GENEL - 03 Haziran 2020 Çarşamba 12:30

Çocuklar için 1 milyon 250 bin liralık bütçe

A
A
A
Çocuklar için 1 milyon 250 bin liralık bütçe

Muratpaşa Belediyesi, Şirinyalı Mahallesinde 3 bin metrekare yeşil alana sahip olacak yeni kreş binası ve Çağlayan Mahallesi’ndeki oyun evi inşaatı için 1 milyon 250 bin liralık bütçe aktarımını gerçekleştirdi.

Muratpaşa Belediyesi, Şirinyalı Mahallesinde 3 bin metrekare yeşil alana sahip olacak yeni kreş binası ve Çağlayan Mahallesi’ndeki oyun evi inşaatı için 1 milyon 250 bin liralık bütçe aktarımını gerçekleştirdi. Karar, olağanüstü toplanan Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle alındı.


Muratpaşa Belediyesi, bir yandan parkları, plajları, kafeleriyle yeni normali kurmak için çalışmalarını sürdürürken salgın döneminde ara verilen yatırımları hayata geçirmek için de düğmeye bastı. İlçede dezenfeksiyon ve sosyal yardım çalışmalarını halen sürdüren Muratpaşa Belediyesi, yatırımlara da hız verdi.


Yeni binasına taşınan Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün Şirinyalı Mahallesi’nde bulunan eski yerinin kreş olarak yeniden düzenlemesi için gerekli bütçe aktarımı olağanüstü toplanan Muratpaşa Belediye Meclisinde gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Ümit Uysal, Çağlayan Mahallesi’nde oyun evi yapımının da dahil olduğu proje için ilk etapta 1 milyon 250 bin liralık bütçe aktarımı yapıldığını belirtti. Yeni kreşin bin 785 metrekare alanda tek katlı olacağını belirten Başkan Uysal, kreşte, idari ve teknik birimlerin yanı sıra 3, 4, 5 yaş sınıf ve uyku odaları, revir, pedagog ve veli görüşme alanı, rehberlik birimi, oyun odası, çok amaçlı salon, yemekhane, açık oyun alanı bulunacağını sözlerine ekledi. Başkan Uysal, Muratpaşa’nın yeni kreşinin yaklaşık 3 bin metrekare yeşil alana sahip olacağını belirtti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ordu Engelliler engelsiz yaşama dikkat çekti Ordu’nun Ünye ilçesinde 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle etkinlik geçekleştirildi. Yüzüncü yıl mevkiinden kortej yürüyüşüyle başlayan etkinlikler Cumhuriyet Meydanı’nda devam etti. 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle rehabilitasyon merkezilerinin stantlarının açılışı gerçekleştirildi. “Engelsiz yaşam konusunda başarılı bir kentiz” Açılışta bir konuşma yapan Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Engelli kardeşlerimiz ile ilgili bugün hem farkındalığın oluşması, hem de günlerinin kutlanması amacıyla bir araya geldik. Engelli kardeşlerimize verilen fırsatlar neticesinde neler yapılabildiğini burada görebilme fırsatı bulduk. Daha önceki ziyaretlerimizde hakikaten çok özel çalışmalar ortaya koymuşlardı. Bugün de aynı çalışmaları görmekten son derece memnun kaldık. Tabii yerel yönetim olarak bizler de engelli kardeşlerimizin engelsiz yaşam anlamında bir şehirde rahat edebilmeleri açısından ne gerekiyorsa gerekli hazırlıkları yapmak ve hayata geçirmek noktasında birlikte çalıştığımızı ve Ünye olarak bu konuda birçok şehirden önde olduğumuzu belirtmek istiyorum. Aynı zamanda bu hafta ihtiyaçların belirlenmesine ve farkındalığın oluşmasına vesile olsun diyor, Engelliler Haftasını kutluyorum” dedi. Ünye Kaymakamı Ayhan Işık hafta boyunca etkinliklerde görev alacak kurum ve kuruluşları tebrik ederek başarılar diledi. Etkinliklere ayrıca Engelli dernekleri başkanları, Daire Amirleri ve Sivil toplum kuruluşlarını temsilcileri katıldı.