ASAYİŞ - 08 Şubat 2025 Cumartesi 14:58

Evinin yanışını çaresiz gözlerle izledi, odaların halini görünce başını duvara yaslayıp öylece kaldı

A
A
A

Antalya’da hurdacılıkla uğraşan baba ve oğlunun yaşadığı gecekondu alev alev yandı. Evinin yanışını çaresiz gözlerle izleyen baba, küle döndüğünü gördükçe evinin duvarlarına başını yasladı, alevlerden canını zor kurtaran oğlu ise oturduğu yerde gözyaşı döktü.

Yangın saat 13.00 sıralarında Kepez ilçesi Kazım Karabekir Mahallesi 6343 sokak üzerindeki gecekonduda meydan geldi. Alınan bilgiye göre, hurdacılıkla geçimini sağlayan Fahri Kurtçu (64) ile oğlu Serkan Kurtçu’nun (28) yaşadığı gecekonduda sobadan dolayı yangın çıktı. Bu sırada babası dışarıda olan Serkan Kurtçu, alevlere müdahale etmeye çalışsa da yangını söndüremeyince pencereden kendini dışarıya attı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Tüm odaları saran yangın, itfaiye ekiplerince 1 saatlik çalışmanın ardından söndürüldü.

Başını duvara yasladı

İtfaiye ekiplerinin çalışması esnasında baba Fahri Kurtçu, evinin yanışını çaresiz gözlerle izledi. Zaman zaman ekiplere yardımcı olmak isteyen Kurtçu, evin yanmış odalarına baktıkça kafasını duvara yasladı. Alevlerden canını zor kurtaran Serkan Kurtçu’nun ise evinin yanmasından dolayı büyük üzüntü yaşadığı gözlendi.

Evinin yanışını çaresiz gözlerle izledi, odaların halini görünce başını duvara yaslayıp öylece kaldı

"Nerede kalacağız bilmiyorum"

Serkan Kurtçu, "Yangın zaten bir anda çıktı. Terastan dumanlar çıktı. Kapıya doğru koştum ancak alevler yüzüme vurmaya başladı, çıkamadım. Pencereyi kırdım ve kendimi dışarıya çıktım. Babamla beraber evde yaşıyorduk ama o dışarıya çıkmıştı. Benden başka kimse evde yoktu. Nerede kalacağımızı da bilmiyorum. Ev diye bir şey kalmadı" dedi.

Evinin yanışını çaresiz gözlerle izledi, odaların halini görünce başını duvara yaslayıp öylece kaldı

"Ev alevler içerisindeydi"

Kurtçu ailesinin komşusu olan bir vatandaş ise "Ben dışarıda odun topluyordum. Bir anda kara dumanların çıktığını gördüm. Ev alevler içerisindeydi. Oğlu kendi imkanlarıyla dışarıya çıkmıştı. Baba ile oğlu beraber yaşıyordu" diye konuştu.

Dumandan etkilenen baba ve oğlu, ambulans içerisinde ilk yardımda bulunuldu. Ekipler yangınla ilgili inceleme başlattı.

Suat Metin

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli "1+1=Mutluluk" projesi yüzleri güldürüyor Kocaeli’de çocuk esirgeme kurumunda kalan çocuklar; takı yapımı, çanta ve yüz boyama etkinlikleri ile gönüllerince eğlendi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin dijital pazar platformu Komek Sepeti’nin yeni projesi "1+1=Mutluluk", bayram öncesi çocukların yüzünü güldürdü. Milli İrade Meydanı’nda gerçekleştirilen program, Gazanfer Bilge Çocuk Esirgeme Kurumu’nda kalan çocuklarla gerçekleştirildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Berna Abiş ve Yaygın Eğitim Şube Müdürü Lokman Ceyhan’ın katıldığı programda çocuklar almış oldukları hediyelerle bayramın mutluluğunu erkenden yaşadı. "Bir ürün mağazaya, bir ürün sevgi sepetine" sloganıyla ilerleyen proje, toplumsal yardımlaşmayı artırarak ihtiyaç sahibi bireylere destek olmayı amaçlıyor. Gerçekleştirilen mutluluk projesine 112 Komek Sepeti üreticisi bin 70 ürün ile katıldı. Komek Sepeti üreticileri tarafından anaokulu ve ilkokul çağındaki çocuklara amigurumi bebekler, takı, toka, seramik ürünler, kalemlik, epoksi kırtasiye ürünleri ve ahşap oyuncaklar gibi el emeğiyle üretilen özel hediyeler verildi. Çocuklar günün tadını çıkardı KO-MEK müzik grubu eğitmenlerinin seslendirdiği birbirinden güzel çocuk şarkıları programa ayrı neşe kattı. Palyaçolar eşliğinde eğlenen çocuklar günün tadını sonuna kadar çıkardı. Daha sonra alana kurulan takı boncuk yapımı, çanta boyama ve yüz boyama etkinlikleri ile gönüllerince eğlenen çocuklar almış oldukları hediyelerle çok mutlu oldu. Üreticiler, ürün alım zamanlarında sipariş edilen her üründen bir adet fazlasını üreterek sosyal sorumluluk projesine katkıda bulunmaya devam ediyor. Sevgi Sepetinde biriken ürünler, belirlenen ihtiyaç sahiplerine teslim ediliyor. Projenin bir sonraki aşamasında ise huzurevi sakinlerine yönelik hediyeler hazırlanacak. Huzurevlerinde kalan kimsesiz yaşlılara üreticilerin sevgiyle hazırladığı ürünler hediye edilerek onların mutluluğuna katkıda bulunulacak.