YEREL HABERLER - 10 Ocak 2012 Salı 15:01

TRAFİK DÜZENLEMESİ UYARISI

A
A
A
TRAFİK DÜZENLEMESİ UYARISI

Antalya Büyükşehir Belediyesi, İsmet İnönü Kentsel Yaşam Alanı’ndaki inşaat kapsamında Cengiz Toytunç Caddesi’nin, Fahrettin Altay Caddesi ile 413. Sokak arasındaki bölüm, 13 Ocak’ta trafiğe kapatacak. Çalışma kapsamında trafik düzenlemesi yapıldı. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, sürücüleri uyardı.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nde (UKOME) oybirliğiyle alınan karara göre, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’nın İsmet İnönü Kentsel Yaşam Alanı’ndaki katlı otopark ve yeni bir kent meydanı oluşturma projesi kapsamındaki inşaat çalışmaları nedeniyle Şehit Binbaşı Cengiz Toytunç Caddesi’nin, Fahrettin Altay Caddesi ile 413. Sokak arasındaki bölümü araç trafiğine kapatılacak. 13 Ocak Cuma günü başlayacak çalışmaların, 12 Şubat Pazar günü bitirilmesi hedefleniyor. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, yeni trafik düzenlemesi nedeniyle oluşturulan alternatif güzergaha uyulması konusunda sürücü ve yayaları uyardı.
ALTERNATİF GÜZERGAHLAR
Belirtilen tarih aralığında, yıkılan Kız Meslek Lisesi güneyinde bulunan Ali Çetinkaya Caddesi’nin 413. Sokak ile Fahrettin Altay Caddesi arasındaki raylı sistem hattının kuzeyinde bulunan kaldırımın geçici olarak yaya trafiğine kapatılarak tek şeritli olarak doğu istikametinde çalışacak şekilde taşıt yolu olarak düzenlenecek. Yayaları karşı kaldırıma yönlendirmek amacıyla gerekli bilgi ve yön tabelaları belirtilen güzergahlara konulacak. Raylı sistem hattına araçların geçişini önleyecek şekilde fiziki engeller konulacak. Fahrettin Altay Caddesi kesişiminde, araçların sağa ve sola dönüşlerini sağlayacak düzenleme yapılacak ve caddenin, Şehit Binbaşı Cengiz Toytunç Caddesi ile Ali Çetinkaya Caddesi arasındaki bölünmüş yolun güney istikametinde çalışan kısmı, kuzey istikametinde çalıştırılacak.
2000 PLAZA’DAN CEBESOY’A DÖNÜŞ
Doğu Garajı Kavşağı’nda Cebesoy Caddesi istikametine gidecek araçların raylı sistem araçları geçişinde durdurulmasını sağlamak amacıyla görevli bulundurulacak. Arık Caddesi yönünden gelen araçlar, 2000 Plaza Kavşağı’ndan Recep Peker Caddesi’ni kullanarak, Cebesoy Caddesi’ne yönlendirilecek. 2000 Plaza Kavşağı’ndan, Hüsnü Karakaş Caddesi girişinin tek şerit araç geçişi olacak şekilde kapatılacak. Hüsnü Karakaş Caddesi’nin Merkez Bankası güneyinde bulunan 1252 Sokak kısmından araçların kuzey istikametine geçişleri yasaklanacak.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Urla Enginar Festivali için geri sayım başladı İzmir’de 3-4-5 Mayıs tarihlerinde 10’uncu kez düzenlenecek Uluslararası Urla Enginar Festivali için hazırlıklar sürüyor. Birbirinden güzel enginar lezzetlerine Urla’nın kadim mutfak kültürünün eşlik edeceği, atölyeler, söyleşiler, konserler ve özel etkinliklerle zenginleşecek festivalde sevilen grup Yeni Türkü de sahne alacak. Bir yandan tarım üreticisini desteklerken bir yandan da yerel lezzetleri dünyaya tanıtarak İzmir turizmine katkı sağlamayı hedefleyen Uluslararası Urla Enginar Festivali, “Enginar tüm kalbiyle sizi çağırıyor” davetiyle başladığı yolculukta 3 Mayıs Cuma günü 10’uncu kez dünyaya kapılarını açıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Urla Belediyesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Urla Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Urla Ziraat Odası ve Urla Kent Konseyi paydaşlığında hazırlıkların tüm hızıyla sürdüğü uluslararası festival, cuma günü kortej yürüyüşü ile başlayacak. Birbirinden güzel enginar lezzetlerine yöresel yemeklerin eşlik edeceği, atölyeler, söyleşiler, konserler ve özel etkinliklerle zenginleşecek festivalin ikinci gününde sevilen grup Yeni Türkü de sahne alacak. Urla’nın kadim mutfak kültürüne hakim kadınların Doğal Sofra Urla Derneği çatısı altında günler öncesinden hazırlıklarına başladığı sağlıklı ve doğal yiyeceklerin yanı sıra, festival alanında takıdan giysiye dekoratif ürünlerden hediyelik eşyaya el emeği, göz nuru ürünler de stantlarda ziyaretçilerle buluşacak. Coğrafi işaret ile koruma altında Urla Yarımadası, üretim alanı ve miktarı ile en çok İzmir’de yetiştirilen sakız enginarının merkezi konumunda. Aslında henüz açmamış bir çiçek tomurcuğu olan enginar, taze olduğu dönemde çiçek sapının öz kısmının çiçek tablası ile birlikte tüketildiği potasyumca zengin bir sebze. Yerel coğrafi işaret ile koruma altında olan sakız enginarı, aynı zamanda mor çiçekleriyle de güzellik saçan çok yıllık bir bitki. Bu yıl don yemediği için daha da lezzetli olması beklenen sakız enginarını tarladan tezgaha taşıyan Urlalı üreticiler ise İzmirlileri tüm kalbiyle festivale çağırıyor. İlk gün ‘gurur’ korteji 3 Mayıs Cuma günü sabah saatlerinde stantlar kurulurken festival açılışı ise saat 16.00’da kortej yürüyüşü ile başlayacak. Traktörleri ve üretim araçlarıyla hasatlarının gururunu taşıyan üreticilerin, etkinliklere katılacak eğlenceli grupların yer alacağı kortej ve açılış konuşmalarının ardından gösterilerle renklenecek festival, ilk gününde “Vourla” kitap söyleşisi ve Merve Taktakoğlu’nun solist olduğu İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası Konseri ile devam edecek.