EKONOMİ - 11 Ocak 2012 Çarşamba 14:27

WALL STREET INSTITUTE ARTIK ANTALYA`DA

A
A
A
WALL STREET INSTITUTE ARTIK ANTALYA`DA

Dünyanın en büyük dil okulu Wall Street İnstitute (WSI), 14. merkezini Antalya’da açtı.
Faaliyetine 1972 yılında başlayan dünyanın en büyük dil okulu Wall Street İnstitute, Antalya’da da dil eğitimi verecek. Antalya’da açılması planlanan dil okulunun tanıtım toplantısı The Marmara Otel’de yapıldı. Wall Street İnstitute Yönetim Kurulu Başkanı Dündar Uçar, toplam 17 seviyede İngilizce eğitimi verdiklerini belirterek, İngilizce’nin artık tüm dünya ülkeleri için önemli bir dil olduğunu ve dünyanın 600 milyon insanının ana dilinin İngilizce olduğunu, 1,5 milyar insanın ise İngilizce’yi ikinci
dil olarak kullandığını vurguladı. Uçar, "Biz ’Blended Method’ ile yüzde 100 öğretme garantisi veriyoruz. Almanca ve Fransızca artık küme düştü. Her yerde İngilizce kullanılıyor" dedi.
Son dönem öğrencilerinin büyük çoğunluğunun ihracatçılar başta olmak üzere iş dünyası temsilcilerinden oluştuğunu söyleyen Dündar, "7 milyar olan dünya nüfusunun 3 milyarı İngilizce konuşuyor. 1 milyar insan bu dili öğrenmeye çalışıyor" diye konuştu.
AB üyesi ülkelerde de artık İngilizce konuşulduğunu anlatan Dündar, "Türkiye ’de İngilizce’nin adı var, kendi yok. Vakit geçirmeden İngilizce öğrenmemiz gerekiyor" dedi. İngilizce öğrenmek için yurt dışına gitmeye gerek kalmadığını belirten Dündar, dil öğrenmek için ABD’ye giden öğrencilerin yüzde 8’ini Türklerin oluşturduğunu kaydetti. Dündar sözlerine şöyle devam etti:
"Bunların büyük çoğunluğu orada tekrar dil eğitimi alıyor. Hem maliyeti çok yüksek hem de hayatınızdan bir sene veriyorsunuz. Bizim uyguladığımız metotla buna ihtiyaç kalmaz. Bize üniversite öğrencisi dışında gelenlerin yüzde 85-90’ı çalışma hayatından geliyor. Profesör, iş sahibi, genel müdür, turizmci ve ihracat sektöründen çok gelen var. Türkiye’nin ihracatı arttıkça İngilizce ihtiyaç haline geldi."
27 ülke ve 450 merkezde her yıl 200 bine yakın öğrenciye hizmet veren Wall Street İnstitute, Türkiye’de 2001 yılında kuruldu. Wall Street İnstitute, 7 ilde 14 merkezde dil eğitimi veriyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Bitki özlerinden ekmekte küflenmeyi geciktirecek katkı maddesi ürettiler Zonguldak’ta 6. sınıf öğrencisi Ayşe Eslem Yangın, bitkilerin küflenme üzerindeki etkisine bakmak için çalıştığı projesiyle, TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda bölge birinciliği kazandı. Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı Bilim ve Sanat Merkezi 6. sınıf öğrencisi Ayşe Eslem Yangın, ekmeklerin daha geç küflenmesini sağlayacak doğal bir madde üretti. Danışman öğretmeni Burcu Atabey Özdemir ile birlikte çalışmaya başlayan Yangın, doğadaki bitkileri ve özelliklerini araştırdı. Yangın, çevresinden öğrendiği tüketilebilir bitkilerin özelliklerine yoğunlaşarak bitki özütleri elde etti. Bu özütleri kullanarak ekmekler hazırladı. Özütlerin bitkilerde küflenme süresi üzerindeki etkisini inceledi. Ot çayı özütünün küflenmeyi geciktirdiğini gözlemleyen Yangın, aynı özütleri kullanarak oluşturduğu biyobozunur ambalajlarında ekmeklerde aynı etkiyi gösterdiğini gözlemledi. Ayşe Eslem Yangın, projesiyle TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Ankara Bölge Finali’nde 1. olarak Türkiye Finali’ne katılmaya hak kazandı. Projesini gazetecilere anlatan Yangın, “Doğal gıda katkı maddeleriyle küflenmeyi önleyelim adlı proje yaptım. Bu projeyi yapmamın sebebi de bitkilerin küflenmeye olan ilgisine