GÜNDEM - 19 Eylül 2025 Cuma 16:06

Antalya’da Gaziler Günü yürüyüşü

A
A
A
Antalya’da Gaziler Günü yürüyüşü

Antalya’da 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle tören ve çeşitli programlar düzenlendi.


Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik ünvanı ile mareşal rütbesinin verilişinin yıl dönümü olan 19 Eylül Gaziler Günü’nde Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi. Tören Cumhuriyet Caddesi’nde "Kahramanlarla Kardeşlik Yolunda Gaziler Günü" yürüyüşüyle başladı. Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk heykeline çelenk sunumuyla devam eden törende saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. ’Benim Gazim’ isimli şiirin okunmasıyla devam eden tören, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Antalya Şube Başkanı Emekli Albay Zeynel Abidin Sezer’in günün anlam ve önemini belirten konuşması ile sona erdi. Daha sonra Muratpaşa Camii’nde şehitler ve ebediyete irtihal eden kahraman gaziler için Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okunmasının ardından lokma tatlısı ikram edildi.


Törene Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Yakup Ali Kahveci, Garnizon Komutanı Tümgeneral Sinan Eren, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Büşra Özdemir, Antalya Emniyet Müdürü Sabit Akın Zaimoğlu, Antalya İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Ali Uslu, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Antalya Şube Başkanı Zeynel Abidin Sezer, siyasiler, askerler, güvenlik güçleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.



Antalya’da Gaziler Günü yürüyüşü

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Bolu Belediyesi’nde yürütülen soruşturmada gözaltına alınan 3 kişi serbest bırakıldı Bolu Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 3 kişi çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Geçtiğimiz ay yürütülen ’icbar suretiyle irtikap’ soruşturması kapsamında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Can tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Dün sabahın ilk ışıklarıyla birlikte jandarma ekipleri tarafından belediye binasına geniş çaplı başlatılan arama çalışmaları devam ediyor. Jandarma, kurumdaki tüm bilgisayarları ve dijital materyalleri inceleme altına alırken 3 kişi gözaltına alındı. Olaya ilişkin CHP’li meclis üyesi Cihan Tutal, Mali İşler Müdürü Naim Ayhan ve BOLSEV Vakfı Üyesi Ali Sarıyıldız gözaltına alındı. Soruşturmaya ilişkin daha önce de Naim Ayhan ve Ali Sarıyıldız gözaltına alınmış ve ifadeleri sonrası serbest bırakılmıştı. Jandarma ekipleri belediye binasında yaklaşık 5 saat süren çalışmalarını tamamladı. Ekipler tarafından önemli evrak ve bilgisayarlar torbalarla Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na götürüldü. 3 isim de serbest bırakıldı il Jandarma Komutanlığı’nda gözaltı işlemleri tamamlanan CHP’li meclis üyesi Cihan Tutal, Mali İşler Müdürü Naim Ayhan ve BOLSEV Vakfı Üyesi Ali Sarıyıldız öğle saatlerinde Bolu Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılıkta ifade işlemlerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen 3 kişi, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.