POLİTİKA - 24 Haziran 2025 Salı 17:24

Başkan Böcek: "Benim çalışmalarımda parti ve siyaset ayrımı yoktur"

A
A
A
Başkan Böcek: "Benim çalışmalarımda parti ve siyaset ayrımı yoktur"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cittaslow Türkiye Koordinatörü Muhittin Böcek, "Sakin Şehir" (Cittaslow) ünvanını almaya hak kazanan Denizli’nin Çameli ilçesi Belediye Başkanı Cengiz Arslan’ı kabul etti.


Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cittaslow Türkiye Koordinatörü Muhittin Böcek, Mayıs ayında Safranbolu’da düzenlenen Cittaslow Türkiye Ulusal Ağ Toplantısında Çameli’nin süreci resmen tamamladığını ve Türkiye’nin 27.’inci, Dünya’nın ise 306’ncı Cittaslow (Sakin Şehir) ünvanını almaya hak kazandığını duyurmuştu. Güney Kore’de düzenlenen Cittaslow Genel Kurulu’nda Sakin Şehir sertifikasını alan Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan ve Çameli Kaymakamı Talha Tunahan Yıldırım, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i makamında ziyaret ederek adaylık sürecindeki desteğinden dolayı teşekkür etti.



"Ülkemiz ve kentler için önemli başarılar"


Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek Çameli’nin doğasını, kültürünü ve geleneklerini koruyarak sakin şehir olma yolunda örnek bir performans sergilediğini belirtti. Başkan Böcek, "Antalya’da Finike ve İbradı’da da çalışmalarımız oldu. Son olarak Döşemealtı Yeşilbayır Mahallemizde çalışma yürütüyoruz. Bunlar ülkemiz ve kentlerimiz için son derecede önemli. Benim çalışmalarımda parti ve siyaset ayrımı yoktur, vatandaşımızın lehine olacak hizmetler için çalışıyorum. Yedi kategoride 73 kriteri olan çok kapsamlı bir proje. Bu önemli belgenin Çameli ilçesine hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.


Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan da 7 yıldır sakin şehir olma yolunda çalışmalar yaptıklarını söyleyerek, "Sizin Cittaslow Türkiye Koordinatörü ve Genel Başkan Yardımcısı olmanız bizi motive etti. Antalya ekibiyle birlikte çok güzel çalışmalarımız oldu. Denizli’nin ilk sakin şehir ünvanını ilçemiz kazandı. Neden Muhittin Böcek Antalya’da 6 dönemdir Belediye Başkanlığı yapıyor diye baktığımızda; sebebini anladım çok başarılı bir ekip kurmuşsunuz. Bir fırsatım olsaydı Büyükşehir olarak da sizlerle çalışmak isterdim. Bu süreçte bizlere vermiş olduğunuz destekten dolayı çok teşekkür ediyorum. Hem Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı hem de Cittaslow Türkiye Koordinatörü olarak Çameli ilçemizi de ziyaret ederseniz bizleri memnun edersiniz" diye konuştu.


Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan ziyaretin sonunda Cittaslow Genel Kurulu’nda takdim edilen Sakin Şehir sertifikasıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.