bakmak. Küflenme dünyanın bir sorunu olduğu için ben bu sorunu biraz da olsa engellemek istedim. Bazı bitkileri kullanarak bunların özlerini çıkartıp hem biyobozunur ambalaj hem de bunlardan ekmek yaptım. Bitki özütlerini soxhlet ekstraksiyon cihazında özütledim. Özütleme işlemi sonunda da özütleri kahverengi cam şişelere koyarak +4 derecede buzdolabında sakladım. Sonra bunlardan ekmek yaptım. Ekmekte sadece su yerine bitki özütlerini kullandım. Kullandığım bitkiler ot çayı, kuşburnu, ayva yaprağı, çakal eriği bu bitkilerin özütleriyle hazırlanan ekmekleri streç filme sararak her hafta boyunca ne kadar küflenip küflenmediğine baktık. Sonra bunları bir grafik haline getirdik. Ot çay özütü katkılı ekmek üç hafta boyunca küflenmeden dururken diğerleri küfleniyor. Ot çayı özütü katkılı ekmek dördüncü hafta başlarında küfleniyor. Ekmekleri desteklemek için biyobozunur gıda ambalajları yaptık. Biyobozunur gıda ambalajlarının içerisine gliserin, saf su, bitki özütü ve jelatin kattık. Bunları yaptıktan sonra kalıplara dökerek 24 saat boyunca oda koşullarında beklettik. Katkısız ekmekleri bunların içerisinde iki hafta boyunca beklettik. Ne kadar küflenip küflenmediğine baktık. Ot çayı özütü katkılı biyobozunur ambalajına sarılı ekmek dilimlerinde hiç küflenme olmuyorken katkısız biyobozunuru gıda ambalajına sarılı ekmek diliminde küflenme en fazla oluyor. Benim önerilerim ot bitkisinin kimyasal içeriği konusunda üst derece bilimsel araştırmalar yapılabilir. Küflenmeyi önleme mekanizması anlaşılabilir. Hem sadece ekmekte değil diğer gıdalar ve raf ömrünün arttırılıp arttırılmayacağına bakılabilir. Ben bu projem ile TÜBİTAK Ankara bölge birinciliğini elde ettim” dedi. Projesinin ekmek israfına da olumlu katkılarının olabileceğini sözlerine ekleyen Yangın, “İnsanlar ekmeği çok alıyor. Çok alınınca da yenmeden çöpe atılıyor. Ayrıca bu bitki özütlerini katarak ekmeğin ömrünü uzattıkça yenme süresini arttırıyor. Bu bitkileri ben amcamla yazın tarlaya çıktığımda topluyordum. Bu bitkilerden ot çayı bölgemize has bir bitkidir” ifadelerini kullandı.
İzmir Göztepe, Eyüpspor’u iki maçta da yendi Göztepe, Trendyol 1. Lig’in 33. haftasında Eyüpspor’u 3-0 yenerek bu sezon rakibini ikinci kez mağlup etti. Trendyol 1. Lig’de haftalar önce Süper Lig’e çıkmayı garantileyen Eyüpspor ile Göztepe, 33. hafta mücadelesinde karşı karşıya geldi. İstanbul ekibini 3-0 yenen sarı-kırmızılılar, bu sezon rakibini ikinci kez mağlup etti. Son maçlar öncesi liderlik şansını bulunduran İzmir temsilcisi, rakibinin son haftada kaybetmesi, kendisinin de yenmesi durumunda sezonu birinci sırada tamamlayacak. Eyüpspor karşılaşmasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Göztepe Teknik Direktörü Stanimir Stoilov, kendileri için iyi bir maç olduğunu ifade ederek, "11’e 11 olan bölümde de üstün olan taraf bizdik. Daha sonra 1-0 oldu ve ardından kırmızı kart geldi. Bu bölümden sonra Eyüpspor için işlerin zorlaştığını düşünüyorum. Şu an gerçekten çok mutluyum Çünkü maçtan önce oyuncularım çok ciddi bir şekilde antrenman yaptı. Aynı şekilde maçta da ciddi bir şekilde oynayıp, galip geldiler. Uzun kutlamalar yaptık. Ardından ise kısa bir hazırlanma sürecimiz oldu ama oyuncularım hem kutlama yapmayı hem de ciddi bir şekilde çalışmayı bildiklerini gösterdi. Bu durumdan ötürü büyük bir mutluluk duyuyorum. Eyüpspor’u tebrik ediyorum. Onlar da Süper Lig’e yükselmeyi hak etti. Eyüpspor çok iyi bir takım. Çok iyi hocaya sahip bir takım. Onlara da gelecek sezon için başarılar diliyorum" dedi..