GÜNDEM - 15 Kasım 2023 Çarşamba 15:17

4’üncü GastroAntalya, mutfak profosyenellerini buluşturdu

A
A
A
4’üncü GastroAntalya, mutfak profosyenellerini buluşturdu

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Akdeniz Gastronomi ve Mutfak Yıldızları Derneği’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği 4. Uluslararası Gastronomi ve Mutfak Yıldızları Buluşması (GastroAntalya), 40 ülkeden gastronomi profesyonellerinin katılımıyla başladı.


Cam Piramit’te organize edilen GastroAntalya’da, şef, jüri üyeleri ve yarışmacılar bir araya geldi. Festivale 40 ülke ve Türkiye’nin çeşitli kentlerinden gastronomi temsilcileri, sektöründe ürün ve hizmet üreten firmalar, turizm sektörünün yiyecek ve içecek, satın alma departman yöneticileri, gastronomi ve mutfak sanatları akademisyenleri, profesyonel şefler, gurmeler de katıldı. Etkinlikte çalıştaylar, sunumlar, karşılıklı görüşmeler ile ürün tadımları yapılacak. Ayrıca program çerçevesinde yarışmalarda 800’ün üzerinde şef ve şef adayı hünerlerini sergileyecek. Etkinlik, 18 Kasım’a kadar devam edecek.


Festivalde ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı,bu yıl 30’uncusu düzenlenmesi planlanan ANFAŞ Food Product Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı’na partnerlik yapacak olan Anadolu Aşçılar Federasyonu(ANFED) ile işbirliği protokolü imzalandı.


Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya’nın nitelikli otelleri, hizmet kalitesi, eşsiz doğası, mavi bayraklı plajları, ören yerleri, tarihi ve kültürel değerleri ile turizmin başkenti konumunda olduğunu dile getirdi.


"Antalya’dan ulaşıyor"


Tarımın başkenti olarakta Türkiye’nin örtü altı tarımının yarısını bulunduran Antalya’nın, yerel mahsulleri, eşsiz lezzetleri, zengin gastronomisi ve pek çok coğrafi işaretli ürünleri ile turizm, tarım ve ekonomi için büyük bir değer oluşturduğuna değinen Böcek,“Gastronomi sektörünün, restoranların, otellerin ihtiyaç duyduğu tarım ve gıda ürünlerinin büyük bir bölümü tüm Türkiye’ye Antalya’dan ulaştırılıyor. Yıllar içinde, bu coğrafyanın nimetlerini en iyi şekilde kullanarak, hep birlikte Antalya mutfağını daha da geliştirdik. Verimli topraklarımızda yetiştirdiğimiz ürünlerin tazeliği ve kalitesi, mutfak sanatımızın temelini oluşturmaktadır. Bu nedenle, bu değerli ürünlerimizi en iyi şekilde kullanarak hem yerel halkımıza hem de gelen misafirlerimize muhteşem tatlar sunma misyonunu üstleniyoruz"dedi.


"Dünyaya taşıyacaklar"


Uluslararası Food Fest Antalya Gastronomi Festivali’nin 2’incisini büyük bir katılımla gerçekleştirdiklerini aktaran Başkan Böcek, “ Tarladan sofraya, Antalya’dan Dünyaya mottosuyla dünyaca ünlü şefleri ve lezzetleri Antalya’mızla buluşturduk. Bugün de Akdeniz Şefler Kulübü ile “Gastro Antalya 2023”de, dünyaya açılan mutfağımızda, dünyanın farklı yerlerinden mutfak yıldızlarını buluşturuyoruz. 4 gün süresince şeflerimizin hünerlerini sergileyecekleri yarışmalar düzenlenecek ayrıca çalıştaylar, sunumlar, paneller, şehir stantları, hizmet sunumları, ürün tadımları gibi birçok farklı etkinlik gerçekleştirilecektir. Bizler, Türk mutfağını uluslararası arenada en iyi şekilde temsil etmek amacıyla, bu özel coğrafyanın nimetlerini ustaca kullanmayı sizlerle beraber sürdüreceğiz. Gelen yerli yabancı misafirlerimiz Antalya’mızın, Türk mutfağımızın lezzetlerini deneyimleyerek dünyaya taşımaya devam edecekler” ifadelerine yer verdi.


"Antalya’ya gastronomi yakışır"


Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya’nın turizmin ve tarımın başkenti olduğunu dile getirerek,” Antalya o nedenle gastronominin en çok yakışacağı kentlerden biridir. O nedenle gastronomiyi ihmal edemeyiz. Daha yapacak çok iş var. 40 ülkeden gelen katılımcılara Türk mutfağını tanıtmak çok önemli. İyi yemek iyi ürünlerle olur. Antalya’da Türkiye’nin tarımının başkentidir. O zaman en güzel yemeklerinde buradan çıkması lazım” diye konuştu.


Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi ve ardından protokol stantları gezdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Bakan Yerlikaya: “Hatay merkezli 7 ilde düzenlenen ‘Mahzen-47’ operasyonlarında elebaşılığını İsmail Azar ve Hamza Mutlu’nun yaptığı organize suç örgütü çökertildi, 51 şüpheli yakalandı” İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hatay merkezli 7 ilde yapılan “Mahzen-47” operasyonları ile elebaşılığını İsmail Azar ve Hamza Mutlu’nun yaptığı organize suç örgütünün çökertildiğini ve elebaşlarının da aralarında bulunduğu 51 şüphelinin yakalandığını açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde; Hatay İl Jandarma Komutanlığınca yapılan çalışmalar sonucu; Hatay merkezli Ankara, Antalya, Mersin, Nevşehir, Sivas ve Şanlıurfa’da “Mahzen-47” operasyonları düzenlendi. Düzenlenen operasyonlarda, nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik, rüşvet, kişisel verilerin hukuka aykırı kullanılması, görevi kötüye kullanma ve vergi usul kanununa muhalefet suçlarını işleyen organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; medikal firmalar üzerinden genellikle yaşlı veya küçük yaştaki vatandaşların kimliklerini kullanarak usulsüz rapor çıkardıkları, hakkında rapor çıkarılan şahıslara boş kağıtlar imzalatarak bu kağıtları sahte reçete düzenlemekte kullandıkları, reçete düzenlemekte kullanılan boş kağıtların bitmesi durumunda ise hasta veya hasta yakınlarının imzalarını taklit ederek sahte reçete düzenledikleri ve usulsüz düzenlenen reçetelere ait faturaları ve hak sahipleri adına noterde düzenlenmiş sahte vekaletnameleri kullanıp, PTT şubelerinden tahsil ederek haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi. Operasyonlar sonucu elebaşları İsmail Azar ve Hamza Mutlu’nun aralarında bulunduğu 51 şüpheli yakalandı ve ruhsatsız tabancalar ile suçta kullanıldığı değerlendirilen çok sayıda vekaletname, reçete, dekont ve senet ele geçirildi. Ayrıca MASAK ve Adana SGK Sağlık Denetim Ekibiyle yapılan ortak çalışmalar sonucu organize suç örgütünün yaptığı eylemlerde; 6 bin 532 adet usulsüz olarak düzenlenmiş noter vekalet belgesinin kullanıldığı ve kamunun yaklaşık 1 milyar Türk Lirası zarara uğratıldığı tespit edildi.