YEREL HABERLER - 07 Ocak 2012 Cumartesi 19:11

AKTOB GENEL KURULU

A
A
A
AKTOB GENEL KURULU

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Genel Kurulu’nda Sururi Çorabatır, yeniden başkan seçildi.
Delphin Diva Otel’de gerçekleştirilen AKTOB Genel Kurulu’na AKTOB üyesi turizmciler katıldı. AKTOB Başkanı Sururi Çorabatır’ın açılış konuşması ile başlayan kurulda Çorabatır, turizmde gelinen nokta hakkında bilgi verdi. Avrupa’da yaşanan kriz hakkında konuşan Çorabatır, verimli çalışma ve takım oyununu iyi oynayarak 2012’de sektörün iyi bir sezon geçirileceğini umduğunu söyledi.
Turizmde büyük başarılara imza atıldığını kaydeden Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel de, medeni ve cesur yarışta başarılar dilediğini belirtti.
Konuşmaların ardından Divan Başkanı seçildi. Divana Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık başkanlık yaptı. Divanın katipleri ise Fikret Demirtürk, Erkan Yağcı, Hakan Kara ve Ceren Akçelik oldu.
Faaliyet ve denetim raporunun okunmasından sonra kürsüye çıkan Tolga Cömertoğlu ise, sözlerine ’tarihinde ilk defa çift liste ile seçime giden AKTOB Genel Kurulu’na hoş geldiniz’ diyerek başladı. 25 senedir kimsenin göstermediği cesareti gösterdiğini ve iki liste ile seçime gidildiğini, bu nedenle tepki aldığını dile getiren Cömertoğlu, amacının AKTOB’a taze kan katmak olduğunu söyledi. Heyecanlı ve duygusal konuşmasıyla dikkat çeken Cömertoğlu, ailesinden bahsederken gözyaşlarını tutamadı.
Eski TÜROFED Başkanı Ahmet Barut, Sururi Çorabatır ve Osman Ayık’a konuşmasında ayrı ayrı hitap eden Cömertoğlu şunları söyledi:
"Sevgili Ahmet Barut ağabeyim; her ne kadar karşı tarafta kardeşlerini savunduysan da bana ağabeylik yaptın. Bir seçim için sana dargın kalabilir miyim? Sevgili Osman ağabeyim; sen TUROFED’de başkansın. Osman Ayık dendiği zaman bizim kulağımıza Antalya gelir. Sen boyundan büyüklere boyunun ölçüsünü veren Anadolu delikanlısı abim. Bana verdiğin nasihatleri bu seçimde Sururi ağabeyime destek oldun diye unutur muyum? Sevgili Sururi ağabeyim, dört senedir bu yönetimde birbirimize en yakın bizdik. Seçimde karşı
karşıya geldik diye zaten küsmedik. Bana ’aferim Tolga, hiç olmazsa sinerjimiz geldi, yeniden beraber olsaydık iyi olurdu ama seçim de bir demokrasi getirdi’ diyen sensin. Bunu asla unutmayacağım."
"TECRÜBEYE SAYGI" VURGUSU
Cömertoğlu’nun ardından kürsüye çıkan Sururi Çorabatır ise, sakin tavırlarıyla dikkat çekti. Cömertoğlu ile birlikte dört sene boyunca ağabey kardeş ilişkisi içinde çalıştıklarını dile getiren Çorabatır, başkanlığa şahsi menfaatleri için gelmediklerini söyledi. Görev verildiğinde yapmayı da çekilmeyi de bildiklerini dile getiren Çorabatır, "Biz bu koltuklarda şahsi menfaat beklemek için, bizler ve benden önceki arkadaşlar şahsi menfaatler için gelmedik" dedi. Kan değişimine ve yüz değişimine kendisinin
de karşı çıkmadığını kaydeden Çorabatır, "Fakat tecrübeye ve birikime de herkes saygı gösterecek. Bu bilgi ve birikim ve tecrübe ile biz bu işe talip oluyoruz. Bu bilgi deneyim ve tecrübeyi Antalya adına yukarıya taşımak için bizler aday oluyoruz. Buradaki gönül birlikteliğidir arkadaşlar. Bu mirası bana sevgili Ali Berberoğlu ağabeyim, Osman ve Ahmet ağabeyim bıraktı. Biz bu ahlakı böyle gördük. Kan değişikliği diyorum ama içerideki tecrübeli ağabeylerimize ve dışarıdaki tecrübeli ağabeylerimizin bugüne
kadar gösterdikleri davranışın saygı gösterilerek örnek alınması gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.
