YEREL HABERLER - 05 Aralık 2013 Perşembe 16:22

Beldibi’nde Çevrecilerden Plaj İsteği

A
A
A
Beldibi’nde Çevrecilerden Plaj İsteği

Antalya Isparta Burdur Denizli Kaş Platformu Sözcüsü Hediye Gündüz, kullanım hakkı bu yıl sonunda biten Atatürk Parkı’nın bir belediye tarafından halkın hizmetine açılmasını istedi.
Antalya’nın Kemer ilçesine bağlı Beldibi Mahallesi’ndeki Atatürk Parkı ve Halk Plajı'nın kullanımının halka açık hale gelmesi için yaklaşık 150 kişiden oluşan çevre gönüllüleri ile vatandaşlar bir basın açıklaması ile parkın ve plajın kullanımının halkta kalmasını istedi. "Beldibi Atatürk Parkı Parkı ve Halk Plajı halkındır, halka kalmalıdır" yazılı pankart açan platform üyeleri adına konuşan sözcü Hediye Gündüz, Türkiye’de son yıllarda kıyıların halka kapatıldığını savundu.
BELDİBİ AKDENİZ’LE BULAŞAMIYOR
Beldibi’nin yaz mevsiminde nüfusunun 40 bine ulaştığını dile getiren Gündüz, "Beldibi ayrıca bir turizm beldesidir ve 30 bin yatak turizm kapasitesi vardır. Bunlardan 20 bin denize sıfır diye tabir edilen kıyıdaki turizm işletmelerindedir. Beldibi’ndeki kıyı alanlarının, çok büyük bir bölümünün orman sınırları içerisinde olmasından dolayı, bu alanlar Turizm Teşvik Kanunu çerçevesinde turizme tahsis edilmiş ve kıyıda Atatürk Parkı kapsamındaki halk plajı dışında kalan tüm alanlar halka kapatılmıştır. Beldibi kıyıları halka kapalıdır. Üstelik turizm tesislerinin oluşmasıyla birlikte kıyılara Çin Seddi de örülmüştür. İmar planlarında otel ve tatil köylerine tahsis edilen alanlar arasında, sahile ulaşan yollar bırakılmış olmasına rağmen, yerel halk tarafından bu yolların kullanılarak sahile ulaşımı mümkün olamamaktadır. Ya yollar kullanılamayacak durumdadır ya da halk kıyıda tedirgin edilmektedir. Beldibi halkı Akdeniz’le buluşamıyor" diye konuştu.
Gündüz iç kesimde yer alan 2-3 yıldızlı otel ve pansiyonların müşterilerinin de denize ulaşmak için büyük sıkıntı yaşadıklarını kaydederek, "Beldibi’nde halkın denize girebileceği yegane plaj, Beydağları Sahil Milli Parkı sınırları içinde olan Atatürk Parkı kapsamındaki halk plajıdır. Halkın kullanabildiği son alan da Atatürk Parkıdır" dedi.
BELEDİYE İŞLETSİN
Beldibi halkının denizden faydalanabileceği tek yerin Atatürk Parkı olduğunu kaydeden Gündüz, "Atatürk Parkı bir ticari alan değildir. Herkes istediği saatte bu alandan yararlanabilmelidir. Sahil kesiminin işletmesini genelde belediyeler yapıyor. Önümüzde bir Göynük beldesindeki işletme var. Vatandaşlarımız her şeyinden ücretsiz olarak rahatlıkla faydalanabiliyor. Bu parkın işletiminin Kemer Belediyesi tarafından yapılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.
Atatürk Parkı’nın sözleşmesinin yıl sonunda biteceğini aktaran Gündüz, mevcut işletmenin belediye gözetiminde olmasını talep ettiklerini ifade etti.
Bir süre sloganlarla sahilde yürüyen grup sessizce dağıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Batman “Dur” ihtarına uymayarak tarlaya kaçan otomobilden 19 bin adet uyuşturucu hap çıktı Batman’da polisin “Dur” ihtarına uymayan otomobil sürücüsü kaçtığı tarlada kaza yaparak durabildi. Otomobil ve şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramada 19 bin adet uyuşturucu hap ekstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai maddesi ele geçirildi. Edinilen bilgilere göre, aldıkları ihbarı değerlendiren Batman İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Emniyet Müdürlüğü İHA Büro Amirliği ekipleriyle birlikte çalışma başlattı. Polis ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Petrolkent Mahallesi Bostan Caddesinde bir otomobili durdurmak istedi. Polisin “dur” ihtarına uymayan otomobil sürücü bir süre karayolunda polisten kaçtıktan sonra tarlaya girdi. Buğday başakları arasına gizlendiler Girdikleri tarlada kaza yapan otomobildeki şüpheliler buğday başaklarının arasına saklanmaya çalıştı. İHA Büro ekiplerinin dronlu çalışması sonucu buğday başakları arasına uzanarak saklanan 4 şüphelinin yerini belirledi. Polis etraflarını çevirdiği 4 şüpheliyi kıskıvrak yakaladı. Otomobilde ve gözaltına alınan 4 şüphelinin ikametlerine yapılan aramalarda farklı renklerde toplam 19 bin adet uyuşturucu hap ecstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Yakalanarak emniyete götürülen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece “Uyuşturucu Madde Ticareti” yapmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.