ASAYİŞ - 04 Ocak 2012 Çarşamba 14:12

ANTALYA`DAKİ SUÇ ÖRGÜTÜNE YÖNELİK OPERASYON

A
A
A
ANTALYA`DAKİ SUÇ ÖRGÜTÜNE YÖNELİK OPERASYON

Antalya ile birlikte 12 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan aralarında 3 muvazzaf askerin de bulunduğu 60 kişi, sağlık kontrolünden geçirildi.
İzmir Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Antalya Kaçakçılık ve Organize Suçlar Büro Amirliği ekiplerince bir suç örgütüne yönelik 12 ilde ’Fırtına’ isimli operasyon düzenlendi. Operasyonda gözaltına alınan 57 zanlı, sabah saatlerinde Antalya Adliyesi’ne getirildi. Zanlılar, güvenlik önlemleri altında sağlık kontrolünden geçirildi. Gözaltına alınan 3 muvazzaf askerin ise Antalya Merkez Komutanlığı ekipleri nezaretinde sağlık kontrolünden geçirildiği belirtildi.
Zanlılar arasındaki ünlü Türk halk müziği sanatçısı H.Ş., habercilerin ’Neyle suçlanıyorsunuz?’ sorusuna, "Ben de bilmiyorum. Hayırlısı olur inşallah. Adaletin kestiği parmak acımaz" diye cevap verdi.
Sağlık kontrolü tamamlanan 57 zanlı KOM Şube Müdürlüğü’ne, 3 muvazzaf asker ise Antalya Merkez Komutanlığı’na geri götürüldü. 10 aylık teknik takibin sonucunda suç örgütünün Antalya ile birlikte İstanbul, Ankara, Trabzon, Konya, Çanakkale, Karabük, Batman, Kahramanmaraş, Osmaniye, Adana ve Hatay’da 40 adli olaya karıştığının belirlendiği bildirildi. Zanlıların ’suç örgütü kurma, yönetme ve üye olma’, ’kumar oynatma’, ’fuhuş yaptırma’ ve ’uyuşturucu ticareti yapma’ suçlamalarıyla gözaltına alındığı, ev ve
işyerlerinde yapılan aramada ise kalem tabanca ve Glock marka tabancanın da bulunduğu 9 adet ruhsatsız tabanca ile çok sayıda tarihi eser ele geçirildiği belirtildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir