ASAYİŞ - 28 Temmuz 2025 Pazartesi 15:14

Antalya’da eş zamanlı operasyonda 92 aranan şahıs yakalandı

A
A
A
Antalya’da eş zamanlı operasyonda 92 aranan şahıs yakalandı

Antalya’da polis ekipleri tarafından haklarında çeşitli suçlardan arama kararı bulunan şahıslara yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda toplam 92 kişi yakalandı.


Antalya İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince adli makamlarca haklarında yakalama emri bulunan şahısların yakalanmasına yönelik kent genelinde geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda, asayiş ve diğer suçlardan aranan çok sayıda kişinin adreslerine eş zamanlı baskın düzenlendi.


Yapılan operasyonlarda; hırsızlık, dolandırıcılık, yağma, çocuğun cinsel istismarı, kasten yaralama, tehdit, kamu görevlisine karşı görevini yaptırmamak için direnme, hakaret, mala zarar verme, 6136 sayılı Kanuna muhalefet, taksirle yaralama veya ölüme neden olma, iş yeri ya da konut dokunulmazlığını ihlal etme, silahlı terör örgütüne üye olma, uyuşturucu madde ticareti, bulundurma ve kullanma suçlarından aranan şahıslar da yer aldı.


Operasyon kapsamında; hakkında 20 yılın üzerinde kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 kişi, 10 ile 20 yıl arasında cezası bulunan 1 kişi, 5 ile 10 yıl arasında hapis cezası olan 1 kişi, 2 ile 5 yıl arası cezası bulunan 11 kişi ve 2 yılın altında cezası olan 16 kişi olmak üzere toplam 30 hükümlü şahıs yakalandı.


Ayrıca, ifadelerinin alınmasına yönelik yakalama emri bulunan 62 kişi de gözaltına alındı. Toplamda 92 şahıs emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Denizli’de minikler sanayinin dümenine geçti 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Denizli OSB’de faaliyet gösteren Denizli OSB Özel Minik Hayaller Anaokulu öğrencileri, Denizli Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğünü ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaymanoğlu ile bir araya geldi. Neşeleri ve enerjileriyle programa renk katan minikler, ziyaret sırasında Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaymanoğlu’nun koltuğuna temsili olarak oturarak 23 Nisan’ın coşkusunu ve anlamını doyasıya yaşadı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Denizli OSB Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaymanoğlu, tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayarak şu ifadeleri kullandı: "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bu anlamlı bayram, geleceğe duyduğumuz inancın en güçlü simgesidir. Bu özel günde Ulu Önderimizi saygı, minnet ve özlemle anıyoruz. Bugünün çocukları; yarının bilim insanları, sanayicileri ve yöneticileri olacaktır. Ülkemizin ve sanayimizin geleceği, çocuklarımızın hayalleri, azmi ve çalışkanlığıyla şekillenecektir. Her çocuk, geleceğe atılan en değerli imzadır. Bu bilinçle, sizlere daha güçlü ve daha müreffeh bir Türkiye bırakmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Tüm çocuklarımızın bayramını en içten dileklerimle kutluyorum." Program, günün anısına çekilen hatıra fotoğraflarıyla sona erdi.
Denizli Her bir resimde umut, neşe ve bayram var DENİZLİ (İHA) – Denizli’nin Buldan ilçesinde öğrencilerin eserlerinden oluşan 23 Nisan temalı resim sergisinde görücüye çıkan umut, neşe ve bayram coşkusunu ifade eden eserler beğeni topladı. Denizli’nin Buldan ilçesinde tüm okullardan katılımının olduğu "23 Nisan" temalı resim sergisi, Babadağ Belediyesi hizmet binasında ziyarete açıldı. Serginin açılışına İlçe Kaymakamı İlhan Kayaş, Belediye Başkanı Murat Kumral, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Solak, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Hatice Dolaşık, Vergi Dairesi Müdürü Mustafa Ekinci, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Karakurt, davetliler, öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı. Sergide yer alan umut, neşe ve bayram coşkusunu ifade eden eserler beğeni topladı. Babadağ protokolü, öğrencilere hediyeler takdim edilerek, başarılarından ötürü kutladı. Cuma gününe kadar açık olacak sergi, belediye hizmet binasında ziyaret edilebilecek. Sergiye eserleriyle renk katan tüm öğrencileri ve öğretmenlerini tebrik eden Belediye Başkanı Murat Kumral, "Minik sanatçılarımızın ellerinden çıkan resimlerle hazırladığımız sergimizin açılışını İlçe Kaymakamımız İlhan Kayaş, ilçe protokolümüz, meclis üyelerimiz, öğretmenlerimiz ve kıymetli öğrencilerimiz katılımlarıyla gerçekleştirdik. Öğrencilerimizin ellerinden hayat bulan her bir resimde umut, neşe ve bayram var. Geleceğe umutla bakmamıza vesile olan tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun" dedi.