Başkan Böcek: "Benim çalışmalarımda parti ve siyaset ayrımı yoktur"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Pendik’te çöpten çıkan bağlama gönüllere dokundu Pendik Belediyesi’nde temizlik görevlisi olan Bilgin Kaplan, çöpleri topladığı sırada bulduğu bağlamayı kamyon kasasında çalmaya çalıştı. O anlar cep telefonu kamerasına yansırken, sosyal medyada da büyük ilgi gördü. Pendik’te sabah saatlerinde yaşanan renkli anlar, sosyal medyada büyük ilgi gördü. Pendik Belediyesi’nde görev yapan temizlik görevlisi Bilgin Kaplan, Güzelyalı Mahallesi’nde rutin temizlik çalışması yaptığı sırada çöp konteynerini boşaltırken kenarda bırakılmış bir bağlama fark etti. Merak ederek bağlamayı eline alan Kaplan, trafiğin yavaş seyrettiği anda çöp kamyonunun kasasında güvenlik korumalı alanında kısa bir süre bağlama çalmaya çalıştı. O anlar, yoldan geçen başka bir sürücü tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Sosyal medyada paylaşılan video kısa sürede çok sayıda beğeni ve olumlu yorum aldı. Samimi görüntüler, izleyenlerin yüzünde tebessüm oluştururken, temizlik görevlisinin müziğe olan ilgisi takdir topladı. "Müzik ruhun gıdasıdır, herkesin çalmasını tavsiye ediyorum" Konuyla ilgili konuşan Bilgin Kaplan, "Güzelyalı Mahallesi’nde sabah saatlerinde çöpleri toplarken, çöp konteynerini dökerken kenarında sazı gördüm. Merak ettim, aldım. Böyle çalmaya çalışırken bir vatandaşın dikkatini çekmiş. Sosyal medyada paylaşmışlar, insanlar beğenmiş, güzel yorumlar yapmışlar. Bu benim çok hoşuma gitti. Müzik ruhun gıdasıdır. Herkesin çalmasını tavsiye ediyorum. Benim müzik aletleri arasında en sevdiğim bağlamadır. İzleyen ve beğenen herkese çok teşekkür ederim" dedi.
Düzce Otobüsten 46 bin silah parçası çıkmıştı: 5 şüpheli tutuklandı Düzce’de bir yolcu otobüsünde, İstanbul’a sevkiyatı yapılan 46 bin 655 silah parçası ele geçirilmesine ilişkin gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 6 şüpheliden 5’i tutuklanırken, 1 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte faaliyet gösteren silah kaçakçılarına yönelik yaklaşık 23 aydır sürdürülen teknik ve fiziki takibin ardından operasyon için düğmeye bastı. Şüphelilerin Düzce’den İstanbul’a çok sayıda silah parçası sevkiyatı yapacağı bilgisi üzerine harekete geçen ekipler, şüphelilerden M.E.K.’ye ait Tokuşlar Mahallesi’ndeki iş yeri, otomobil ve yolcu otobüsünü takibe aldı. İş yerinden silah parçalarının koliler ve torbalar içerisinde otobüse yüklendiği tespit edildi. Otoyolda durdurulan araçlarda yapılan aramalarda, toplam 46 bin 655 silah parçası ele geçirildi. Ele geçirilen malzemeler arasında; 2 bin 115 tabanca alt gövdesi, 2 bin 100 üst kapak takımı, 2 bin 100 namlu, 2 bin 100 tabanca iğnesi, 2 bin emniyet mandalı, 2 bin 100 mekanizma yatağı, 2 bin 100 üst kapak tutucu, 2 bin 100 üst kapak düşürme mandalı, 2 bin 100 iğne kontrol pimi, 2 bin 100 arpacık, 2 bin 50 tetik tutucu, 2 bin 50 iğne tutucu gibi diğer tamamlayıcı parçalar ile 1 adet silah yapımında kullanılan çok amaçlı torna tezgahı yer aldı. Ayrıca, aramada 3 adet ruhsatsız tabanca ile bu silahlara ait çok sayıda fişek ele geçirildi. Ekipler, ele geçirilen malzemelerin birleştirilmesi durumunda yaklaşık 2 bin 100 ruhsatsız tabanca üretilebileceğini belirledi. 5 kişi tutuklandı Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden M.E.K., A.Ö., M.C.Ö., İ.İ. ve Z.D. tutuklanırken, D.D. isimli şahıs adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Ankara Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Keçeli: "İsrail’in bu adımı, Somali’nin iç işlerine açık bir müdahale niteliği taşımaktadır" Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, İsrail’in, Somaliland bölgesinin bağımsızlığını tanıdığı yönünde yaptığı açıklamanın, Netanyahu hükümetinin bölgesel ve küresel düzeyde istikrarsızlık oluşturmayı hedefleyen hukuk dışı eylemlerinin yeni bir örneğini teşkil ettiğini belirterek, "Yayılmacı politikalarını sürdüren ve Filistin Devleti’nin tanınmasını engellemek için her türlü çabayı gösteren İsrail’in bu adımı, Somali’nin iç işlerine açık bir müdahale niteliği taşımaktadır" dedi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Keçeli, İsrail’in Somaliland bölgesinin bağımsızlığını tanımasına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Keçeli, İsrail’in, Somaliland bölgesinin bağımsızlığını tanıdığı yönünde yaptığı açıklamanın, Netanyahu hükümetinin bölgesel ve küresel düzeyde istikrarsızlık oluşturmayı hedefleyen hukuk dışı eylemlerinin yeni bir örneğini teşkil ettiğini belirterek, "Yayılmacı politikalarını sürdüren ve Filistin Devleti’nin tanınmasını engellemek için her türlü çabayı gösteren İsrail’in bu adımı, Somali’nin iç işlerine açık bir müdahale niteliği taşımaktadır. Somali Federal Cumhuriyeti ve Somaliland bölgesinin geleceğine ilişkin kararlar, tüm Somalililerin iradesini yansıtacak şekilde alınmalıdır. Afrika Boynuzu’nda barış ve güvenliğe önem veren ve Somali’nin toprak bütünlüğünü kararlılıkla destekleyen Türkiye, Somali halkının yanında olmayı sürdürecektir" ifadelerini kullandı.