EĞİTİM - 05 Eylül 2024 Perşembe 17:06

Cikcilli Yerleşkesine ortak derslik için ilk imza atıldı

A
A
A
Cikcilli Yerleşkesine ortak derslik için ilk imza atıldı

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinin (ALKÜ) yapım aşamasındaki Cikcilli Yerleşkesine kurulan Sağlık Kampüsü bünyesindeki ortak derslik inşaatının sözleşmesi imzalandı.


Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) akademik gelişiminin yanında fiziki büyümesini de tüm hızıyla sürdürüyor. Yapım aşaması devam eden 851 bin metrekare toplam alanıyla ALKÜ’nün en büyük yerleşkesi olacak Cikcilli Yerleşkesine ikinci binanın yapımı için imzalar atıldı. Cikcilli Sağlık Kampüsü ortak derslik inşaatının sözleşmesi ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan ile Prefabrik İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Suat Sayın arasında imzalandı. ALKÜ Rektörlük makamında atılan imza töreninde Prefabrik İnşaat AŞ Genel Müdür Yardımcısı Hamit Özdemir ve Ferhat Durmuş, ALKÜ Yapı İşleri Teknik Daire Başkanı Adem Yavuz Avşar da yer aldı.



Sağlık kampüsü öğrencilerinin derslik binası yapılacak


Yapılan sözleşme ile Cikcilli Yerleşkesine Faika Hacıkadiroğlu Merkezi Araştırma Laboratuvarının ardından 14 bin metrekare inşaat alanı ile Cikcilli Sağlık Kampüsü ortak derslik binası ikinci bina olmuş olacak. Tıp Fakültesi öğrencilerinin öğrenim göreceği ortak derslik binasında Diş Hekimliği Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri MYO öğrencileri de bina içindeki laboratuvarlardan faydalanacak. Sağlık Kampüsü ortak derslik binası 49 adet laboratuvar, 8 adet amfi derslik, 1 adet seminer/konferans salonu, 3 adet toplantı salonu, 73 adet ofis, 1 adet yemekhane, 1 adet kütüphane, 2 adet kadın-erkek giyinme odalarından oluşacak.



Rektör Türkdoğan: “ALKÜ gelişmesini ve büyümesini sürdürüyor”


ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, Cikcilli Sağlık Kampüsü ortak derslik inşaatının temel atma töreninin en kısa zamanda yapılacağı müjdesini vererek ALKÜ’nün akademik gelişmelerinin yanından fiziki alanlarda büyümesini hızla sürdürdüğünü belirtti. Alanya ve bölge için Cikcilli Yerleşkesinin önemine değinen Rektör Türkdoğan, “Cikcilli Yerleşkemiz üniversitemizin en önemli yerleşkesinden biri olacak. İçerisinde birçok bina ve sosyal yaşam alanı da yer alacak Cikcilli Yerleşkemizin tamamlanması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Son olarak Cikcilli Sağlık Kampüsü ortak derslik binası yapımı için Prefabrik İnşaat AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Suat Sayın ile sözleşmemizi imzaladık. Yerleşkemizdeki ikinci binamız olacak Cikcilli Sağlık Kampüsü ortak derslik binasının kısa sürede tamamlanmasını sağlayacağız. Yerleşkemizdeki diğer binaların yapılması için de tüm girişimlerimizi sürdürüyoruz. Spor ve sağlık kompleksi olacak yerleşkemizin ikinci binasının da temel atmasını en kısa zamanda yapacağız. Yapılan sözleşmenin ülkemize, Alanya’mıza ve ALKÜ ailesine hayırlı olmasını diliyorum” dedi.



