GENEL - 11 Ocak 2012 Çarşamba 10:26

YILDIRIM 8 KÜÇÜKBAŞ HAYVANI TELEF ETTİ

A
A
A
YILDIRIM 8 KÜÇÜKBAŞ HAYVANI TELEF ETTİ

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde son 4 günde metrekareye 92 kilogram yağış düşerken, düşen yıldırım sonucu 8 küçükbaş hayvan telef oldu, bir caminin minaresi de hasar gördü.
Gazipaşa’nın Çığlık köyünde 35 küçükbaş hayvanını kayalık bir alanda barındıran Fatih Gökpınar’ın bulunduğu bölgeye sabah saatlerinde yıldırım düştü. 8 küçükbaş hayvan telef olurken, olay yerine gelen Gazipaşa Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri 4 bin TL’lik zarar olduğunu belirledi. Aşırı yağışlar nedeniyle Küçüklü-Gökçeler köy yolunda da heyelan meydana geldi. Köy yolunu kapatan taş ve toprak yığınları, bölgede bulunan kum ve taş ocağını da olumsuz etkiledi. Taş ocağının üzerine yıkılan taş
ve toprak nedeniyle şantiyede işler durdu. Heyelanda can kaybı ve yaralanma meydana gelmemesi ise sevindirdi. Çobanlar köyünde ise Çobanlar Camii’nin minaresine yıldırım düştü. Yıldırımın etkisiyle minareden beton parçaları düştü, caminin camları kırıldı ve ses sisteminde arıza meydana geldi.
Gazipaşa Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, ilçeyi etkisi altına alan kuvvetli yağış ve fırtınanın perşembe ve cuma günü etkisini kaybedeceğini ancak hafta sonundan itibaren yağışın yeniden etkili olacağını bildirdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir