YEREL HABERLER - 19 Mart 2014 Çarşamba 11:32

Nakille Gelen İkinci Bahar

A
A
A
Nakille Gelen İkinci Bahar

Antalya'nın Finike ilçesinde yaşayan böbrek hastası 58 yaşındaki Fayik Karakaya, eşi Esma Karakaya'dan aldığı böbrekle hayata yeniden merhaba dedi.
Yıllardır şeker hastası olduğunu ve rahatsızlığının böbreklerini de etkilediğini belirten Fayik Karakaya, “Tansiyonum sürekli yüksek gezdim.Tüm bu belirtiler olunca Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Organ Nakli Bölüm Başkanı Alper Demirbaş'a başvurdum. Nakil olmam gerektiği söylendi. Ben de kabul ettim. Hem eşim hem de oğlum nakil için uygun donördü ama eşimden nakil oldum" diye konuştu.
Nakilden sonra hayatında çok şey değiştiğini anlatan Fayik Karakaya, "Hayatın tadını altı yıl sonra yeniden tatmaya başladım. Hayata bakış açım değişti. Çünkü nakil olmadan önce diyaliz zorunluluğunu öğrenince psikolojim bozulmuştu" dedi.
Eşi Esma Karakaya ile 36 yıllık evli olduklarını belirten Fayik Karakaya, "Eşim bana üç hediye vardı. Üç çocuğumuz oldu. Böbreğiyse bana verdiği son hediye. Onu çok seviyorum. Hayatım boyunca yanımda olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.
Son altı yılın hastalık ortamında geçtiğini söyleyen Esma Karakaya ise, eşinin sağlığına kavuşmasından dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.
Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Organ Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alper Demirbaş ise ameliyatların başarılı geçtiğini belirterek, Karakaya çiftinin sağlık durumlarının iyi olduğunu bildirdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir