ASAYİŞ - 13 Kasım 2025 Perşembe 15:08

Evi yakmaya çalıştı, eşyaları sokağa fırlattı, çıkışta akraba dayağı yedi

A
A
A
Evi yakmaya çalıştı, eşyaları sokağa fırlattı, çıkışta akraba dayağı yedi

Antalya’da madde bağımlısı olduğu ileri sürülen şahıs, yaşlı anne ve babasını evden çıkartıp balkonu yakmaya çalıştı, eşyaları sokağa fırlattı. Polis ekipleri tarafından evden çıkartılan şahıs, apartman çıkışında akrabalarının saldırısına uğradı. Tekme ve yumrukla saldıran şahsın yakınlarını polis güçlükle ayırabildi.


Olay, saat 12.30 sıralarında Muratpaşa ilçesi Konuksever Mahallesi 786. Sokak’ta 4 katlı apartmanın üçüncü katında yaşandı. Edinilen bilgiye göre, madde bağımlısı olduğu ileri sürülen Okan A. (30), bir süre önce Diyarbakır’dan gelip, birlikte yaşadığı evdeki anne ve babasını dışarı çıkardı. Okan A. balkondaki eşyaları yakarken, durum 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirildi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Balkondaki yangın kendiliğinden sönerken, belirtilen adrese gelen polis ekipleri kapıyı kilitleyip evden dışarı çıkmayan Okan A.’yı ikna etmeye çalıştı. Yaklaşık 1 saat boyunca herkese ecel terleri döktüren Okan A. evdeki eşyaları balkondan sokağa atmaya başlayınca polis ekipleri apartmana girdi. Kapının açılmasıyla birlikte içeri giren polis ekipleri, şahsı etkisiz hale getirdi.


Okan A., apartmandan polis ekipleri tarafından dışarı çıkartılırken akrabalarının saldırısına uğradı. Tekme ve yumruklarla saldıran şahsın yakınlarını polis güçlükle ayırabilirken, ekiplerin zor zapt ettiği akrabalarından biri, "Buraya gel. Onu bana getirin" diyerek tekrar saldırmaya çalıştı. Ekip otosuyla polis merkezine götürülen Okan A.’nın daha önce de benzer girişimlerde bulunduğu ve evdeki eşyaları satıp ailesini mağdur ettiği öğrenildi.



Evi yakmaya çalıştı, eşyaları sokağa fırlattı, çıkışta akraba dayağı yedi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İSKİ’nin Karaburun Tesisi’nde tepki çeken görüntü: Atık su denize boşaltılıyor Arnavutköy Karaburun’da İSKİ’ye bağlı biyolojik arıtma tesisinden çıkan atık suyun günlerce arıtılmadan denize verildiğini gösteren yeni görüntüler ortaya çıktı. Pazar sabahı kaydedilen görüntülerde tesisteki kirli suyun denize aktığı görüldü. Arnavutköy Karaburun’da İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Genel Müdürlüğü’ne bağlı biyolojik arıtma tesisinde yaşanan çevre skandalı, yeni bir videoyla bir kez daha gün yüzüne çıktı. Pazar sabahı kaydedilen görüntülerde, tesisin atık suyu herhangi bir arıtma işlemine tabi tutmadan doğrudan denize boşalttığı açıkça görüldü. Videoyu kayda alan vatandaş, sabah saat 07.12’de çektiği görüntülerde durumu şöyle aktardı: "Bugün günlerden pazar, saat 07.12. İSKİ’nin Karaburun Atıksu Arıtma Tesisi’nin ‘arıttım’ dediği ancak arıtmadan denize verdiği atık su gördüğünüz gibi doğrudan denize gidiyor. Atık su arıtma tesisi diyorlar ama bu görüntüler, söylediklerinin doğru olmadığının, tam tersinin yaşandığının ispatı." Görüntülerde koyu renkteki suyun tesis çıkışından güçlü bir akıntıyla denize karıştığı, su yüzeyinde belirgin bir renk değişimi ve kirlilik oluşturduğu görüldü. Mahalle sakinleri, İSKİ’nin uzun süredir devam eden bu ihmalinin plajları kullanılamaz hale getirdiğini, insan sağlığını hiçe saydığını ve deniz canlılarını ciddi biçimde tehdit ettiğini belirttiler. Vatandaşlar, söz konusu kirliliğin aylardır sürdüğünü, İSKİ’nin gerekli müdahaleyi yapmaması nedeniyle Karaburun sahilinin adeta tahrip olduğunu ifade ettiler.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi vatandaşları spora teşvik ediyor Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlıklı yaşam farkındalığı kazandırmak ve spora özendirmek amacıyla ilki düzenlenen "Her Adım Bir İz-Değirmen Boğazı Halk Koşusu" etkinliği gerçekleştirildi. Sağlıklı yaşamı teşvik etmek amacıyla Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı koordinasyonunda "Her Adım Bir İz - Değirmen Boğazı Halk Koşusu" etkinliği gerçekleştirildi. Yağışlı havaya rağmen ilgi gören koşuda vatandaşlar Değirmen Boğazı’nın eşsiz güzellikleri arasında koştular. Her ayın ilk Pazar günü geleneksel hale getirilmesi hedeflenen Halk Koşusunda vatandaşlar sağlıklı yaşama teşvik edildi. Koşunun ardından zumba etkinliğine katılan vatandaşlar günün enerjisini artıran ritimlerle keyifli bir gün geçirdi. Etkinlikle ilgili konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Uğur Baysal, "Bu etkinliğimizle halkımızın spor alışkanlığı kazanmasını sağlayıp sürdürülebilir spor alışkanlıklarına teşvik etmeyi hedefliyoruz. Bugün gerçekleştirdiğimiz etkinliğe, soğuk ve yağışlı havaya rağmen katılım sağlayan, bizlerle doğanın eşsiz güzellikleri arasında spor yapan herkese çok teşekkür ediyoruz. Her ayın ilk pazar günü gerçekleştireceğimiz ve geleneksel hale getirmeyi hedeflediğimiz bu etkinlikle inanıyorum ki şehrimizde spor alışkanlığını artıracağız" ifadelerini kullandı.