ASAYİŞ - 06 Ocak 2012 Cuma 11:13

VAHŞETE MÜEBBET YARGITAY`DAN DÖNDÜ

A
A
A
VAHŞETE MÜEBBET YARGITAY`DAN DÖNDÜ

Antalya’da, fidye için kaçırdığı dayısının on bir yaşındaki oğlu Ural Giray Çelikcan’ı 23 Aralık 2008 tarihinde elektrikli testere ile öldürdükten sonra cesedini sobada yaktığı gerekçesi ile müebbet hapis cezasına çarptırılan Beşir Anıl Höyük ile ilgili karar Yargıtay’dan döndü.
Baba Yusuf Ziya Çelikcan, oğlu Ural Giray Çelikcan için açtığı Facebook’ta kararın bozulduğu haberini verdi. Çelikcan, bozma kararı ile ilgili şöyle yazdı: "Üç ay öncesinden ve kesintisiz olarak planlanan bir vahşet olayında, üç yıl sabırla, Ural’a yakışır şekilde, en başından suçlunun tespitinde olmak üzere adalete yardımcı olduk ve adalet bekledik. Kamu yararı yok diye medya taleplerini geri çevirdik. Sonunda, Allah sabrımızı deniyor diye düşünürken; günü gününe ayarlanmış gibi üç yılın tam sonunda
karar Yargıtay’dan döndü. Bir sayın doktorun, cani suçüstü yakalandığında Akıl Hastanesi’ne sevk kararı ile daha sonra yerel mahkemenin Adli Tıp’a sevkiyle alınan ’cezai ehliyeti vardır’ heyet raporu arasında çelişki varmış. İki rapor değil. Bir sevk kararı ve bir Heyet Raporu. Sonuç: Aynı heyete tekrar başvurulacak. Biz Ural’ın ailesi olarak aynı raporun tekrar geleceğine eminiz."
TESTEREYLE PARÇALAYIP SOBADA YAKTI
Olay, 25 Aralık 2008’de Antalya’da meydana geldi. Fidye istemek amacıyla dayısının oğlu Uray Giray Çelikcan’ı (11) evlerinin önünde okul servisinden indikten sonra kendi otomobiline bindiren Beşir Anıl Höyük (29), Kepez İlçesine götürdüğü çocuğu yol kenarında tabancayla kafasına tek el ateş ederek öldürdü. Ardından otomobile koyarak Duacı köyündeki bağ evine götürdüğü cesedi elektrikli testere ile parçalayan Höyük, çocuğun babasını arayarak, tanımadığı bazı kişilerin fidye için kendisini ve çocuğu
kaçırdıklarını söyledi. Babanın ihbarı üzerine harekete geçen güvenlik güçleri, Höyük’ü çocuğun cesedinin parçalarını sobada yakmaya çalışırken yakaladı.
Savcılıkta ifade veren Höyük, çocuğu öldürmesinin özel bir nedeni olmadığını belirterek şöyle konuştu: "Giray’ı otomobile bindirip Duacı köyünde kiraladığım eve doğru yola çıktım. Yolda bana nereye gittiğimizle ilgili çok soru sordu. Huzursuz oldum ve otomobilden indirip sakin bir köşeye götürerek kafasına 1 el ateş ettim. Giray orada öldü. Cesedi otomobile taşıyıp, eve götürerek evin iç kısmındaki tuvalete koydum. Aynı gece kollarını, bacaklarını ve kafasını elektrikli testere ile kestim. Bir gün sonra
bir kısmını sobada yaktım. Çok bunalmıştım, birilerine böyle bir şey yapmak istiyordum. Giray’ı seçmenin özel bir nedeni yoktu. Beni tanıdığı için, benimle geleceğini düşündüm. Olayın ardından intihar edecektim ama yakalandım" Zanlı, ifade verirken savcının odasındaki pencereden atlamak istemiş ancak görevlilerce engellenmişti.
Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle yargılanmasına başlanılan Höyük, bugüne kadar yapılan duruşmaların hiçbirinde konuşmadı. Mahkeme heyetinin tüm sorularını yanıtsız bırakan Höyük’ün, akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespiti için Adli Tıp Kurumu’ndan rapor istendi. Adli Tıp Kurumu’nun hazırladığı raporda Höyük’ün, işlediği suçun anlam ve sonuçlarını idrak edebilecek düzeyde ve cezai sorumluluğunun tam olduğu belirtildi.
YAKINLARI KARARI ALKIŞLADI
Son kez hakim karşısına çıkan Höyük, yine konuşmadı. Mahkeme heyeti, Beşir Anıl Höyük’e, cinayetten ağırlaştırılmış ömür boyu, yağmadan iki yıl ve hürriyeti tahdit uçundan da 12 yıl hapis cezası verilmesine hükmetti. Mahkeme salonunda bulunan ölen çocuğun anne babası ve yakınları kararı alkışladı. Acılı anne Sedef Çelikcan, "Elbette hiçbir ceza acımızı dindirmeyecek, oğlumuzu geri getirmeyecek. Ancak, bu cezayla oğlumun ruhu huzura kavuşacak. Adalete hep güvenmiştik. Caninin hak ettiği cezayı alması tek
tesellimiz oldu" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Göztepe taraftarları ile iş yeri çalışanları arasındaki kavgada 6 gözaltı İzmir’de, Göztepe taraftarlarından kaçarak iş yerlerine sığınan kişiyi kalabalık taraftar grubuna vermeyen iş yeri çalışanları ile taraftarlar arasında çıkan kavgada 6 şüpheli gözaltına alındı. Cep telefonu kamerasıyla da görüntülenen kavgada olaya karışan diğer şüphelileri yakalama çalışması başlatıldı. 1 Lig’in 32. haftasında Göztepe evinde karşılaştığı Gençlerbirliği’ni 2-0’lık skorla mağlup ederek, Eyüpspor’un ardındın Süper Lig’e çıkan ikinci takım olmuştu. Maçın bitiminden itibaren binlerce taraftar takımlarının bir üst lige çıkışını doyasıya kutlarken, akşam saatlerinde Konak Güzelyalı Mahallesi’nde kavgalar yaşandı. İddiaya göre, dün, kalabalık Göztepe taraftarının kovaladığı kimliği öğrenilemeyen bir genç, Mithatpaşa Caddesi’nde bulunan bir iş yerine sığındı. Bunun üzerine iş yeri çalışanları da içeri girerek genci darp etmek isteyen taraftarlara engel oldu. Bir süre aralarında sözlü tartışma yaşanan taraftarlar ile iş yeri çalışanları arasından bir anda kavga çıktı. Kavga anı cep telefonu kamerasına yansımıştı İş yeri çalışanları ile kalabalık Göztepe taraftarları arasında çıkan kavga, anbean cep telefonu ile görüntülendi. Görüntülerde; iş yeri çalışanları ile taraftarlar arasında sözlü tartışmanın ardından kavga çıktığı ve taraftarlar ile iş yeri çalışanlarının birbirlerine sandalye fırlattıkları, bu esnada kavganın arasına motosikletiyle dalıp bir kişiye çarpan iş yeri sahibinin ise kaskıyla çarptığı kişiye vurduğu anlar ile o esnada iş yerini önündeki masada bulunan müşterilerden küçük bir kızla yanındaki kadının kavganın ortasında kaldığı yer almıştı. Yine aynı caddede, taraftarların kendi aralarında yaptıkları bir başka kavga ve kavga esnasında kabalalık bir grubun yere düşürdükleri şahsa tekmeler attığı anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülenmişti. 6 kişi gözaltına alındı Öte yandan, motosikletiyle gelerek kavgaya dahil olan iş yeri sahibinin başından yaralandığı olayla ilgili 6 şüphelinin gözaltına alındığı ve kavgaya karışan diğer şahısları tespit etme ve yakalama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.