ASAYİŞ - 27 Mart 2025 Perşembe 14:05

Annesinin mezarında ’rüzgar gülü’ görünce şüphelendi, toprağı kazınca dehşete düştü

A
A
A

Antalya’da annesine ait mezara kağıttan rüzgar gülü bırakıldığını ve toprağın eşelendiğini fark eden vatandaş, kartonlarla çevrili alanı kazdığında dehşete düştü. Mezarın sağ üst kısmını kazan vatandaş, telef olan bir kedinin gömüldüğünü fark edince gözlerine inanamadı. O anlar cep telefonuyla kaydeden vatandaş, "Hiç mi yer bulamadınız. İnsana saygınız mı yok. Hayvana saygınız var ama ölen bir insana saygınız yok" diyerek duruma tepki gösterdi.

Olay, Muratpaşa ilçesi Meydankavağı Mahallesi 12. Cadde üzerinde bulunan Türbeli Mezarlığı’nda meydana geldi. Geçtiğimiz günlerde Türbeli Mezarlığı’nda bulunan annesine ait kabri ziyarete giden bir vatandaş, mezarın üzerine kağıttan rüzgar gülü konuğunu ve toprağın eşelenerek bir bölümünün karton ile çevrildiğini gördü. Durumdan şüphelenen vatandaş, mezarı ziyarete gelen çocukların yapmış olabileceğini düşünerek ilk önce yakınlarına durumu anlattı. Ancak yakınlarının böyle bir şeyden bilgisi olmadığını söylemesi üzerine bugün sabah saatlerinde tekrar mezarlığa geldi.

Annesinin mezarında ’rüzgar gülü’ görünce şüphelendi, toprağı kazınca dehşete düştü

Annesinin mezarına kedi gömmüşler

Annesinin mezarı üzerinde kartonlar ile çevrili alanı kazmaya başlayan vatandaş, bir süre sonra çıkan tahtayı kaldırdığında poşet içerisinde gömülü bir canlı olduğunu fark etti. İlk başka poşet içerisinde bir bebeğin gömülmüş olabileceğini düşünen vatandaş durumu polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen polis ekibi tarafından açılan poşetten yakın zamanda telef olmuş bir kedi çıktı.

Annesinin mezarında ’rüzgar gülü’ görünce şüphelendi, toprağı kazınca dehşete düştü

"Ölen insana saygınız yok"

Annesine ait mezara bir kedinin gömülmesine cep telefonuyla kayda girip tepki gösteren vatandaş, "Hayvan sevgisi olan arkadaşlar, bu görmüş olduğunuz annemin mezarı. Kedisi ölmüş, buraya annemin mezarının içine defnetmiş. Hiç mi yer bulamadınız. İnsana saygınız mı yok. Hayvana saygınız var ama ölen bir insana saygınız yok. Bu mudur hayvan sevgisi, bu mudur duyarlılık" dedi.

Annesinin mezarında ’rüzgar gülü’ görünce şüphelendi, toprağı kazınca dehşete düştü

