ASAYİŞ - 25 Haziran 2024 Salı 17:48

Giyim mağazasında kaçak üretilen 77 papağana el konuldu, 41 bin TL ceza kesildi

A
A
A
Giyim mağazasında kaçak üretilen 77 papağana el konuldu, 41 bin TL ceza kesildi

Antalya’da yasa dışı papağan üretimi yapıldığı tespit edilen giyim mağazasının deposuna baskın düzenlendi. Yapılan baskında 77 papağana el konulurken, üreten kişiye 41 bin 817 TL ceza kesildi.


Antalya’da bir giyim mağazasına ait depoda yasa dışı papağan üretimi yapıldığı tespit edilmesinin ardından Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekipleri, harekete geçti. Polis ekipleri ile yapılan baskında yasa dışı üretimi yapılan 77 adet papağana ulaşıldı. Ele geçirilen papağanlar koruma altına alınırken, Kara Avcılığı Kanunu kapsamında yasa dışı üretim yapan kişiye 41 bin 817 TL idari para cezası uyguladı. 77 papağan hayvanat bahçesine teslim edildi.


Öte yandan, Tarım ve Orman Bakanlığı DKMP Genel Müdürü Kadir Çokçetin konu ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Kara Avcılığı Kanunu kapsamında yasa dışı üretim yapan kişiye 41 bin 817 TL idari para cezası uygulanırken, 77 papağana el konulup hayvanat bahçesine teslim edildi” dedi.



Giyim mağazasında kaçak üretilen 77 papağana el konuldu, 41 bin TL ceza kesildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara TİKA, Pakistan’da el yazması ve nadir eserler kütüphanesini yeniledi Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Pakistan’da Yazma Eserlerin Korunmasına Yönelik Program kapsamında 22 binden fazla el yazması eserin yer aldığı Pencap Üniversitesi El Yazması ve Nadir Eserler Kütüphanesi’ni yeniledi. TİKA tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında Pencap Üniversitesi El Yazması ve Nadir Eserler Kütüphanesi’nin arşiv bölümünde kompakt dolap sistemi, ışıklandırma ve iklimlendirme çalışmaları yapılarak, modern temizlik ekipmanları temin edildi ve kütüphane yazma eserlerin korunması için uygun hale getirildi. Kütaphanenin açılış töreni, Türkiye’nin Lahor Başkonsolos Vekili Ali Erbaş, Pencap Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halit Mamud, TİKA İslamabad Koordinatörü Muhsin Balcı, Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı Kitap Şifahanesi ve Arşiv Daire Başkanı Dr. Nil Baydar, öğretim üyeleri ve basın mensuplarının katılımıyla gerçekleştirildi. Türkiye’nin Lahor Başkonsolos Vekili Erbaş, törende yaptığı konuşmada Pencap Üniversitesi’nin nadir el yazmaları koleksiyonuna sahip olduğunu belirterek, proje ile yazma eserlerin korunması ve dijitalleştirilmesinin İslam medeniyetine ait bilinmeyen birçok eserin gün yüzüne çıkmasına katkı sağlayacağını ifade etti. Pencap Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmud ise, 22 bin el yazması ile Pakistan’ın en büyük koleksiyonuna sahip olduklarını belirterek, projeyle eserlerin korunmasına verdikleri destek için TİKA’ya teşekkür etti.