SAĞLIK - 04 Ağustos 2024 Pazar 09:55

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’den, otizmli bireylerin ailelerine müjde

A
A
A
Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’den, otizmli bireylerin ailelerine müjde

Akdeniz Otizm Derneği’nin düzenlediği aşure etkinliğine katılan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, “En büyük hayalim" dediği; otizmli bireylerin aileleri olmadan devlet gözetiminde hayatlarını sürdürebilecekleri Türkiye’nin ilk projesini anlattı.


Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, Akdeniz Otizm Derneği’nin Muharrem ayı dolayısıyla düzenlediği aşure etkinliğine katıldı. Başkan Kocagöz, Harun Şahin Kırbıyık Otizm Kurs Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte otizmli bireyler ve aileleriyle bir araya geldi. Otizmli bireylerin etkinlik için hazırladıkları gösterileri izleyen Başkan Kocagöz, ailelerinde istek ve taleplerini yakından dinledi. Ailelere, çocuklarının gelecek endişelerini giderecek büyük bir projenin müjdesini veren Başkan Kocagöz, “Sizlerin gelecekte ’Çocuğum ne olacak?’ kaygısını ortadan kaldıracak, Türkiye’ye örnek olacak bir projeyi gerçekleştireceğiz. Bu işler örnek çalışmalarla oluyor. Hasta Yakınları Konukevi’ni hepiniz biliyorsunuz. Biz, Hasta Yakınları Konukevi’ni ilk, Antalya’da Kepez’de yaptık ve şimdi Türkiye’ye örnek oldu" dedi.



“Bu proje benim en büyük hayalim”


Projenin detaylarını da paylaşan Başkan Kocagöz, “Allah korusun ailemize bir şey oldu, bu çocuklarımıza orada devlet bakacak. Darüşşafaka ve Darülaceze gibi vakıflaştıracağız. Bu proje benim en büyük hayalim ve Türkiye’de bir ilk olacak” diye konuştu. Başkan Kocagöz’ün proje müjdesi üzerine otizmli çocuğu olan bir anne; “Bizim de en büyük hayalimiz bu. Bizim elimizden tutulması” diyerek, Başkan Kocagöz’e teşekkür etti. Başkan Kocagöz, “Sen ben yok, biz olacağız. Bu konuda hepimiz tek yürek olacağız. Kepez Belediyesi hepinizin emrinde olacak” diyerek, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Akdeniz Otizm Derneği Başkanı Demet Çileli Baz, aşure etkinliğine katılan ve derneklerine desteğini esirgemeyen Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’e teşekkür etti.



Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’den, otizmli bireylerin ailelerine müjde

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Kar yağışını duyan soluğu burada aldı Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, Karabük’ün yüksek kesimlerine akın ederek ateş yakıp fotoğraf çektirirken karın keyfini doyasıya çıkardı. Karabük’ün yüksek kesimlerinde kar yağışı gecenin ilerleyen saatlerinde de etkisini sürdürdü. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarısının ardından özellikle yüksek rakımlı bölgelerde başlayan kar yağışı, Safranbolu-Bartın kara yolunu beyaza bürüdü. Karayolları ekipleri, daha önce yaptıkları hazırlıklar kapsamında bölgede kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, bin 30 rakımlı Ahmetusta Geçidi’ne akın etti. Bölgeye gelenler ateş yakarak ısınırken, bol bol fotoğraf çektirip karın keyfini çıkardı. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri de bölgede denetim yaptı. Ekipler, kış lastiği bulunmayan sürücüleri olası olumsuzluklara karşı uyararak, bölgeyi terk etmeleri gerektiğini bildirdi. Sürücülere kar yağışı ve buzlanmaya karşı uyarılarda bulunuldu. Ahmetusta mevkiinde kar yağışının fazla olduğunu öğrendikten sonra eşi ve arkadaşları ile bölgeye geldiklerini ifade eden Selver Yıldırım, araçta kış lastiği bulunmasına rağmen gelmekte zorlandıklarını belirtti. Yıldırım, kar yağışı sonradan bölgedeki atmosferi güzel bulduğunu aktararak çok eğlendiklerini söyledi. Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Perşembe beldesinden kar için Safranbolu’ya Doğan marka otomobille gelen Alperen Demirkul, "Çok mutluyuz. Aracımızla gelirken biraz zorlandık ama burası beklentimizi karşıladı. Bütün gençler burada. Ekipler de çalışmalarını sürdürüyor" diye konuştu.