GENEL - 05 Haziran 2020 Cuma 12:42

Antalya’ya hayırseverden Özel Eğitim Mesleki Eğitim Okulu

A
A
A
Antalya’ya hayırseverden Özel Eğitim Mesleki Eğitim Okulu

Vali Münir Karaloğlu hayırsever Hacı Cennet Çetin ile 16 derslikli Özel Eğitim Mesleki Eğitim Okulu için Protokol imzaladı.

Vali Münir Karaloğlu hayırsever Hacı Cennet Çetin ile 16 derslikli Özel Eğitim Mesleki Eğitim Okulu için Protokol imzaladı.


Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nun çağrısına kulak veren Antalyalı hayırseverler eğitime katkı sunmaya devam ediyor. Vali Karaloğlu hayırsever Hacı Cennet Çetin ile Döşemealtı ilçesi, Çıplaklı Mahallesinde 16 derslikli Özel Eğitim Mesleki Eğitim Okulu için Protokol imzaladı. Antalya Valiliği’nde düzenlenen protokol törenine Vali Münir Karaloğlu, Döşemealtı Kaymakamı Cengiz Cantürk, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan ve hayırsever Hacı Cennet Çetin, oğulları Erdoğan Çetin ile Hasan Çetin de katıldı.


Döşemealtı İlçesi, Çıplaklı mahallesine yapılacak 16 derslikli Özel Eğitim Merkezine “Hacı Cennet Çetin Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi” ismi verilecek. Özel Eğitim Merkezi tamamlandığında, bölgede özel eğitim için önemli bir katkı olacağını belirten Vali Karaloğlu, “Özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklarımızın yeteneklerini keşfederek ve onlara iletişim becerileri kazandırarak topluma kazandırmanın gayreti içerisindeyiz. Bu noktada protokolünü imzalayacağımız Özel Eğitim Merkezimizin şehrimize ve özel çocuklarımıza hayırlar getirmesini, nice güzel çocuğumuzun yetişmesine vesile olmasını diliyorum. İnşallah en kısa sürede okulumuzu tamamlayarak eğitim öğretime hazır hale getireceğiz” dedi.


Hayırsever Hacı Cennet Çetin’e teşekkür eden Vali Münir Karaloğlu, hayırseverin yaptığı hayırların kabul olmasını diledi. Okul Protokolü’nün imzalanmasının ardından Vali Münir Karaloğlu, hayırsever Hacı Cennet Çetin ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne gastronomi ödülü Bursa Büyükşehir Belediyesi, şehrin sahip olduğu zengin mutfak kültürünü turizme kazandırmak amacıyla yaptığı çalışmalar dolayısıyla Gastro Bursa Dergisi tarafından ödüle layık görüldü. Osmanlı saray mutfağının doğduğu şehir olan ve günümüz gastronomi lezzetlerinin önemli duraklarından olan Bursa’nın tescilli lezzetlerini dünyaya duyurmak amacıyla önemli çalışmalara imza atan Bursa Büyükşehir Belediyesi, sektörün bileşenlerine desteklerini de sürdürüyor. Gastro Bursa Dergisi tarafından düzenlenen ‘Dergiye Değer Katanlar’ töreninde, Bursa Büyükşehir Belediyesi de ödüle layık görüldü. Şehir yöneticileri, kamu kurumlarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gastronomi turizmi bileşenleri ve sosyal medya fenomenlerinin katıldığı geceye, Büyükşehir Belediyesi adına Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız katıldı. Genel Sekreter Yardımcısı Yıldız, ödülünü Gastro Bursa Dergisi Genel Yayın Yönetmeni İhsan Önder Uçar’ın elinden aldı. “Marmara’da ilk sıradayız” Bursa’nın, Türkiye’nin köklü tarihini ve kültürel zenginliğini en iyi şekilde temsil eden şehirlerden biri olduğunu söyleyen Mehmet Yıldız, “Şehrimizin lezzetli yemekleri, tarih boyunca yaşanan göçler ve kültürel etkileşimlerle birleşerek benzersiz bir çeşitliliğe dönüşmüştür. Bursa kebabı, İnegöl köfte, Mustafakemalpaşa tatlısı, pideli köfte, cevizli lokum, tahinli pide, cendere baklavası, Bağdat hurma tatlısı ve kestane şekeri Bursa ile anılan lezzetlerden bazıları. Şehrimizde coğrafi işaretle tescil edilmiş 30 farklı kategoride ürün ve yemek bulunması, Bursa’mızın tarım ve gıda alanındaki zenginliğini ve kalitesini de gözler önüne sermektedir. Bir lokmanın içinde binlerce yılın hikâyesi gizlidir. Sahip olduğumuz coğrafi işaret sayısıyla Marmara Bölgesi’nde ilk sırada yer alıyoruz. Şehrin marka değerini yukarılara taşıyan çalışmalarımızı Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak devam ettireceğiz. Bursa’yı dünyanın önemli gastronomi merkezlerinden birisi hâline getirmek istiyoruz” dedi. Gastro Bursa Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve Araştırmacı-Yazar İhsan Önder Uçar ise, gastronomi turizmiyle ilgili bütün birleşenleri bir araya getirmek ve Bursa’daki gastronomi turizminin sıkıntılarının konuşulması amacıyla dergiyi kaleme aldıklarını ifade etti. Bursa mutfağının çok zengin olduğunu dile getiren Uçar, dergiyle Bursa gastronomisine ve gastronomi turizmine değer katmak istediklerini belirtti.