YEREL HABERLER - 17 Ocak 2012 Salı 11:46

BAŞKAN EVCİLMEN ÇALIŞMALARI İNCELEDİ

A
A
A
BAŞKAN EVCİLMEN ÇALIŞMALARI İNCELEDİ

Falez 1 Parkı’nda yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, denize iniş merdivenleri ile ahşap platformun yanı sıra deniz suyundan iki şelale yapılacağını söyledi.
Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Falez 1’de yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Yer yer 60 metre yüksekliğe ulaşan 1. Derece Doğal Sit Alanı olan Falezleri tümüyle halkın kullanımına açmak üzere geride bırakılan yıllarda Falez Projesi’nin yaşama geçirildiğini belirten Başkan Evcilmen, “225 dönümlük projenin son bölümünde, yaklaşık 5 dönümlük bir alanda yeni bir düzenleme çalışması gerçekleştiriyoruz. Denize akan suların etkisiyle oluşan sarkıtlarda şelale yapıyoruz. İki ayrı noktaki sarkıtlarda oluşturulacak şelale bir noktada birleşip denize kavuşacak. Şelalelerde yer altı kaynak sularına zarar vermemek amacıyla deniz suyunu kullanacağız” dedi.
Alanda ayrıca son meclis kararı uyarınca denize iniş merdivenleri ile ahşap bir platform da yapılacağını kaydeden Başkan Evcilmen, “Yürüyüş yolları, seyir terasları, pergoleler ve ağaçlandırma çalışmaları ile Falezler’in bu bölümü kent yaşayanlarını kullanımına sunulacak” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir