ASAYİŞ - 26 Mart 2026 Perşembe 13:41

Karton yüklü kamyonet seyir halindeyken yandı

A
A
A
Karton yüklü kamyonet seyir halindeyken yandı

Antalya’nın Serik ilçesinde karton yüklü kamyonet seyir halindeyken çıkan yangında kullanılamaz hale geldi.


Yangın, Serik’e bağlı Abdurrahmanlar Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, henüz sürücüsü öğrenilemeyen karton yüklü hurdacı aracı, seyir halindeyken bilinmeyen bir nedenle yanmaya başladı. Aracın kasasındaki kartonları saran alevlere diğer sürücüler ve çevredeki vatandaşlar müdahele etti. ihbarla olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin yoğun çalışması sonucu yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Araçta ve taşınan yükte büyük çapta maddi hasar meydana gelirken, olayda şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.



Karton yüklü kamyonet seyir halindeyken yandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tekirdağ Türkmenli Göleti’nde algasid dozlama ile su kalitesi artırılıyor Tekirdağ’da kuraklık nedeniyle içme suyu temini durdurulan Türkmenli Göleti’nde, yağışların ardından su kalitesi için TESKİ ekipleri algasid dozlama çalışması başlattı. Tekirdağ’ın Marmaraereğlisi ilçesinde bulunan Türkmenli Göleti’nde, 2025 yılında yaşanan kuraklık ve alg yoğunluğu nedeniyle içme suyu temini geçici olarak durdurulmuştu. Gölette su seviyesi kritik seviyelere kadar gerilerken, yağışlarla birlikte yeniden toparlanma sürecine girildi. 2026 yılıyla birlikte artan yağışların ardından gölette su seviyesinde yükseliş yaşanırken, su kalitesinin artırılması amacıyla Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine bağlı TESKİ ekipleri tarafından algasid dozlama çalışmalarına başlandı. Yapılan uygulama kapsamında, gölette oluşan alg ve yosunların kontrol altına alınması hedefleniyor. Algasid dozlama işlemiyle su içerisindeki yosun ve alg oluşumunu engelleyen maddeler kontrollü şekilde suya verilirken, bu sayede suyun berraklığının artırılması ve içme suyu standartlarına uygun hale getirilmesi amaçlanıyor. Yetkililer, Marmaraereğlisi’nde vatandaşlara sağlıklı, güvenli ve kesintisiz içme suyu ulaştırmak için çalışmaların titizlikle sürdürüldüğünü belirtirken, su kaynaklarının korunması ve sürdürülebilirliğinin sağlanmasının öncelikli hedefler arasında yer aldığını ifade etti.
Aydın Büyükşehir, Aydın’ın ulaşım ağını güçlendiriyor Aydın Büyükşehir Belediyesi koordinesinde il genelinde yürütülen eş zamanlı çalışmalarla Aydın’ın ulaşım ağı güçleniyor. Aydın Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı kent genelinde yol yapım, bakım, onarım ve düzenleme çalışmalarını sürdürüyor. Aydın’ın tüm ilçelerinde, onlarca farklı noktada Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun öncülüğünde yürütülen çalışmalarla kentin ulaşım altyapısı güçleniyor. Çalışmalar güncel olarak; Didim ilçesinde Denizköy Mahallesi’nde, Türkoğlu Caddesi’nde ve muhtelif noktalarda, Sultanhisar ilçesinde Atça, Eskihisar, Güvendik ve İncealan Mahallelerinde, Germencik ilçesinde Neşetiye, Turanlar ve Bozköy Mahalleleri ile Atilla Caddesi’nde, Nazilli ilçesinde Bekirler, Bağcıllı, Demirciler, Apaklar ve Aşağı Yakacık Mahallelerinde, 1897 ve 809 Sokaklarda ve muhtelif noktalarda, Efeler ilçesinde Savrandere Mahallesi’nde, Yörük Ali Efe, Batı Aydın, Doğu Aydın ve Milet Bulvarlarında, A1 kanal yolunda, Fidanlık Caddesi’nde ve muhtelif noktalarda, Söke ilçesinde Ağaçlı, Karakaya, Güllübahçe ve Yuvaca Mahallelerinde, Buharkent ilçesinde Muratdağı Mahallesi’nde ve Çağlayan Caddesi’nde, İncirliova ilçesinde Acarlar, Sandıklı, İkizdere, Arpadere, Cılımbız ve Arzular Mahallelerinde, Kuşadası ilçesinde 3538. Cadde’de ve muhtelif noktalarda, Karacasu ilçesinde Bereketli ve Karabağlar Mahallelerinde, Yenipazar ilçesinde Koyunlar Mahallesi’nde, Çine ilçesinde Kızılgüney, Gökyaka ve Taşoluk Mahallelerinde, Bozdoğan ilçesinde Yazıkent Mahallesi’nde, Karpuzlu ilçesinde Tekeler Mahallesi’nde, Koçarlı ilçesinde Çallı Mahallesi’nde ve Kuyucak ilçesinde Yukarı Yakacık ile İğdecik Mahallelerinde eş zamanlı olarak yürütülüyor. Bölgelerde yol yüzeyleri yenilenirken, trafik güvenliğinin artırılmasına yönelik uygulamalar da gerçekleştiriliyor. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, kent genelinde çalışmaların devam edeceğini belirterek, "17 ilçemizin tamamında kentimizin ulaşım altyapısını güçlendiren çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hizmetlerimizi hemşehrilerimiz ile buluşturmaya, yatırımlarımıza ve çalışmalarımıza devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.