GENEL - 09 Mayıs 2020 Cumartesi 09:44

Emniyet Müdürü Ulucan, polis annelere çiçek dağıttı

A
A
A
Emniyet Müdürü Ulucan, polis annelere çiçek dağıttı

Antalya Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, tüm birimlerde bulunan polis annelerin Anneler Gününü kutladı.

Antalya Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, tüm birimlerde bulunan polis annelerin Anneler Gününü kutladı. Ulucan, "Görevimizi ifa ederken en önemli güç kaynaklarımızdan biri de anne duasıdır" dedi.


Antalya İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan “Anneler Günü” münasebetiyle Emniyet Müdürlüğünde bulunan tüm birimlerde görevli polis annelerin  “Anneler Günü’nü” çiçek vererek kutladı. Kutlama sırasında polis annelere tek tek çiçek dağıtan Ulucan, “Annelik, yeri doldurulamayan, değeri hiçbir şeyle ölçülemeyen bir duygu, yeni nesillerimizle birlikte geleneklerimizin, değerlerimizin yaşatılması ve geleceğe taşınmasının en önemli güvencesidir. Bizi millet yapan değerlerin her birimizde hayat bulmasında, yaşatılmasında en çok annelerin payı vardır. Kutsal annelik görevinin yanında ayrıca sizler, vatanımıza, bayrağımıza, cumhuriyetimize ve tüm kutsal değerlerimize ne pahasına olursa olsun sahip çıkan, devletin her kesimde, her köşede var olduğunu hissettiren, vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini sağlayarak, tüm annelerimizin evlatları için herhangi bir tedirginlik duymaması amacıyla var gücüyle çalışan en zor mesleklerden olan emniyet teşkilatının bir ferdisiniz" ifadelerinde bulundu.



"Güç kaynağımız anne duası"


Emniyet Teşkilatı olarak yüklendikleri sorumlulukları ve görevleri ifa ederken, en önemli güç kaynaklarından birinin de, annelerin hayır duaları olduğunu dile getiren Ulucan, "Onlara layık birer evlat olmak, onları mutlu etmek de evlat olarak bizlerin en büyük vazifesidir.


Güvenlik hizmetlerinin başında gelen polislik mesleğini de kutsal annelik görevinin yanında gece gündüz demeden başarıyla yürüten siz değerli meslektaşlarımın anneler gününü kutluyor, evlatlarınızla ve tüm sevdiklerinizle, sağlıklı, mutlu, huzurlu günler diliyorum" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Türk Mutfağı Haftası’nda Türkiye’nin eşsiz lezzetleri ve mutfak kültürü dünyaya tanıtılacak Türk mutfağının tarihi ve kültürel mirası, 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası’nda yurt içi ve yurt dışında düzenlenecek etkinliklerle tanıtılacak. Türk mutfağının kendine özgü niteliklerine dikkat çekilecek etkinliklerde, Türk mutfağı ve kültürü hakkında bilgi verilecek. Türk Mutfağı Haftası tanıtım etkinlikleri çerçevesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde “Asırlık Tatların Buluşma Noktası: Yedi Bölgede Türk Mutfağı” temasıyla program ve sergi düzenlenecek. Etkinlikte Türk mutfağının geleneksel, sağlıklı ve atıksız kültürel mirasını vurgulayan ve Türk mutfağının zenginliğini aktaran bir video gösterilecek. 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası çerçevesinde gerçekleştirilecek etkinliklerde Türkiye’nin iklim yelpazesinin ve coğrafi çeşitliliğinin Türk mutfağının zenginliğine katkıları ile Türk misafirperverliğinin mutfak kültürüne yansımaları vurgulanacak. Türk mutfağında sadece yemeklerin değil aynı zamanda kültürün, geleneğin ve duygudaşlığın da paylaşıldığı yerli ve yabancı konukların dikkatine sunulacak. Türkiye’nin farklı bölgelerinin zengin mutfak kültürü ve özgün nitelikleri konuklarla paylaşılacak. Etkinlik kapsamında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu’nda hazırlanan sergi ve dijital deneyim alanlarında Türkiye’nin Ege’den Doğu Anadolu’ya, Karadeniz’den İç Anadolu’ya kadar farklı coğrafi bölgelerinin sahip olduğu doğal ve kültürel miras ile tarımsal çeşitlilik beş duyuya hitap edecek şekilde sunulacak. Ayrıca Türkiye’nin tüm bölgelerinin mutfak zenginliği ve sofra kültürleri hakkında bilgi verilecek, çeşitli bölgelere ait mutfak araç gereçleri, el emeği dokuma işleri ve sofra sunumları görülebilecek. Ait oldukları yörede kültür, turizm ve ekonomi gibi pek çok alana etki ederek katma değer oluşturan coğrafi işaretli ürünler tanıtılacak. Kurulacak dijital ekranlarda Türk mutfağının hikâyesi, tarihi gelişimi ve bölgelerin kendine has dokuları izlenebilecek. 1 ay boyunca ziyaret edilebilecek sergide Türk mutfağının sahip olduğu zengin yiyecek ve içecek çeşitliliği, hazırlanma ve tüketme aşamalarındaki birlikte üretme kültürü, toplumsal dayanışma, kaynaşma ve paylaşma dinamikleri öne çıkarılacak.