarı Dernek Başkanı Hüseyin Demir, “Olayı biz de yeni öğrendik. Vatandaşımıza büyük geçmiş olsun. Çok üzüldük. Bölgede telefon çekmediği için zaman zaman iletişim kuruyoruz. Dün 6 saat boyunca etkili olan çok şiddetli bir sağanak yağmur yağmış” ifadelerine yer verdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Arabanın üzerine çıktı, hem yaralıları izledi hem sağlık ekiplerini aradı Aksaray’da düğün konvoyunda seyrederken önüne çıkan köpeğe çarpmamak için manevra yapan otomobilin bahçe duvarına çarptığı kazada 2 kişi ağır yaralandı. Yaralı yakınlarından birisi, kaza yapan aracın üzerine çıkarak hem yaralıları izledi hem de 112 Acil Çağrı Merkezini aradı. Kaza, Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesi yolunda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, düğün konvoyunda 38 DN 768 plakalı Tofaş marka otomobili ile seyreden M.A. (22), önüne aniden köpek çıkması sonucu direksiyonu kırdı. Sürücünün direksiyonu kırmasıyla araç kontrolden çıkarak yolun kenarında bulunan müstakil evin bahçesine çarptı. Aracın ön kısmının hurdaya döndüğü kazada sürücü ve yanında yolcu olarak bulunan Osman A. yaralandı. Kazayı fark eden konvoydaki diğer sürücü ve yolcular yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaparken, yaralıların yakınlarından birisi kaza yapan aracın üzerine çıkarak hem yaralıları izledi hem de 112 Acil Çağrı Merkezini arayarak yardım istedi. İhbar üzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kısas ürede olay yerine gelen jandarma ekipleri yolda bir başka kazanın yaşanmaması için güvenlik önlemleri alırken, 112 Acil Yardım ekipleri de yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yol üzerinde yaptı. İlk müdahalelerinin ardından ambulanslara taşınan yaralılar Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan yaralıların durumlarının ağır olduğu öğrenilirken kazayla ilgili inceleme başlatıldı.