- 14 Mayıs 2022 Cumartesi 17:27

Güzelleşmeye gitti, estetik mağduru oldu

A
A
A
Güzelleşmeye gitti, estetik mağduru oldu

Antalya’da geçirdiği estetik operasyonu sonrası vücudunun çeşitli yerlerinin zarar gördüğünü iddia eden Çilem Kılıç, "Sadece moralim düzelsin diye birkaç güzel dokunuş istedim.

Antalya’da geçirdiği estetik operasyonu sonrası vücudunun çeşitli yerlerinin zarar gördüğünü iddia eden Çilem Kılıç, "Sadece moralim düzelsin diye birkaç güzel dokunuş istedim. Güzelleşmek için gittim ama sağlığımdan oldum. Vücudumun her yeri haritaya döndü. Vücudumu mahvetti, bu doktordan sonuna kadar şikayetçiyim" dedi.


Antalya’da yaşayan Çilem Kılıç, kuaför bir arkadaşının tavsiyesi ile estetik operasyonu olmaya karar verdi. Estetik cerrah R.Ö. ile iletişime geçen Kılıç, çektiği kredi sonrası 75 bin TL’ye operasyon için anlaştı. Geçtiğimiz 10 Şubat’ta özel bir hastanede estetik operasyona giren Kılıç, bir gün sonra taburcu edildi. İki hafta kontrollerine devam edilen Çilem Kılıç, anlaşmış olduğu ameliyatların bir kısmının yapılmadığını görünce ödemesinin geri verilmesini istedi. 40 bin TL’sinin geri ödenmesinin ardından iddiaya göre doktoru Kılıç’ın tedavisini yarım bıraktı ve telefonlarına cevap vermemeye başladı. Burun, yüz germe, göğüs ve karın yağı alma operasyonu geçiren Kılıç’a, doktoru ‘hediyem olsun’ diyerek koltuk altı toparlama da yaptı. İddiaya göre doktorun tedavisini yarım bırakmasının ardından Kılıç’ın, karın ve göğüs bölgesi enfeksiyon kaptı, kulak arkasında yaralar oluştu, koltuk altında ise haritayı andıran bir görüntü oluştu. Karın bölgesinde de derin kanal oluşan Çilem Kılıç, iki büklüm şekilde evinde güçlükle yürüyebiliyor. Hem sağlığından hem parasından olan Kılıç, doktor hakkında avukatı aracılığıyla şikayette bulundu. CİMER ve İl Sağlık Müdürlüğü’ne şikayet dilekçesi yazdı. Kılıç’ın yeniden sağlığına kavuşabilmesi için aralık ayında bir dizi operasyon geçirmesi gerekiyor.



"Çok güzel yapacağım"


Çilem Kılıç, yaşadıklarını ise üzgün bir şekilde anlattı.


Geçtiğimiz şubat ayında kuaför bir arkadaşının tavsiyesi ile estetik operasyonu yaptırmaya karar verdiğini belirterek, “Ben de görüşmek istediğimi söyledim. Moralim bozuktu biraz kendimi iyi hissetmek istedim aklımda da böyle bir şey yoktu. Doktorun muayenesinde görüştük, beni ikna etti, ‘şöyle yapacağız, böyle yapacağız, çok güzel yapacağım’ dedi. İkna oldum. Kredi çekeceğimi ve onaylanması halinde operasyonu olacağımı söyledim. Kredim onaylandı ve 3 gün sonra özel bir hastaneye randevu verdim. Parayı hesabına atmamı istemedi, 3 bin TL’yi elden, diğer 72 bin TL’yi talimatımla bankadan sekreteri çekti. Parayı almadan ameliyata girmedi. Ameliyatı oldum” ifadelerini kullandı.



"Karnımın hali bu"


Bir gün hastanede kaldığını, bazı bölgelerindeki direnlerinin hemen çıkarıldığını diğer bölgelerindekinin 20 gün sonra isteği ile çıkarıldığını dile getiren Kılıç, “Kanamam ve akıntım vardı direnlerim çıkartılamadı bir müddet. Ben tepki verince çıkarmak zorunda kaldı. Sonra enfeksiyon kaptı, bazı ameliyatlarımın yapılmadığını gördüm. Hocam yaptığınız bölümlerin parasını alın, hiç yapmadığınız ameliyatın parasını geri istediğimi söyledim. Sonra doktor paramın 40 bin TL’sini ikna etti. Parayı iknadan sonra doktor telefonlarıma cevap vermemeye başladı, sancılarım, ağrılarım, akıntım vardı. Başka bir hastaneye gittim hemen enfeksiyon olduğu ortaya çıktı. Başka bir hastaneye gittim, ’başka birinin yaptığı ameliyata bakamayız, o doktorun ne yaptığını bilemiyoruz’ dediler. Üstlenmediler. Karnımın hali bu şekilde, yağ, merhem sürüyorum” dedi.