Ramazan Bozca 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Çocuklar ve gençlere özgüven aşılandı Kocaeli’de çocuklar ve gençlerle bir araya gelen tiyatro sanatçısı Pınar Kural Çelebioğlu, düzenlediği drama atölyesiyle katılımcılara özgüven ve sorumluluk duygusu kazandırdı. Tiyatro sanatçısı Pınar Kural Çelebioğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Seka Sanat İhtisas Merkezi’nde düzenlenen programa konuk oldu. Çelebioğlu, ilk olarak 9-13 yaş grubundaki çocuklarla bir araya geldi. Tanışmanın ardından, dramanın amaç ve hedefleriyle ilgili bilgilendirme yapan sanatçı, bu yöntemle çocuklara kendini ifade etme, empati kurma, sosyal beceriler kazanma, özgüven geliştirme, sorumluluk alma, eleştirel düşünme ve problem çözme gibi birçok becerinin kazandırılabileceğini belirtti. Bilgilendirme sonrası başlayan atölyede, "Oyun, çocuğun kendini anlattığı yoldur" anlayışıyla hareket edildi. Çocuklar, sanatsal bakış açısıyla tasarlanmış oyunlarla kendilerini özgürce ifade etme imkanı buldu. Hayal güçlerini geliştirirken aynı zamanda grup çalışmaları, hikaye anlatımı ve drama teknikleriyle zenginleştirilen etkinlikler sayesinde düşünme becerilerini güçlendirdiler. Aynı gün gerçekleştirilen ikinci oturumda ise 18 yaş üstü yetişkinlerle drama atölyesi düzenlendi. Çelebioğlu, eğitimi bu yaş grubunun özelliklerini dikkate alarak yapılandırdı. Bu kapsamda liderlik, kendini ifade etme, empati kurma, grup içi iletişim, kişisel gelişim ile bedensel ve duygusal farkındalık gibi konulara odaklanıldı. Belirlenen tema çerçevesinde, gençlerden dramatik süreç içinde bir önermeyi canlandırmaları istendi. Rol alma, doğaçlama ve grup çalışması gibi tekniklerle katılımcılar, duygu ve düşüncelerini sahneledi. Grup içinde etkili dinleme, anlama ve sağlıklı iletişim kurma becerileri ile yargılamadan deneyimleme ve empati kurma gibi yetkinlikler de doğaçlama yöntemiyle ortaya kondu. Gençler, bu teknikleri kullanarak hem ilerideki iş hayatlarında hem de bireysel yaşamlarında faydalı olacak önemli deneyimler elde etti.
İstanbul Kartal’da emniyet şeridine yanaşan otomobil ile motosiklet çarpıştı:1 ağır yaralı Kartal’da TEM bağlantı yolunda, sürücüsünün telefondan konum bilgisi almak için emniyet şeridine yanaştırdığı otomobil ile emniyet şeridinde seyir halinde olan motosiklet çarpıştı. Yere savrulan motosikletli ağır yaralandı. Kaza, Kartal’da Uğur Mumcu Mahallesi TEM otoyolu bağlantı yolunda saat 09.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre Kocaeli’den İstanbul’a asker ziyaretine gelen ve yakınlarıyla beraber 41 E 3096 plakalı otomobil ile seyir halinde olan Selçuk Sarıçayır, bir yakınından telefonla konum bilgisi almak için aracını emniyet şeridine doğru yanaştırdı. O sırada emniyet şeridinden ilerlemekte olan ve sürücüsünün ismi henüz öğrenilemeyen 34 MIR 503 plakalı motosiklet, otomobil ile çarpıştı. Motosiklet sürücüsü çarpışmanın etkisiyle yere savruldu. İhbar üzerine olay yerine itfaiye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ağır yaralandığı öğrenilen sürücüye olay yerinde sağlık ekipleri tarafından kalp masajı yapıldı, yaralı ardından ambulans ile hastaneye kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Polis olayla ilgili inceleme başlattı. Kazaya karışan otomobil sürücüsü Selçuk Sarıçayır, "Biz şeridimizden gidiyorduk arıza şeridine çekip konum isteyecektik. O esnada yanaşmaya çalışırken motosiklet süratli şekilde vurdu. Allah yardımcısı olsun. İnşallah Rabbim şifalar verir. Sıkıntılı bir kaza oldu. Askerimiz vardı yemin törenine gelmiştik. Arıza şeridinde durup konum alacaktık. Şeride girmek için yavaşladık. Motosikleti fark edemedik biraz süratliydi galiba" dedi. Kazaya tanık olan sürücü Salih Can, "Kaza yapan araç benim tam önümdeydi. Motorcu emniyet şeridine girdi. Araç da bu sapağa döneceği zaman bu motorcu kontrolünü kaybedip yandan araca çarptı. Motorcuya burada 10-15 dakika kalp masajı yaptılar" dedi.
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Almanya’dan gelen öğrencileri misafir etti Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik alanındaki çalışmalarıyla örnek oluyor. Almanya’da öğrenim gören Ostfalia Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü öğrencileri Eskişehir’e geldi. Türkiye’deki sosyal hizmet eğitimi ve uygulamalarını tanımak, Almanya’daki sosyal hizmet sistemiyle karşılaştırmalı bir bakış açısı kazanmak amacıyla Eskişehir’e gelen Almanya’nın Wolfenbüttel şehrinde bulunan Ostfalia Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü’nden 14 lisans öğrencisi ve 2 öğretim üyesi, Anadolu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü’nün misafiri olarak kentte çeşitli ziyaretlerde bulundu. Sosyal belediyecilik anlayışını incelediler Bu kapsamda Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nı da ziyaret eden heyet, belediyenin sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda hayata geçirdiği örnek projeleri yerinde inceleme fırsatı buldu. Ziyaret çerçevesinde heyet; Sosyal Yardım Hizmetleri Şube Müdürlüğü, Aşevi, Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi, Emek Kafe, ESMEK sağlıklı yaş alma atölyesi gibi birimleri ziyaret ederek çalışmalar hakkında detaylı bilgiler aldı. Almanyalı öğrenciler takdirle karşıladı Sosyal hizmet uygulamalarının nasıl planlandığı ve hayata geçirildiği konusunda kapsamlı bilgi edinen konuk grup, belediyenin özellikle dezavantajlı gruplara yönelik hizmetlerini takdirle karşıladıklarını ifade etti. Ziyaretin ardından değerlendirmede bulunan öğrenciler ve öğretim üyeleri, Eskişehir’de birçok kamu ve özel sosyal hizmet kuruluşunu gezme fırsatı bulduklarını, bu anlamda kendilerine destek sunan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekibine teşekkür ettiklerini belirtti.