ÇEVRE - 01 Şubat 2026 Pazar 11:05

Hayırseverlerden 8 adet köpek ve 50 adet kedi kulübesi

A
A
A
Hayırseverlerden 8 adet köpek ve 50 adet kedi kulübesi

Kepez Belediyesi’ne bağlı Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne, hayırseverler tarafından 8 adet köpek kulübesi ve 50 adet kedi kulübesi kazandırıldı.


Kepez Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, 4 veteriner hekim, 3 teknisyen olmak üzere toplam 22 personelle ilçedeki sokak canlarına hizmet veriyor. Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin yaklaşık üç buçuk dönümlük alanında yürütülen iyileştirme çalışmalarıyla sokak hayvanları için güvenli ve hijyenik yaşam alanları oluşturan Kepez Belediyesi, tüm odalara kurduğu soğutma ve ısıtma sistemleri sayesinde hayvanların yıl boyunca rahat etmesini sağladı. Kepez Belediyesi, sokaktaki canların yaşam şartlarını daha da iyileştirmek için hayırseverlerle iş birliği içinde çalışıyor. Bu kapsamda hayırseverlerin desteğiyle 8 adet köpek kulübesi ve 50 adet kedi kulübesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne kazandırıldı. Hayırseverlere teşekkür eden Veteriner İşleri Müdürü Dr. Vahap Alagöz, "Sokaktaki canlarımız bizim için çok kıymetli. Göreve geldiğimizde vatandaşlardan gelen aylık ortalama şikayet sayıları ile bugün ulaşılan veriler kıyaslandığında, şikayetlerde yüzde 50 oranında azalma oldu. Tüm patili dostlarımıza burada hijyenik ortamlarda bakıyor ve tedavilerini düzenli olarak yapıyoruz" dedi.


Dr. Alagöz, vatandaşlara çağrıda bulunarak, "Lütfen patili dostlarımızı sahiplenin. Bu sayede hem hayvanlarımıza sıcak bir yuva sağlamış oluruz hem de yaşam kalitelerini artırırız" diye konuştu.



Hayırseverlerden 8 adet köpek ve 50 adet kedi kulübesi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Başkan Kocagöz, görme sorunu olan öğrencilere gözlüklerini teslim etti Kepez Belediyesi tarafından 2025-2026 eğitim ve öğretim yılında 140 okulda gerçekleştirilen göz sağlığı taramaları kapsamında, görme sorunu tespit edilen öğrenciler için temin edilen gözlükler, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz tarafından öğrencilere teslim edildi. Kepez Belediyesi, çocukların eğitim hayatını doğrudan etkileyen sağlık sorunlarının erken yaşta tespit edilmesi amacıyla okul çağındaki öğrencilere yönelik göz sağlığı taramalarını sürdürüyor. Bu kapsamda 2025-2026 eğitim ve öğretim yılında Kepez genelinde bulunan 140 okulda gerçekleştirilen taramalarda toplam 28 bin 245 öğrenci göz muayenesinden geçirildi. Kepez Belediyesi Sağlık Merkezi ekipleri tarafından yapılan kontroller sonucunda 3 bin 95 öğrencide görme sorunu tespit edildi. Çalışmalarını yalnızca okullarla sınırlı tutmayan Kepez Belediyesi, Çocuk Evleri Sitesi’nde kalan 161 çocuğa da göz taraması hizmeti sundu. Kepez Belediyesi, görme problemi yaşayan öğrencilerin derslerini daha rahat takip edebilmesi ve eğitimden geri kalmaması amacıyla hayırseverlerin katkılarıyla da gözlük desteğinde bulundu. Temin edilen gözlükler, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, tarafından öğrencilere tek tek teslim edildi. Makamda gerçekleşen buluşmada öğrencilerle yakından ilgilenen Başkan Kocagöz, çocukların mutluluğu ve sağlığının her zaman öncelikleri olduğunu vurguladı. Erken yaşta yapılan göz taramalarının hem akademik başarıyı hem de yaşam kalitesini artırdığına dikkat çekti. Kepez Belediyesi, hayırsever desteğiyle bugüne kadar toplam 170 çocuğa gözlük hediye ederek, eğitim hayatlarına daha sağlıklı ve eşit şartlarda devam etmelerine katkı sağladı. Çocuk Evleri Sitesi’nde kalan ve göz sorunu tespit edilen 7 çocuğa da gözlükleri teslim edildi.
Isparta 8 kişinin hayatını kaybettiği kazaya karışan otobüs Isparta’dan son kez yolcu alırken görüntülendi Antalya’da yolcu otobüsünün kontrolden çıkarak devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında 8 kişi hayatını kaybetti, 26 kişi yaralandı. Kazaya karışan 26 ABG 022 plakalı yolcu otobüsünün, sabah saat 07.57’de Isparta Otogarı’na girerek yolcu aldığı ve saat 08.27 sıralarında otogarda son kez görüldüğü belirlendi. Otobüsün otogardaki giriş ve çıkış anları güvenlik kamerası görüntülerine yansıdı. Kaza, 10.39’da Antalya’nın Döşemealtı ilçesi Kömürcüler Mahallesi Kuzey Çevreyolu girişinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, dün akşam saatlerinde Tekirdağ’dan Antalya’ya doğru yola çıkan, içerisinde 34 yolcu ve mürettebatın bulunduğu 26 ABG 022 plakalı yolcu otobüsü Döşemealtı ilçesi Kömürcüler Mahallesi’nde bulunan Kuzey Çevreyolu çok katlı kavşağına geldiği sırada yoğun sis ve kayganlaşan yol sebebiyle sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu devrildi. Yan yatarak yolda bir süre sürüklenen otobüs bariyerleri aşarak yaklaşık 15 metrelik şarampole devrildi. 8 ölü, 26 yaralı Devrilen otobüsün içerisinde ve altında çok sayıda yolcu kalırken kazayı gören diğer sürücülerin ihbarı ile olay yerine AFAD, jandarma, polis, itfaiye ve çok sayıda ambulans sevk edildi. Kaza yerine, gelen ekipler araç içerisinde ve altında kalan yolcuları çıkarmak için çalışma başlattı. Yaralılar olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalelerinin ardından çevredeki hastanelere sevk edildi. İlk belirlemelere göre 8 kişinin hayatını kaybettiği, 26 kişinin yaralandığı kaza yerine gelen Antalya Valisi Hulusi Şahin incelemelerde bulundu. Isparta Otogarı’ndan son görüntüler ortaya çıktı Sabah saat 07.57’de Isparta Otogarı’na giren 26 ABG 022 plakalı yolcu otobüsünün, Isparta’dan yolcu aldığı anlara ait güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Otogara saat 07.57’de girerek yolcularını alan otobüsün, saat 08.27 sıralarında Isparta Otogarı’nda son kez görüldüğü belirlendi. O anlar otogarın güvenlik kameralarına yansıdı.