Cikcilli Yerleşkesine ortak derslik için ilk imza atıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Tarımsal girdi fiyatları yıllık yüzde 33,66 arttı Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ekim ayına ilişkin Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi (Tarım-GFE) verilerini açıkladı. Buna göre Tarım-GFE, ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 2,04, geçen yılın aralık ayına göre yüzde 29,06, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 33,66 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 32,3 artış gösterdi. Ana gruplar incelendiğinde, bir önceki aya göre tarımda kullanılan mal ve hizmetler endeksi yüzde 2,12, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmetler endeksi ise yüzde 1,57 yükseldi. Geçen yılın aynı ayına göre ise tarımda kullanılan mal ve hizmetler endeksinde yüzde 34,79, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmetler endeksinde yüzde 27,19 artış kaydedildi. Alt gruplar bazında yıllık Tarım-GFE verilerine göre 6 alt grupta artış oranı ortalamanın altında, 5 alt grupta ise üzerinde gerçekleşti. Yıllık artışın en düşük olduğu alt gruplar yüzde 18,91 ile tarımsal ilaçlar ve yüzde 20,98 ile bina bakım masrafları olurken, en yüksek artış yüzde 64,33 ile veteriner harcamaları ve yüzde 47,39 ile gübre ve toprak geliştiricilerde görüldü. Aylık Tarım-GFE’ye göre ise 6 alt grup daha düşük, 5 alt grup daha yüksek değişim gösterdi. Ekim ayında aylık bazda artışın en düşük olduğu alt gruplar yüzde 0,09 ile enerji ve yağlayıcılar, yüzde 0,27 ile gübre ve toprak geliştiriciler olarak belirlendi. Buna karşılık, aylık artışın en yüksek olduğu alt gruplar yüzde 5,61 ile veteriner harcamaları ve yüzde 4,71 ile tohum ve dikim materyali oldu.
Ankara 7 ilde 7 ayrı organize suç örgütüne yönelik operasyon: 67 şüpheli yakalandı, 42’si tutuklandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 7 ilde dolandırıcı, tefeci ve göçmen kaçakçısı 7 ayrı organize suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda 67 şüphelinin yakalandığını ve 42’sinin tutuklandığını açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Jandarma KOM Daire Başkanlığı koordinesinde; İl Jandarma Komutanlıklarınca 7 ilde 7 ayrı organize suç örgütüne yönelik operasyonlar düzenlendi. Şüphelilerin; Denizli’de 30 ayrı iş yerinden organize şekilde hırsızlık yaptıkları, Yalova’da nitelikli dolandırıcılık suçunu organize şekilde yönettikleri, İzmir’de trafo ve enerji nakil kablosu hırsızlığı yaptıkları, Iğdır’da göçmen kaçakçılığı suçunu işledikleri ve Muğla’da tefecilik yaptıkları, Tekirdağ ve Şanlıurfa’da terör örgütüyle bağlantıları olduklarını söyleyip para talep ederek vatandaşları dolandırdıkları tespit edildi. Düzenlenen operasyonlar ile hesaplarında son 5 yıl içerisinde 251 Milyon Türk lirası hesap hareketi bulunan 67 şüpheliyi yakalandı. 42’si tutuklandı. 23’ü hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı. Diğer 2 şüphelinin işlemleri devam ediyor. Ayrıca operasyonlar sonucu çok sayıda dijital materyal ile muhtelif miktarda nakit para ve ziynet eşyası ele geçirildi.
Erzincan Erzincan’da soğuk hava nedeniyle sürüler yayladan indirildi Erzincan’da yüksek kesimlerde görülen kar yağışı ve soğuk havayla birlikte yaylalarda bulunan küçükbaş hayvan sürüleri donma tehlikesi nedeniyle merkeze ve köylere taşındı. İlkbahar aylarından itibaren yaylalarda kalan küçükbaş hayvanlar, hava sıcaklıklarının düşmesi ve kar yağışının başlamasıyla birlikte daha güvenli alanlara çekildi. Üreticiler, kış şartlarının ağırlaşması nedeniyle sürülerini Erzincan merkez ve çevre köylere indirerek ahırlara aldı. Kış boyunca hayvanların yem, saman ve arpa ile besleneceği öğrenildi. Üreticilerden İlhan Koyun, nisan ayı sonunda koyunlarını yaylaya çıkardıklarını belirterek, "Aylarca yaylada kaldık, süt ve peynir üretimi yaptık. Aralık ayının sonlarına doğru havalar sertleşince geri dönmek zorunda kaldık. Kış aylarında yem ve saman temini bizim için en büyük sıkıntı" dedi. Tulum peyniri üreticisi Özkan Beydili ise bahar aylarında çıktıkları yaylalarda aralık ayına kadar kaldıklarını ifade ederek, soğuk havanın etkisini artırmasıyla köylerine dönmek zorunda kaldıklarını söyledi. Beydili, hayvancılığın büyük emek ve fedakârlık gerektirdiğini vurguladı. Üretici Ferdi Kaya da ilkbaharda yaylaya çıkarılan koyunların yaz boyunca otlatıldığını ve peynir üretimi yapıldığını belirterek, "Hava şartları sertleşince dönüş hazırlıklarına başladık. Hayvanlar ilkbahara kadar yem ve arpa ile beslenecek" diye konuştu. Erzincan’da her yıl kış mevsimiyle birlikte yaşanan bu dönüş, bölgedeki küçükbaş hayvancılığın doğayla iç içe süren zorlu üretim sürecini bir kez daha gözler önüne serdi.