GENEL - 05 Ocak 2012 Perşembe 16:32

ALANYA`DA YELKENLİ TURİZMİ

A
A
A
ALANYA`DA YELKENLİ TURİZMİ

Antalya’nın Alanya ilçesinde, Akdeniz Yelken Kulübü işbirliğiyle başlatılan Gold Sailing projesi kapsamında günlüğü 100 Euro’dan yelkenli turlar düzenlenecek.
Akdeniz Yelken Kulübü ve Goldcity Turizm Kompleksi’nin ortaklaşa başlattığı "Gold Sailing" projesiyle Alanya yelkenli turizmine açılıyor. Proje her biri 350 bin Euro değerinde iki yelkenli ile başlatıldı. Yaz sezonunda yelkenli sayısının 10’a çıkarılması hedeflenen projede, günlük ve haftalık yelkenli turlarının yanı sıra uluslararası geçerliliği olan yelkenli eğitimi de verilecek. Akdeniz Yelken Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve proje eğitmeni Marina Holkina, eşi Igor Holkina ile birlikte yelkenli kaptanlığı
ve eğitmenliği yapacaklarını söyledi.
Bölgede bu projenin ilk defa gerçekleştirildiğini belirten Holkina, şöyle konuştu: "Yelkenli turizmi için iklim, deniz ve turizmin bir arada olması nedeniyle Alanya’yı seçtik. Alanya, yelkenli geziler düzenlenebilecek en iyi hava şartlarına sahip başlıca yerlerden biri. Daha önce bu bölgede yelkenli turizminin yapılmaması bizi şaşırttı. Yelkenli turizmi dünyanın birçok yerinde uygulanıyor. Projeyle herkesin yelkenliyle denize açılmasını sağlayacağız. Saatlik, günlük ve haftalık yelkenli gezileri
düzenleyerek dünyada sadece zenginlerin ulaşabildiği yelkenliyi tüm turistlerin hizmetine sunacağız."
Marmaris, Bodrum ve Kıbrıs’a tur düzenleneceğini anlatan Holkina, şöyle konuştu: "Ayrıca, isteyenlere yelkenli eğitimi verilecek. Bu eğitimi başarıyla bitirenler, uluslararası denizlerde kullanabileceği sertifikaya sahip olacak. Türkiye Yelkenli Federasyonu işbirliğinde uluslararası amatör yelkenli yarışları düzenlemeyi düşünüyoruz. Amacımız dünyada popüler olan yelkenli hobisini Alanya’ya yerleştirmek."
Goldcity Turizm Kompleksi Genel Koordinatörü Gülçin Güner ise, konaklama, deniz, kum ve güneş anlayışının dışına çıkmak adına söz konusu projeyi başlattıklarını söyledi. Güner, turizmdeki çeşitliliği ve kaliteyi artırmak amacıyla yaptıkları proje sayesinde, turistlere Alanya’nın sahip olduğu en büyük değerlerden biri olan Akdeniz’in eşsiz güzelliğini de sunma imkanı yakalanacağını söyledi.
Yelkenli turların günlüğü 100 Euro, haftalığı ise 600 Euro olarak belirlendi. Uluslararası sertifika verilecek olan eğitimin ücreti ise Bin ile 2 bin Euro arasında değişeceği belirtildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.