"3 aydır böyleyim"


Kollarının altının harita, kulaklarının arkasının yaralar içinde kaldığını anlatan Kılıç, “Estetik diye gittim ama durum ortada. Dikişlerim açıldı. Dudağım olmadı, yüz germe yaptı olmadı, burnum eğri kaldı. Ameliyata girerken bile yapamayacaksınız ‘bırakın’ dedim. Güya yüz germe yaptı, boynumu germiş, yüzümde bir şey yok. Aylarca boynumu döndüremedim. Hala yaralarım iyileşmedi. Her yerim enfeksiyon kapmış, nasıl anlatayım ki. Başka doktora gittim 6 ay sonra yeniden ameliyat olmak gerektiğini söyledi. Sancılarım var hareket ediyorum ama zorlanıyorum. Sağa sola zor dönüyorum. Acılarıma uyanıyorum. 3 aydır böyleyim” diye konuştu.



"Sağlığımdan oldum"


Bu doktorun araştırılmasını ve gereken cezayı almasını isteyen Çilem Kılıç, “Diğer doktorlar da zan altında kalıyor. CİMER’e şikayette bulundum. İl Sağlık Müdürlüğü’ne dilekçe verdim. Avukatım aracılığıyla işlemler başlatıldı. Arabuluculuğu kabul etmedi. Eski halime dönebilecek miyim belli değil. Bir acı daha çekeceğim. Sağlığım psikolojim gitti. Yerle bir oldum. Maddi manevi yıkıldım. Başkaları yanmasın, kasap gibi kesip kesip biçiyor. Bu doktor araştırılsın, çok mağdur oldum. Sadece moralim dizelsin birkaç güzel dokunuş istedim. Güzelleşmek için gittim ama sağlığımdan oldum. Vücudumun her yeri haritaya döndü. Vücudumu mahvetti, bu doktordan sonuna kadar şikayetçiyim” ifadelerine yer verdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’nin 5 yıllık Gürültü Eylem Planı çıkarılacak Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, kent genelinde ulaşım başta olmak üzere yoğun gürültünün en aza indirilmesi için çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Şehrimizin 5 yıllık gürültü eylem planını çıkarıyoruz” dedi. Büyükşehir Belediyesi; Başkan Büyükkılıç’ın sürdürülebilir kent vizyonuna uygun olarak hava ve gürültü kirliliği başta olmak üzere çevresel sorunlarla mücadelede yeni teknikler geliştirmeye, çalışmalarının bu vizyona uygun olması için gayret ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Yeni 5 Yıl Projeleri kapsamında Gürültü Eylem Planı’nı hayata geçireceklerini belirtti. Bir doktor başkan olarak, çevre ve toplumu gözeten çalışmalar yaptıklarını, yeni dönemde de bu çalışmaların aralıksız süreceğini belirten Başkan Büyükkılıç, “Yapılan araştırmalardan biliyoruz ki hava kirliliği ve trafik araçları dâhil, kalp damar hastalığı riskine bağlı olarak, ortalama 24 saatlik gürültü seviyesindeki her 5 desibel artışının kalp krizi, felç ve diğer ciddi rahatsızlıklarda yüzde 34’lük bir artışla ilişkili olduğunu göstermektedir. Bizler de yerel yönetimler olarak gürültüsüz ve konforlu bir Kayseri hedefliyoruz. Şehrimizin gürültü eylem planını çıkarıyoruz” diye konuştu. Büyükkılıç, öncelikli hedeflerinin daha yaşanılabilir, sürdürülebilir bir kent oluşturmak olduğunu vurgulayarak, “Şehrimize değer katmaya, şehrimizin insanına hizmet etmeye gayret ediyoruz. Gürültü kaynaklarına ilişkin tespiti ve 5 yıllık eylem planını kapsayan bir projeyi yeni dönemde hayata geçireceğiz” dedi.
Kayseri Pınarbaşı’nda başıboş köpekler toplanacak Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından 8 Mayıs Çarşamba günü Pınarbaşı’da, Melikgazi ve Kocasinan Belediyeleri ekipleri ile ortaklaşa olarak başıboş sokak köpekleri de toplanacak Dr. Memduh Büyükkılıç yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi; Park, Bahçeler ve Ağaçlandırma Daire Başkanlığı tarafından, çevre temizliğinden fidan dikimine, çocuk oyun grubu kurulumu, toprak dolgu ve tesfiye işlemleri ile spor aletleri ve kameriye taşımasına kadar pek çok konuda Pınarbaşı’da hizmetler gerçekleştirdi. Bu çerçevede Pınarbaşı Kaynar, Beserek, Malak ve Han Mahallelerinde, 1 kepçe, 1 kamyon ve 30 personel ile çöplük alanı, çayırlık kenarı temizlik, mıntıka ve kanal ıslah çalışmaları gerçekleştirildi. Öte yandan oyun grubu, spor aletleri ve kameriye sökümü ve istenen yere montajı yapıldı. Alagazi Mahallesi’nde yol kenarlarına 90 fidan çukuru açılması ve tüplü fidan dikimi gerçekleştirildi. Tuzgün Mahallesi’ne 30 tüplü fidan dikimi yapılırken, Merkez Hürriyet Mahallesi’ne ise çocuk oyun grubu kuruldu. Söz konusu hizmetlerin yanı sıra büyükşehir belediyesine ait süpürge aracı 10 gün boyunca Pınarbaşı merkezde temizlik çalışmaları yaptı. Büyükşehir belediyesi tarafından daha önce söz verilmiş olan, ‘Dadaloğlu Mahallesi Çöplüğü Islahı’ gerçekleştirildi. Dadaloğlu Mahallesi çöplüğü arkasına 200 tüplü fidan da çukurları açılarak toprakla buluşturuldu. Ayrıca Güzelsu taziye ve toplantı evinde toprak dolgu tesfiye işleri ile temizlik işlerinin yanı sıra fidan dikimi ve tesisat işleri de gerçekleştirildi. Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından 8 Mayıs Çarşamba günü Pınarbaşı’da, Melikgazi ve Kocasinan Belediyeleri ekipleri ile ortaklaşa olarak başıboş sokak köpekleri de toplanacak. Öte yandan Pınarbaşı’nın çiçeklendirilmesi için de Büyükşehir Belediyesi Park, Bahçeler ve Ağaçlandırma Daire Başkanlığı aracılığı ile destek verileceği belirtildi.
Şanlıurfa Dolu ve yağmur sonrası ziraat mühendisleri sahaya indi Şanlıurfa’da son günlerde yaşanan sağanak yağış, dolu ve seller nedeniyle sahaya inen ziraat mühendisleri, çiftçileri tarım sigortalarının önemi konusunda konusunda bilgilendirdi. Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Şanlıurfa Ziraat Mühendisleri Odası üyeleri “Tarım Sigortalarının Önemi" ve “Antep Fıstığı Yetiştiriciliği” konularına ilişkin bilgilendirme çalışması gerçekleştiriyor. Fıstık yetiştiriciliğinin en yoğun olduğu ilçeler arasında yer alan Bozova kırsalına giden mühendisler, çiftçilerle bir araya gelerek bilgilendirme yaptı. “Tarımsal üretim sürekli risk altında olan bir sektördür” Son yıllarda küresel ısınmanın etkisiyle doğal afetlerin artışı nedeniyle tarım sigortalarının önemini vurgulayan Ziraat Mühendisi Mehmet Bilgin, “Biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa’da gerçekleşen sağanak yağıştan dolayı birçok üretici zarar gördü. Bu zararın tanzim edilmesi noktasında tarım sigortaları olan üreticilerin poliçelerindeki bedelin yüzde 50’sini sigorta karşılıyor. Fakat tarım sigortaları mevcut olmayan çiftçiler bu zararı kendi ceplerinden karşılamak zorunda kalıyor” dedi. “TARSİM büyük önem arz etmektedir” Şanlıurfa’nın özellikle meyve ile sebze üretiminde ve hayvancılıkta önemli bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Ziraat Mühendisi Mehmet Bilgin “Ancak başta sel baskını, dolu, don, fırtına ve aşırı yağış gibi doğal afetler olmak üzere, birçok faktör tarımsal üretimimizi tehdit etmekte, önemli verim ve kalite kayıplarına neden olmaktadır. Bu kayıpların telafi edilebilmesi için üreticilerimizin ürünlerini TARSİM kapsamında sigorta yaptırmaları büyük önem arz etmektedir. Bakanlık tarafından alınan karar gereği 2024 yılında sözleşmeli tarım yapan ve bazı hayvancılık desteklemelerinden faydalanan üreticilerimize TARSİM sigorta yaptırmalarının zorunlu hale getirilmesi planlamaktadır” ifadelerini kullandı. Çiftçilerle bir araya gelen Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Ziraat Yüksek Mühendisi Mehmet Tekçe ise, “Bitkisel ve hayvansal üretimin de sigortası var. Yani neye karşılık geliyor? 100 dekarlık bir fıstığı olan çiftçinin bir dekarlık kazancının parasıyla ile 100 dekarını sigortalatması demektir. Kısaca dolu vurduğunda, sel vurduğunda, doğal afet olayı gerçekleştiğinde TARSİM o yıl elde edeceğiniz kazancın belirtilen orandaki kısmını sigorta kapsamında değerlendiriyor” diye konuştu. Şanlıurfa’da her yıl fıstık ürününün gelişme döneminde yaşanan dolu ve sağanak yağışlar nedeniyle sigortası bulunmayan çiftçiler büyük maddi kayıplarla karşı karşıya kalıyor.