EKONOMİ - 07 Ekim 2024 Pazartesi 11:25

13. YÖREX 9 Ekim’de kapılarını açıyor

A
A
A
13. YÖREX 9 Ekim’de kapılarını açıyor

Antalya Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) desteğiyle bu yıl 13’üncüsü düzenlenecek Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX, 9 Ekim’de kapılarını açacak. Anadolu’dan gelecek yüzlerce yöresel ürün ANFAŞ Fuar Merkezi’nde 5 gün boyunca ziyaretçiyle buluşacak.


Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, Türkiye’nin en renkli ve en çok sevilen fuarı YÖREX’in “Sizin Oraların Nesi Meşhur” sloganıyla 9-13 Ekim’de ANFAŞ’ta ziyarete açılacağını belirtti. 13. YÖREX’te oda ve borsalar, kalkınma ajansları, valilikler, belediyeler, kooperatifler, üretici birlikleri ve firmalardan oluşan 400’ün üzerinde katılımcının yer alacağını kaydeden Başkan Çandır, “Türkiye’mizin güneyinden kuzeyine, doğusundan batısına bütün yöresel ürünleri Antalya’da buluşacak” dedi. Çandır, Mersin’in cezeryesinden, Erzurum göğermiş peynirine, Denizli buldan bezinden Gaziantep fıstığına, Balıkesir’in höşmerim tatlısından Afyonkarahisar’ın sucuğuna, Şanlıurfa biberinden Tokat basmasına bölgesine has yüzlerce ürünün YÖREX’te ziyaretçiyle buluşacağını kaydetti.


Başkan Ali Çandır, YÖREX’in açılışına TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in yanı sıra farklı illerden gelecek valiler, belediye başkanları, oda borsa başkanlarının katılacağını söyledi. Çandır, fuarın açılışında Anadolu Ateşi’nin dans gösterisi sunacağını kaydetti.



“YÖREX’te ikili görüşmeler ticarete can suyu olacak”


Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da YÖREX’te TOBB’un desteğiyle yerel ürünlerin ulusal ve uluslararası market zincirleri ve -e ticaret siteleriyle iş bağlantısının sağlanacağı ikili görüşmeler gerçekleştirileceğini söyleyen Ali Çandır, bu yıl da ikili görüşmelerden çok sayıda ticari anlaşma beklediklerini kaydetti. Çandır, “YÖREX’te yapılacak ikili görüşmelerde gerçekleştirilen anlaşmalar yöresel ürün ticaretimizi canlandırmaya devam edecek” dedi.



YÖREX’i gören çocuk geçmişle bağ kuruyor


Geçen 12 yılda 2 milyonun üzerinde ziyaretçi ağırlayan YÖREX’in kadim Anadolu kültürünün geleceğe aktarılmasında da büyük katkı sağladığını belirten Ali Çandır, özellikle çocukların YÖREX’i görmesi gerektiğini kaydetti. Çandır, “Atalarımızdan bizlere emanet, bizlerden ise çocuklarımıza miras kalacak yöresel ürünlerimizi görmek, dokunmak, tatmak ve hissetmek için herkesi YÖREX’e davet ediyorum. Özellikle çocuklarımızın YÖREX’i görmesini diliyorum. Çünkü YÖREX’i gören çocuk geçmişle bağ kuruyor” dedi.


YÖREX’in bir Türkiye markası olduğunu vurgulayan ATB Başkanı Ali Çandır, YÖREX’e başından beri destek veren başta TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu olmak üzere tüm oda ve borsalara, kalkınma ajanslarına, yerel yönetimlere, kooperatiflere, üreticilere teşekkür etti.



Giriş ücretsiz


ANFAŞ Fuar Merkezi’nde 10 bin metrekare alanda düzenlenen YÖREX’e davette bulunan Ali Çandır, fuara girişin ücretsiz olduğunu vurguladı. Çandır, YÖREX’in sabah 10.00 - akşam 20.30 saatleri arasında ziyarete açık olduğunu bildirdi.



13. YÖREX 9 Ekim’de kapılarını açıyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Kardan dolayı mahsur kalanlara kumanya desteği Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara kumanya desteği yapıldı. Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara yönelik yardım çalışmalar, Van Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü koordinasyonunda aralıksız devam ediyor. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımın aksadığı güzergâhlarda mahsur kalan araçlarda bulunan vatandaşlara, AFAD arama kurtarma ekipleri ile Hayrat Arama Kurtarma ekibi tarafından gıda ve sıcak içecekten oluşan kumanya yardımı ulaştırıldı. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla sahada görev yapan ekipler, ilgili kurumlarla koordineli şekilde çalışmalarını sürdürüyor. AFAD koordinesinde; emniyet, jandarma, karayolları, Kızılay, belediye ekipleri ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalarda, vatandaşların can güvenliği öncelikli tutuldu. Olumsuz hava şartlarının etkisini sürdürmesi nedeniyle ekipler 7-24 görevinin başında. Yetkiler tarafından yapılan açıklamada, "Vatandaşların zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları, yapılan meteorolojik ve resmi uyarıları dikkate almaları ve güncel yol durumunu takip etmeleri konusunda hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz. Karla mücadele ve yardım çalışmalarımız hava şartları normale dönene kadar kesintisiz şekilde devam edecektir" denildi.