"SİYASETİ KARIŞTIRMADIM"
Hiçbir zaman aday olduğu partinin bayrağını eline almadığını, partinin hiçbir toplantısına katılmadığını kaydeden Çorabatır, aday adayı olduktan sonra istifasını vermesine karşın, yönetim kurulunun sektörü ve derneği mahcup edecek hiçbir girişimde bulunmadığından dolayı istifasını kabul etmediklerini açıkladı. Cömertoğlu’nun muhalefetten ve siyasi çevreye yakın kişilerden yönetim kurulu oluşturduk lafına da katılmadığını kaydeden Çorabatır, "Böyle bir şey yok arkadaşlar, biz siyasi kuruluş değiliz. Biz
yönetim kurulu oluştururken buraya, sizin huzurunuzda söylüyorum, buraya siyaseti karıştırmak isteyen, ben olayım olmayayım, ben de bu sektörün temsilcisiyim, bizim de otellerimiz var, kim siyaseti karıştırmaya kalkarsa veya bunu menfaati için kullanmaya kalkarsa herkesten önce ben çıkar, Tolga’dan önce ben çıkar konuşurum" dedi.
Konuşmaların ardından seçime gidildi. 368 kişinin oy kullandığı seçimlerde Çorabatır 253, Cömertoğlu ise 115 oy aldı. Yarışın galibi Sururi Çorabatır ve ekibi oldu.
AKTOB’un yeni Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu:
"Sururi Çorabatır, Yusuf Hacısüleyman, Cenk Halil Bayaz, Yaşar Sunal, Erkan Yağcı, Ece Tonbul Kilit, Yeliz Gül Ege, Bekir Akkaş, Mehmet Hakan Süral, Erdal Tontu, Hikmet Arabacı, Metin Peltek, Kaan Kaşif Kavaloğlu, Bilal Aydın, Aslı Bayar Ulukapı."
Denetim Kurulu Asil Üyeleri ise Ali Güneş, Fikret Demirtürk ve Uğur Yiğit oldu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Güven Park yenileniyor Mersin’in merkez ilçe Yenişehir Belediyesi tarafından Güvenevler Mahallesi’nde bulunan Güven Parkı’nda sürdürülen yenileme çalışmalarında sona gelindi. Toplamda 2 bin metrekarelik alana sahip olan Güven Parkı, Yenişehir Belediyesi tarafından kapsamlı bir yenileme sürecine tabi tutuldu. Çalışmalar kapsamında parkın yer döşemeleri, spor aletleri ve diğer tüm donatıları yenilendi. Yeniden düzenlenen park, modern donatılarıyla vatandaşların hizmetine sunulacak. Yenişehir Belediyesi, park içinde inşa edilecek olan Emekli Evi ile emeklilerin sosyal aktivitelerde bulunabileceği, dinlenip vakit geçirebileceği bir alan da oluşturacak. Yenişehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri çalışmalarını hız kesmeden sürdürerek parkın kısa sürede tamamlanması için yoğun çaba sarf ediyor. Parkta çocuklar için oyun alanları, spor yapmak isteyenler için modern spor aletleri ve yürüyüş yolları da yer alacak. “Vatandaşlarımızın parkın yeni yüzünü çok sevecek” Parktaki çalışmaları yerinde inceleyen Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Güven Parkı’ndaki yenileme çalışmaları ile vatandaşlarımızın daha modern ve kullanışlı bir alanda vakit geçirmelerini sağlamayı hedefliyoruz. Bir kent, sadece binalar ve yollarla değil, aynı zamanda insanların sosyal, kültürel ve fiziksel ihtiyaçlarını karşılayacak alanlarla da güzelleşir ve anlam kazanır. Güven Parkı, işte bu anlamda Yenişehir ilçemizin kalbinde yer alan, vatandaşlarımızın nefes alabildiği, dinlenebildiği ve sosyalleşebildiği önemli bir yaşam alanı. Güven Park’ı yenilerken, modern donatılarıyla her yaştan vatandaşımızın ihtiyaçlarını karşılayacak bir mekân oluşturmayı hedefledik. Vatandaşlarımız parkın yeni yüzünü çok sevecek. Burada inşa edeceğimiz Emekli Evi projesi ise yaş almış vatandaşlarımızın sosyal yaşamlarını zenginleştirmek için önemli bir adım olacak. Parkımız tüm vatandaşlarımıza şimdiden hayırlı olsun” dedi.
Bilecik Bilecik, 9 bin yıl öncesine ve Batı Anadolu’nun en eski yerleşim yeri unvanına sahip Bilecik İl Kültür ve Turizm Müdürü Serkan Bircan, Müzeler Günü dolayısıyla kutlama mesajında, "Bahçelievler Neolitik kazı çalışmalarında bizleri 9 bin yıl öncesine ve Batı Anadolu’nun en eski yerleşim yeri unvanını almamıza bunun yanında İnhisar’da Gedikkaya İn Mağarası kazı çalışmalarında ise günümüzden 16 bin 500’lü yıllara uzanan zengin bir tarih geçişinin olduğu aşikârdır" dedi. Bilecik İl Kültür ve Turizm Müdürü Serkan Bircan, Müzeler Günü’nü kutlayarak, "Dünya kültür mirasının korunması ve müzeciliğin tanıtılması amacıyla ICOM (Uluslararası Müzeler Birliği) tarafından tüm dünyada her yıl 18 Mayıs Müzeler Günü olarak kutlanmakta olup, buna bağlı olarak farklı etkinlikler ile Müzeler Günü kutlanmaktadır. Bu yıl Milletlerarası Müzeler Konseyi (ICOM) ana tema olarak ‘Müzelerde Eğitim ve Araştırma’ belirlenmiştir. Eskiden müzelerimiz içinde bulundurduğu esere teşhir-tanzim ve depoculuk yapmaktaydı. Dünyada ve ülkemizde her alanda olduğu gibi müzecilik alanında da baş döndürücü gelişmeler yaşanmaktadır. En önemli değişme de artık müzelerimiz halkın eğitimi ulusal ve uluslararası konferansların, seminerlerin yapıldığı çeşitli sosyal ve kültürel faaliyetlerin düzenlendiği sergilerin açıldığı, bilimsel kazı ve yayınların yapıldığı toplumumuza yön veren eğitim ve kültür merkezleri haline gelmiştir" dedi. "Günümüzden 16 bin 500’lü yıllara uzanan zengin bir tarih geçişinin olduğu aşikârdır" İl Müdürü Bircan açıklamasının devamında, "İlimiz tarihi zenginliği zengin kültürel mirası ve birçok medeniyete ev sahipliği yapan kadim bir şeyi olmasından dolayı önemli bir konum ve stratejik durumdadır. Yapılan kazılarda ortaya çıkan buluntular ve akademik bilimsel çalışmalar doğrultusunda yakın zamanda milattan önce 3000’li yıllara dayanan uzanan bir tarihe geçmişinin bilinirliliği varken son yapılan bilimsel ve arkeolojik kazı çalışmalarında şehrimizin tarihi Bahçelievler Neolitik kazı çalışmalarında bizleri 9 bin yıl öncesine ve Batı Anadolu’nun en eski yerleşim yeri unvanını almamıza bunun yanında İnhisar’da Gedikkaya İn Mağarası kazı çalışmalarında ise günümüzden 16 bin 500’lü yıllara uzanan zengin bir tarih geçişinin olduğu aşikârdır. Dirilişin, kuruluşun ve kurtuluşun şehri olarak tanımladığımız gazi şehir Bilecik’te şu an Kültür ve Turizm Bakanlığımıza bağlı Söğüt ve Bilecik Müze Müdürlüğü bununla birlikte Bozüyük Belediyesi ve Bilecik Belediyesi’ne ait 2 önemli şehir müzemiz hizmet vermektedir" ifadelerine yer verdi.